maanantai 16. elokuuta 2021

Syväanalyysi puoluekokouksesta


 Toki kokous oli liian pitkä, mutta pakolla loppuun asti ja vähän ylikin. Juuri kotouduin Kymiin, joka on paras paikka maailmassa.

Ensimmäisenä on sanottava, että tämä oli rennoin puoluekokous, jossa olen ollut. Ei oikein mitään hankaavia ristiriitoja. Jossain vaiheessa tuli jopa mieleen, että ollaanko me jo liian rentoja ja itseemme tyytyväisiä, mutta se nyt oli vain häivähtävä vaikutelma, eikä mitään johtopäätöksiä voi vielä vetää. Hyvä tunnelma kaiken kaikkiaan.

Valinnoista on hieman huomautettavaa. Riikka Purraa äänestin, enkä usko, että tulen pettymään. Olisin toivonut, että Sakari Puisto olisi hakenut myös ensimmäisen varapuheenjohtajan paikkaa, koska miehen oikeastaan keskeisin ongelma on, että kenttäväki ei tunne häntä. Ensimmäisenä varapuheenjohtajana kenttää olisi joutunut kiertämään. Itse äänestin Leena Merta, vaikka en mitenkään tunne häntä, koska Laura Huhtasaari ja Asseri Kinnunen pitivät esittely ja kannatuspuheenvuorot. Olen varsinkin moraalikysymyksissä varmasti eri mieltä Leena Meren kanssa, mutta siedän sen hyvin ja koska Laura ja Asseri kannattivat hän oli helppo valinta.

Puoluesihteerin valinta meni puihin. Simon olisi ehdottomasti pitänyt saada jatkaa. Ihmisten kanssa jutellessani suurin syy sille miksi Simoa vastustettiin oli se, että kentälle ei ole tullut tarpeeksi rahaa. Musta tämä on erittäin syvältä, koska ajattelumallin pitäisi olla niin päin miten kenttä voisi tuottaa puolueelle rahaa, eikä niin, että odotetaan rahaa puolueelta. Valtion tissille asettuminen - PS:n ainoat tulot ovat käytännössä lakisääteinen puoluetuki - tuo aina ongelmia. Itse jätin Perusäijien jäsenmaksun maksamatta, koska perusäijät erotti Salosen Pasin täysin mitättömän läpän vuoksi. Voisin itse heittää vastaavan koska tahansa tuntemilleni mustalaisille ja he ottaisivat sen huumorilla. Perusäijille kuitenkin moinen vitsi riitti siihen, että erittäin ansiokkaasti ja pyyteettömästi puolueen eteen työtä tehnyt mies erotettiin äijistä. Nyt sitten puhuttiin, että Simo on huono, koska hän ei antanut äijille samaa rahaa kuin naisille. Itse toivoisin, että perusäijiin ei koskaan tulisi yhtään palkattua henkilöä. Valituksi tullutta Luukkasta vastaan minulla ei ole mitään -  paitsi se, että hän on savolaisen lipevä luterilainen pappi - mutta todella toivon, että hän ei ole mennyt lupaamaan mitään palkattujen vaalipäälliköiden virkojen perustamista. Vaikka itsekin edustan puolueen kenttää, niin voin todeta, että palkkaa ei ole vielä todellakaan ansaittu.

Toinen varapuheenjohtaja meni taas oman äänestykseni mukaan. Pohjalainen mentaliteetti on aivan erilainen kuin kymiläinen, mutta Karhulassa Peltokankaan tavanneena luotan siihen, että mies on aivan aidosti pohojaalasen rehellinen, eikä vain uhoa olevansa. 

Kolmanneksi varapuheenjohtajaksi äänestin Juhoa, mutta en usko Juhon itsekään olevan kovin pettynyt siihen, että hän hävisi Tynkkyselle. Omasta mielestänit Tynkkynen on - kuten amerikkalaiset sanovat - "loose cannon", hän voi osua suoraan maaliin, mutta pahimmassa tapauksessa myös ampua suoraan omiin. Tynkkynen on kuitenkin mahdollisuutensa ansainnut omalla työllään ja katsellaan rauhassa miten asia etenevät.

Eli hyvä puoluekokous. Itse olisin toivonut puoluesihteerin ja kolmannen varapuheenjohtajan olevan muita kuin nyt valitut, mutta en usko näistä valinnoista olevan suurta haittaa asian eteenpäinmenolle. Varmaa on, että seuraavan kahden vuoden aikana saadaan vähintää lopussa kulma.

8 kommenttia:

vieras kirjoitti...

Jos puoluekokous tuntui pitkältä, olisiko sen voinut aloittaa perjantaina? Siis jakaa kokous perjantain, lauantain ja sunnuntain kesken? Nyt oli lauantaille ängetty kaikkea.

Hommaforumilla on monesti ihmetelty sitä miksi persut eivät käytä enempää puoluetukimiljooniaan kenttätyöhön ja omaan mediaan eli puoluelehteen, Suomen Uutisten verkkolehteen, Youtube-videoiden laatuun, ja someen.

Kenttätyö perustuu talkoohenkeen mutta on varmaan joitakin semmoisia työtehtäviä jotka edellyttävät kokopäiväisesti palkattua henkilökuntaa.

