keskiviikko 13. toukokuuta 2009

1984 tänään

Espanjan Cupin loppuottelu alkaa Suomen aikaan vasta 23:00. Urheilukanava ei ottelua esitä, joten valistunut katsoja turvautunee johonkin streamiin, joita näyttää olevan paljonkin tarjolla. Tämä kanava seurannee myös peliä niin sanotusti Live.

Iltaa voi kuluttaa vaikka katselemalla kohokohtia 1984 finaalista, jossa silloinkin olivat vastakkain Athletic Club ja FC Barcelona. Athletic voitti pelin 1 - 0 ja se päättyi joukkotappeluun, joka puolestaan päätti Diego Maradonan uran Barcelonassa. Miten käy tänään maaleitta jäävän Messin näyttää aika.

Bilbaon leirissä ilmeisesti ollaan juhlatunnelmissa, koska mitään tietoja kokoonpanoista ei ole joukkueen sivuille vielä ilmestynyt. Todennäköisesti Bilbao pelaa parhaalla kokoonpanolla, jonka se saa jalkeille, Barcelona taas ei välttämättä tee niin, koska sen on varmistettava vielä liigan voitto ja pelattava Mestareiden liigan loppuottelu. Hengen kohottamiseksi Bilbaon valmentaja Joaquín Caparrós on todennut, että pelistä tulee kova ja loukkaantumiset ovat erittäin mahdollisia.

Laitetaan veikkaus avauskokoonpanoksi:

Iraizoz

Iraola
Aitor Ocio
Amorebieta
Koikili

Susaeta
Javi Martinez
Orbaiz
Yeste

Llorente
Toquero

Ja hillittömän asiantuntemukseni vakuudeksi Madrilainen urheilujulkaisu Marca veikkaa täsmälleen samaa kokoonpanoa.

Mikä nyt on ilmeisesti myös varmistettu.

TVE1 näkyy harvinaisen hyvin vielä. Ja nyt koputamme puuta.

Espanjan kuningas vaimoineen saapui stadionille. Heillä oli huomattavasti hillitymmät kannattajajoukot, kuin olivat ne, jotka saattoivat Atheletic Clubin lentokentälle.

Turha lausua vastustajien nimiä, mutta Barcelona pelaa pelottavan hyvällä kokoonpanolla.

TVE väisti "hienosti" molempien joukkueen kannattajia yhdistäneen vihellyskonsertin Espanjan kansallislaulun aikana.

Barcelona pitelee palloa ja Athletic näyttää pelaavan tyylipuhdasta kalinaa. Toquero pääsikin jo puskemaan kohti maalia puolesta kentästä lähteneestä syötöstä.

Athletic 1 - Barcelona 0. Hienon hyökkäyksen jälkeen Yesten tyylikäs kulma, jonka Toquero puski maaliin.

22 minuuttia pelattu. Paha sanoa mitään. Barcelona edelleenkin pitelee palloa ja on luonut pari vaarallista paikkaa, jotka kyllä kuivuivat täysin juuri ennen maalivetoa.

Athletic 1 - Barcelona 1. Kieltämättä hieno laukaus vasempaan alanurkkaan. 30 minuuttia.

Puoliakatulos: Athletic 1 - Barcelona 1. Enpä viitsi analysoida tai ennustella mitään. Liigapelit päättyivät tänä vuonna 0 - 1 Bilbaossa ja 2 - 0 Barcelonassa. Jos nyt vaikka rankkareille. Huomautetaan vielä, että avauskokoonpanoarvaukseni olikin sen verran pielessä, että keskinttä on

Yeste
Orbaiz
Javi Martinez
David Lopez

Lopez sai keltaisen, joten jos vaikka mentäisiin ennustettuun, niin eiköhän se peli siitä avautuisi.

54 minuuttia Athletic 1 - Barcelona 2. Ranteet auki.

57 minuuttia Athletic 1 - Barcelona 3. Susaeta taidettiin ehtiä vaihtaa tuossa välissä kentälle.

Jep. David Lopez vaihdettiin Susaetaan. Nyt 61 minuutilla Toquero Ion Veleziin ja Orbaitz Etxeberiaan. Kyllähän noilla vielä kaksi maalia tekisi.

64 minuuttia Athletic 1 - Barcelona 4. Kai tämä on nyt tässä. Uusi vuosi uudet kujeet.

Lopputulos: Athletic 1 - Barcelona 4. Lopusta ei paljon kertomista ole. Katsomosta kaikuvista huudoista tulee mieleen syksyinen Finnair Stadium vuosia sitten, josta KTP - huudot kaikuivat korttelien päähän minuutteja pelin jälkeen tappiosta huolimatta.

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Euroopan suurseurojen ja muiden välinen tasoero on kasvanut räjähdysmäisesti Mestarien liigan myötä. Siksi Athleticin kannattaa olla ylpeä loppuottelupaikasta, sillä se oikeuttaa paikkaan ensi kauden Europa-liigassa.

Aitoa eteenpäinmenoa tuo kuitenkin on.

IDA kirjoitti...

Joo. Tämän kauden liigasta olisi odottanut hieman enemmän. Toisaalta, jos joukkue pysyy kasassa ensi vuonna mukanaolo kärkikahinoissa ei ole mikään mahdottomuus.

En tiedä rahatilanteesta, mutta vaikkapa Xabi Alonso lopettavan Etxteberrian tilalle olisi kiva ylläri.