tiistai 25. syyskuuta 2007

Mikset heitä kaikkia pois?

Kymen Sanomien viikkoliitteen mukaan Suomen Queer-tutkimuksen seura etsii riveihinsä luonnontieteilijöitä. Tieteiden hierarkiahan menee ylhäältä alas:

Matemaatikko
Jumala
Fyysikko
Kemisti
Biologi

Ja veikkaisin, että mitä ylemmäs tuossa mennään sitä varmemmin vastaus queer-tutkijoiden etsintään kuulostaa tällaiselta: Ehe, eh he ehe.

Itse olen kaivanut ullakolta kaikki kirjat esille. Ajattelin pistää ne vaihtoon, mutta nyt on vaikea päättää mitkä jättäisi hyllyyn ja mitä taas ei. Kirjallisuus on vaikea juttu. Jos mieleen ei olisi tullut täyttää osalla noista kirjoista yhtä tyhjää kirjahyllyä, niin en olisi edes muistanut mitä kaikkia kirjoja siellä on. Olisi ihan yhtä hyvin voinut vaikka heittää ne pois. Nyt täytyy sommitella ja miettiä miten hylly vaikuttaisi paitsi tyylikkäältä, myös sivistyneeltä ja älykkäältä.

Kirjallisuuden puitteissa törmäsin tänään suureen joukkoon uusia blogeja. Ei ole ennen tullut mieleen, että runoilijat ja kirjailijat pitäisivät blogeja, vaikka asian oikeastaan tarkemmin ajateltuna pitäisi olla itsestään selvä. Olen ennenkin sanonut, että en ole mikään kirjallisuusarvostelija, mutta kyllä noita mielellään lukee. Dr. Doctorin auktoriteettia aikamme runoilijana ei toisaalta uhkaa mikään, ehkä.

Yksi sitaatti tuolta blogilta miltä muihin linkit ovat:

"Winnie on sekoillut aivan riittävästi tuollaisissa BB-taloissa, ja hän on iloinen siitä, ettei niitä nolouksia ole tallennettu minekään ylös."

Itse olen ajatellut samaa. Miten nuo tositv-ihmiset aikuistuttuaan ja järkiinnyttyään kestävät sen, että valtakunnallisten TV-kanavien arkistoissa on materiaalia heidän ilmeisen syvällisistä kännikeskusteluistaan. Itse ainakin luulen, että olisin pakotettu suorittamaan juhlallisen seppukun, jos parikymppisenä jossain bordel...kommuunissa lausumiani syvällisiä viisauksia olisi filmille tallennettuna yleisessä käytössä.

Yhteiskunnasta puuttuu säädyllisyys.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mitä mieltä olet ulkomaalaisista pelaajista Suomessa?

IDA kirjoitti...

Jos puhutaan yksittäisistä pelaajista niin esimerkiksi Kotkan Työväen Palloilijoiden Davidson on aika esimerkillinen vahvistus. Istuu hyvin joukkueseen ja sen tyyliin. En panisi pahakseni vaikka hänellä olisi jatkuvuutta joukkueessa.

Kokonaisuuden kannalta jatkuvuus on erittäin tärkeää. Liika on aina liikaa ja typerällä, paniikinomaisella kierrättämisellä jossa pelaajat vaihtuvat lähes viikottain on yleensä vain huonoja seurauksia.

Koripalloon tulleet rajoitukset ovat hyvä juttu, koska oli typerää, että avauksessa ei välillä ollut suomalaisia ollenkaan. Kaksi ulkomaalaista olisi koriksessa hyvä. Jalkapallossa on vaikeampia vetää tarkkoja rajoituksia, mutta kolme viiva neljä koko joukkueessa olisi minusta riittävästi.

Kirjoitin muuten alempana juuri pari pientä juttua jalkapallosta. Jotenkin luontevammin tämä olisi sopinut sinne, mutta menee se näinkin.

Anonyymi kirjoitti...

Minusta vain on kiintoisaa havaita miten vaikkapa urheilu yhdistää kansallistunteen ja toisaalta samalla monikulttuurisuuden. Suomessahan on aika vähän ulkomaalaisia pelaajia jalkapallossa. Mikä tosin on hyvinkin ymmärrettävää.
Mutta monessa ulkomaalaisessa paikallisjoukkuessa on todellakin paljon.
Lähinnä kysyin tätä siksi, että kuvittelisin nationalistille olevan hyvin tärkeää, että joukkue on vain tietyn rodun tai kansallisuuden muodostama. Peilaahan se yhteiskuntaa varsin monessa jalkapallomaassa hyvinkin voimakkaasti.

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=85818

http://www.nykypaiva.fi/default.asp?sa=78506

http://www.palloliitto.fi/viestinta/?num=12639

Dr. Doctor kirjoitti...

Tuhru, yhteisöllisyys vaatii samojen sääntöjen noudattamista, joukkupeli edellyttää uhrautumista, reilu peli edellyttää vastustajan kunnioittamista...

Futiksessa tämä toimii, mutta IDAn järkytykseksi on todettava että maailma ei ole jalkapallokenttä...

IDA kirjoitti...

Jos tänne spammataan Palloliiton linkkejä niin niihin on liitettävä määre: Pimeyden ydin.

Minusta on erittäin kunnioitettavaa, jos joukkue vielä nykyisessä, sekopäisessä tilanteessa toimii lähinnä omien junioreidensa varassa. Tässä on vain se, että kun ihmisten tyhmyyden vuoksi pelistä on tulossa sirkusta, niin pelaajillakin on kyllä täysi oikeus rahastaa siitä.

Anonyymi kirjoitti...

"Futiksessa tämä toimii, mutta IDAn järkytykseksi on todettava että maailma ei ole jalkapallokenttä..."


Jaa'a. Aika monessa maassa myös Euroopassa elämä on vain osa jalkapalloa. Ja juuri näin päin...

Anonyymi kirjoitti...

"Tuhru, yhteisöllisyys vaatii samojen sääntöjen noudattamista, joukkupeli edellyttää uhrautumista, reilu peli edellyttää vastustajan kunnioittamista..."

Mistä ne vapaapotkut, rankkarit, varoitukset ja ulosajot johtuvat?

IDA kirjoitti...

Itse olen kyllä huolissani siitä suunnasta mihin jalkapallo ja yleensäkin pallopelit kehittyvät.

Ainoalta järkevältä ratkaisulta vaikuttavat enää amerikkalaistyyliset ammattilaissarjat. Nykyäänhän seurat elävät joko roisisti yli rahojensa tai sitten pesevät rikollista rahaa. Ja jotkut ihan oikeasti vielä yrittävät ottaa jonkun Chelsean vakavasti uskotellen itselleen, että päätavoitteet olisivat jotenkin urheilulliset.