keskiviikko 20. toukokuuta 2009

Muukalaiset

En väitä tietäväni tamileista paljon mitään. Linkittämälläni tamilien sivuilla oli paljon kansallismielistä klassikkokirjallisuutta englanniksi, mutta nyt se on näköjään suljettu huoltotoimenpiteiden vuoksi.

Meidän kannaltamme tamilien ja Sri Lankan hallinnon välinen konflikti on mielenkiintoinen, koska se on jatkunut pitkään, eikä se oikeastaan ole herättänyt minkäänlaisia intohimoja meidän uljaassa, "kansainvälisessä" rauhanliikkeessämme toisin kuin esimerkiksi Vietanamin sota, Irakin sota tai useat Etelä- ja Väli-Amerikan konfliktit. Tämä tietenkin johtuu siitä, että länsimaat eivät ole konfliktissa vahvasti mukana, joten siitä ei niin kannata välittää koska se ei tarjoa rauhanaktivisteille oikeastaan minkäänlaista poliittista ponnahduslautaa.

Eikä siinä mitään pahaa. On aina hyvä keskittyä omaan juttuun. Usein olisi myös hyvä pysyä siinä mikä oikeasti on omaa. :)

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Hyvä huomio, mutta minusta on valitettavaa että kansallismieliset eivät ole seuranneet Sri Lankan tapahtumia.

Tamilit ovat yksi uljaimpia aasialaisia kansoja. BBC kuvasi tamileita kuuluisassa somali-artikkelissaan somalien vastakohtana.

Siinä missä somalit eivät esimerkiksi UK:ssa muodosta juuri mitään organisaatioita, tamilien yhteisöllisyys on voimaksta. Tamilimaa on Intian helmiä samallalailla kuin Kroatia on Euroopassa.

Roos ihailee Keralaa ja mikäs siinä, onhan sekin mielenkiintoinen maa. Mutta Keralan Mallia enemmän minua kansallismielisenä kiinnostaa kyllä "Tamilimaan Malli" tai pikemmin Tamili-kansan Malli.

Olen käynyt kaksi kertaa Tamilimaassa ja ajattelimme perheen kanssa mennä sinne ensi talvena. En väitä että ymmärtäisin tamilikulttuuria juurikaan mutta kiinnostu on ainakin herännyt.