lauantai 1. syyskuuta 2007

Islamista itään

Jukka kirjoittaa kuinka korealaiset antautuvat. Itse veikkaan, että Korealla on jo muutenkin ollut haluja vetäytyä koko roskasta. Amerikkalaiset eivät sinänsä ole maassa mitenkään rakastettuja ystäviä, vaan erilaiset Texas Streetit ja muut irstailun pesät ottavat ihmisiä pollaan, kuten oikein onkin. Länsi saanee sotia sotansa terrorismia vastaan yksin, sikäli mikäli se siihen pystyy.

Afganistanin tilanteesta on kirjoitettu mielenkiintoinen artikkelisarja, jota Matti "Viisas" Vanhanen tuskin on lukenut. Suomalaiset sotilaat - nopean toiminnan joukot - lähtevät sinne sotimaan itsenäistä talebanvaltiota vastaan. En tiedä onko se hyvä vai huono juttu, mutta olisi se ainakin hyvä tiedostaa.

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

" Länsi saanee sotia sotansa terrorismia vastaan yksin, sikäli mikäli se siihen pystyy."

Lännellä tarkoitat tässä ilmeisesti Yhdysvaltoja, joka saa viedä väärin nimetyn sotansa loppuun saakka yksin.

Ääri-islamistit ovat toistaiseksi osanneet iskeä koalition heikoimpiin lenkkeihin sopivasti ajoitetuilla terrori-iskuilla ja panttivanginotoilla.

Espanja lipesi Irak-rintamasta ja äänesti sosialistihallituksen valtaan Madridin pommi-iskujen jälkeen. Korealle riitti lähetyssaarnaajien kaappaus.

Seuraavaksi britit lähtevät Irakista epäonnistuttuaan Basrassa, josta on tullut brittien hallinnassa Mehdi-armeijan reservaatti. Tämä lähtö ei sinänsä ole katastrofi, jos britit jatkavat Afganistanissa hyvää työtään.

Terrorisminvastaiset sodat sun muut hävitään, koska länsi on määritellyt sotansa ja tavoitteensa väärin. Irakissa ja Afganistanissa yritetään pystyttää demokratiaa varsin hedelmättömään maaperään. Lisäksi voimakeinojen käyttöä vältetään viimeiseen asti omien sotilaiden hengen uhallakin, jos siviilit ovat vaarassa. Länsi on valitettavasti länsi, pehmeä ja itse määrittelemiensä periaatteiden vanki.

Esimerkkinä siitä, miten islamilaisessa maailmassa tilanne rauhoitetaan, mainittakoon Haman joukkomurha Hafez Al-Assadin johtamassa Syyriassa. Vähemmistönä olevat alaviitit johtavat edelleenkin kyseistä valtiota.

IDA kirjoitti...

"Lännellä tarkoitat tässä ilmeisesti Yhdysvaltoja, joka saa viedä väärin nimetyn sotansa loppuun saakka yksin."

Lähinnä joo. Minusta silloin 9.11 jälkeen oli aika selvää, että Euroopasta ei ole mihinkään.

Colin Powellin puhe YK:ssa sisälsi vaikka mitä informaatiota ja nyt vain ilkutaan, että väärin perustein hyökättiin: Ei ollut joukkotuhoaseita,

En todellakaan tiedä miten USA kulissien takana toimii, mutta toivon, että ne jättäisivät "vanhan" Euroopan yksin ja pakottaisivat Euroopan ottamaan jotain vastuuta. Suomessa puhutaan idioottimaisesti jostain eurooppalaisesta Natosta, jota ei edes ole. Voisimme itse jumalauta soutuveneillä upottaa koko Ranskan laivaston.

Anonyymi kirjoitti...

Korealaiset olisivat vetäytyneet joka tapauksessa vuoden vaihteessa. Näin muistan lukeneeni ainakin parista nettilehdestä.

Kuten IDAkin sanoi: toivon USA:n jättävän Euroopan ihan omaan rauhaansa.