Suomen Uutisten hiljaisuus heinäkuun aikana herätti kritiikkiä siitä miksei Suomen Uutisissa ole kesälomasijaisia. Vertailun vuoksi kokoomuksen Verkkouutiset julkaisee juttuja joka päivä kellon ympäri. Suomen Uutisiin pitäisi palkata sen verran lisää toimittajia, että verkkolehteä voi pyörittää joka päivä vuoden ympäri.

Suomen Perustassa saisi olla useampia päätoimisia palkattuja tutkijoita, jotka olisivat eri alojen asiantuntijoita, kuten maahanmuutto, lakiasiat, sote, talous, maatalous, koulutus yms. yms. Tutkijoiden pitäisi tietysti olla persujen jäseniä.

Suomen Perusta voisi tällöin toimia persujen omana asiantuntijaelimenä jolta kysyttäisiin neuvoja ja jota käytettäisiin apuna kun laaditaan kutakin politiikan osa-aluetta koskevia ohjelmia, tavoitteita ja kannaottoja.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Hyvänen aika! Ulkopuolista ja varsinkaan valtion rahaa ei pidä ottaa koskaan, eikä missään tapauksessa.

vieras kirjoitti...

Niin no jos persut jättäis ottamatta puoluetuet se antaisi turhaan tasoitusta ja etumatkaa muille puolueille....ne muut puolueet ottais sen puoluetuen.

IDA kirjoitti...

Samaa mieltä siitä, että valtion rahan pitäisi olla suunnattua vain yksityisille ihmisille ja perheille, jotka työttömyyden, sairauden tai muun syyn vuoksi joutuvat taloudellisiin vaikeuksiin. Silloin, kun yhdistytään julkisesti poliittiseen toimintaan pitäisi rahoitusta löytyä yhdistyviltä toimijoilta itseltään.

Näin siis periaatteessa. Tilanne on nykyisin kuitenkin se, että puoluetukea ei tarvitse edes anoa, vaan se napsahtaa automaattisesti. Sen päälle on sitten eri puolueiden erilaisille järjestöille jaettavat rahat. Nämä kaikki pitäisi ottaa kaikilta pois. PS:n ei kannata antaa muille sitä etua, että PS jättäisi tuet ottamatta ja anomatta, koska siinä tapauksessa ne menisivät poliittisille vastustajille.

Mitä Suomen Uutisiin ja Persustaan tulee, niin ne operoivat aika pienillä tuloilla. Tuskin muissa puolueissa näkee sellaista, että ajatuspajan keskeisin tutkija on itse jakamassa kirjoja ja pitämässä koko kojua pystyssä, kuin nyt nähtiin, kun Samuli Salminen piti tiskiä yllä puoluekokouksessa. PS:n puoluetuki on jotain korkeintaan tonnin luokkaa vuodessa per jäsen. Ei sillä operoida vielä miten tahdotaan. Tutkijoiden ja toimittajien palkkaaminen olisi sitten pois esimerksi juuri puoluekokouksen puitteista.

vieras kirjoitti...

Puoluekokous on kahden vuoden välein ellei sitä erikseen kutsuta. Mutta puoluelehden pitäisi olla toiminnassa joka päivä, ainakin nettilehden eli Suomen Uutisen. Siksi siinä pitäisi olla sen verran palkattuja toimittajia että se voi julkaista juttuja vuoden jokaisena päivänä. Ainakin Suomen Uutisten pitäisi olla semmoinen. Koteihin jaettava Perussuomalainen-lehti on sitten perinteisempi julkaisumuoto.

Kun valtavirtamedia on persujen vihollinen eikä tilanne siitä parane, tällöin persujen pitäisi panostaa voimakkaasti omiin medioihin, ja viestintään puolueen sisällä sekä ulospäin.

IDA kirjoitti...

Itselläni on kokemusta reilulta kymmeneltä vuodelta, enkä olisi hanakka arvostelemaan nykyistä toimitusta, Niin paljon lehti ja sen verkkoversio ovat parantuneet sen aikana.

Edelleen epäilen, että puoluetuki ei riitä monien ammattilaisten palkkaamiseen. Eivät toimittajien palkatkaan vissiin alle yleisen keskitason ole. Siinä on myös se ongelma, että jos vaaleissa tulee takaiskuja joudutaan irtisanomisiin. Pitäisi olla joku puskurirahasto sitä varten. Yksi mahdollisuus olisi tietysti se, että lehteä vain kaikkiin kioskeihin ja jokaisella olisi mahdollisuus ostaa se. Aika vähiltä kuitenkin näyttävät ne mahdollisuudet miten poliittisella toiminnalla voisi ansaita. Täytyy ehdottaa Kotkan PS:lle, että ruvetaan ihan kunniallisesti kerjäämään palkkioita saarnaa vastaan. Eli kun ollaan torilla niin laitetaan pata, johon jokainen saa laittaa jotain omatunnon mukaan.

Catilina 🇷🇺 kirjoitti...

Miksi ilmiantamisen pitäisi olla ilmaista? Ilmianna naapurisi nyt premium-jäsenenä. Vain 50€:lla vuodessa saat ilmianna.fi sivustollamme julkaistua ilmiantosi anonymiteettisi itse säilyttäen. Suomen suosituin ilmiantosivusto.

IDA kirjoitti...

Tuo olisi hyvä idea. Itse asiassa se pitäisi viedä valtiolliselle tasolle asti. Ilmiantoja otettaisiin vastaan vain, jos ilmiantaja olisi valmis sijoittamaan ilmiantoon vaikka 50- tai 100 euroa.