torstai 7. toukokuuta 2009

Päivän filosofistaiteellisia kohokohtia

YLEn ykköseltä tuli enimmäkseen tylsiä puheohjelmia, joten paiskin ulkotöitä. Puolen päivän maissa radio kuitenkin soitti Viktoria Mullovan uskomattoman hienon Bach-tulkinnan. Juuri sitä ei löydy youtubesta, joten pelkästään sen perusteella annan YLE:lle radioluvan perimisen anteeksi, vaikka se yksintein muun toimintansa lopettaisi. Itse asiassa, jos se selkeästi vähentäisi muuta toimintaansa maksaisin radioluvan iloisemmin mielin.

Postilaatikossa taas oli Scriptan ensipainos supertähden nimmarilla varustettuna. Hyllyssäni on nyt siis Hankamäen ja Halla-ahon suomeksi kirjoina julkaistu tuotanto kokonaisuudessaan, joten katson omistavani kirjoina kaiken merkittävän filosofian, mitä Helsingin yliopistossa tällä vuosituhannella valmistuneet filosofian tohtorit ovat tuottaneet. Ainakin mikäli Homma-foorumilla parin nimimerkin eilen kertomat tarinat Halla-ahon kohtelusta yliopistolla pitävät paikkansa näkisin, että olen onnistuneesti poiminut ne hedelmät, joita kyseinen innovaatio-opisto on tuskallisen latteasta tilastaan huolimatta onnistunut filosofian saralla tuottamaan. Sieltä ei yksinkertaisesti ole voinut tulla mitään ansiokkaampaa, joka olisi jotenkin päässyt ohi.

Näin se on: kulttuurista, taiteesta ja filosofiasta pitää vain poimia ne hyvät jutut, jotka syntyvät erilaisten huonojen instituutioiden vastustuksesta huolimatta.

6 kommenttia:

herranen kirjoitti...

Jos muuten Bach iskee niin tuossapa edustava tulkinta klassikosta:

http://www.youtube.com/watch?v=Zd_oIFy1mxM

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin mikäli Homma-foorumilla parin nimimerkin eilen kertomat tarinat Halla-ahon kohtelusta yliopistolla pitävät paikkansa näkisinJaksatko linkittää? Ei viitseisi lukea koko foorumia läpi ;)

IDA kirjoitti...

Jos oikein käsitin, niin Halla-aho oli joutunut innovaatioammattkorkeakoulussa suuriin vaikeuksiin, koska oli jossain keskustelussa viitannut Michael Leviniin ja Arthur Jenseniin.

Tuosta

http://hommaforum.org/index.php/topic,6381.0.html

ketjusta ne löytyvät. Jos ei muuta oli ketju ainakin viihdyttävämpi, kuin eilinen kääkkäpeli ;)

herranen:

Iskeehän se. Kiitos linkistä.

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Nimitys "rotutohtori" syntyi joitakin vuosia sitten Suomi24:ssä. Koska kerran Ilta-Sanomat käyttää kyseistä vessanseinää lähteenään, miksi ei YLE tekisi samoin?

Anonyymi kirjoitti...

Rotutohtoria täsmällisempi olisi kai työtön tohtori?

IDA kirjoitti...

"Rotutohtoria täsmällisempi olisi kai työtön tohtori?"

Saattaa olla. En tiedä. Kyseessä on kuitenkin yhteiskunnallinen vinoutuma, koska sekä Halla-aho, että Hankamäki tekevät enemmän filosofian tohtorin töitä, kuin Helsingin innovaatioammattikorkeakoulun filosofian laitos yhteensä.

Hankamäen kirjassa Suomalaisen nykyfilosofian historia on muuten hieno ja elävä kuvaus siitä, kuinka työvoimatoimisto - siis sellainen suomalainen, joita Matti "Viisas" Vanhanen halusi perustaa Kiinaan - tarjosi hänelle kursseja, joilla olisi ollut mahdollista oppia tekstinkäsittelyä Wordilla ja Curriculum Vitaen kirjoittamista. Näin siis kotomaassamme Suomessa.

Päätän raporttini tähän :D