maanantai 6. marraskuuta 2017

Vihreä vihapuhe ja isku omaan nilkkaan

Jotenkin suunnattomasti ärsyttää kohu, joka on noussut jonkun Vihreän naisen twiitin ympärille. En ymmärrä mitä väliä sillä on, jos joku Fatim on sitä mieltä, että maalla asuminen on hölmöä ja hän itse teini-ikään juuttuneena hölmönä tehostaa sanomaansa mukahauskalla herjalla. Siis sellaisella, jolle tytöt voisivat keskenään hihitellä. Maailma on jotenkin sekaisin, kun tällaiset edes nousevat esiin ja niitä ruvetaan vatvomaan oikein tosissaan aikuisten ihmisten voimin. Oikeassa ja järkevässä maailmassa kissaa ei voisi vähemmän kiinnostaa.

Toisaalta tässä on tiettyä kosmista oikeudenmukaisuutta, josta ei voi olla nauttimatta. Vihreät on ollut ehkä pahin kyttäyspuolue ja muiden ankara tuomitsija. Hyvässä muistissa on, kuinka he järjestivät mielenosoituksia Olli Immosen Facebook - päivityksen johdosta ja lietsoivat vihaa Ollia kohtaan Helsingin muinaista Itä-Saksaa imitoivalla kansalaistorilla. Siellä mielipuolisuus sai ympärilleen mittavat puitteet ja vihreät lähtivätkin innolla kiertueelle tuomitsemaan Ollia ja perussuomalaisia. Turussa vihaa oli lietsomassa Vihreiden silloinen puheenjohtaja Ville Niinistö ja vastaavia mielenosoituksia suunniteltiin touhutippa pöksyissä muihinkin kaupunkeihin. Vain Vihreän kuplan ulkopuolisen Suomen järkevyys hyydytti suunnitelmat. Kaikki mitä Vihreät tästä Fatimin tapauksesta niskaansa saavat onkin niille aivan oikein.

Asiassa on kuitenkin se puoli, että tämä Fatim ei ole Vihreä puolue. Hän on persoona, joka heitti twitteriin läpän. Ei sen kummempaa. Jos itse olisin maalaisena jotenkin edes etäisesti loukkaantunut, niin läppäisin takaisin. Ei vain kiinnosta, kuten ei siis kiinnosta kissaakaan.

Toivoisin, että Vihreä puolue ottaisi tästä opikseen ja lopettaisi poliittisten vastustajiensa demonisoimisen, mutta valituneesti arvaan sen olevan turha toive. Eikä siinä mitään. Enemmän toivon sitä, että ihmiset ymmärtäisivät, että jokaista netissä heitettyä läppää ei kannata ottaa kovinkaan vakavasti. Tämä toive voi jopa toteutua, koska eiväthän ihmiset tyhmiä ole. Media on.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalta antaa somen kohkata. Jos Vihreät eivät heivaa hittoon tätä jotain tyyppiä, niin vihreiden kannatus kärsii, joten antaa somen kohkata.

Myrsky vesilasissa, mutta se myrsky voi palvella tolkun ihmisiä avaamaan silmänsä vihreältä petokselta ylipäätään. Ja seähän on vain hyvä juttu se!

Veijo Hoikka kirjoitti...

"Asiassa on kuitenkin se puoli, että tämä Fatim ei ole Vihreä puolue. Hän on persoona, joka heitti twitteriin läpän. Ei sen kummempaa. Jos itse olisin maalaisena jotenkin edes etäisesti loukkaantunut, niin läppäisin takaisin. Ei vain kiinnosta, kuten ei siis kiinnosta kissaakaan."
Asiassa on myös se puoli, jonka pitäisi kiinnostaa suomalaisia. Diarrhea fartilla hajulla tai ilman ei kiinnosta minun sekarotuista refugekatukoiraanikaan, mutta valtaapitävien vaikeneminen tai ripuliaivopierun pölläytystä selittelevien poliitikkojen/verkkosukkapoliisien/vaginabodareitten/ammattivalemedioiden jne reaktion pitäisi vituttaa jokaista tervepäistä suomenrotuista ihmistä.
Sitä paitsi Vihreä puolue on verenpunainen diarrhea, F toi se kuuluville.
FD pilkkasi mediasta saatujen tietojen mukaan vaikeasti vammaisia Sallan tautia potevia ihmisiä. Ehkä se aiheuttaa hilpeyttä joissakin piireissä, jotka tulkitsivat sen mustaksi huumoriksi. Eli nyt kaikki mahdollisimman huvittavia piirteitä omaavat oliot huumorin lähteiksi, esim. https://mvlehti.net/2017/11/06/paivan-kuva-vihrea-fatim-diarra-itseaan-paremmassa-seurassa/
Uskallatko heittää läppänä twitteriin?

IDA kirjoitti...

Toki noinkin. Ja Vihereä puolue itsestään selvästi on tässä asiassa huono ja valheellinen. Itse en kuitenkaan haluaisi sitä, että yksittäiset, keskusteluissa heitetyt kommentit saavat aivan älyttömän suuren merkityksen ja asiat sitten henkilöidään niiden kautta.

Vihreä puolue koostuu tyypeistä joista yhdessä muodostuu suomalaisia halveksiva hipsteriys :D ja sillä selvä. Tämän tietävät kaikki. Sen mukaan kannattaisi politiikassa toimia.

Veijo Hoikka kirjoitti...

"...yksittäiset, keskusteluissa heitetyt kommentit saavat aivan älyttömän suuren merkityksen ja asiat sitten henkilöidään niiden kautta."
Kyseessä äänestyksen kautta vihreään liigaan valittu poliitikko. Hän ei suurelle ihailijakaartilleen julkisella nettiseinällä heittele yksityishenkilönä yhtään mitään mielipiteitä, vaan viisauksia ja mustaa huumoria, joiden avulla kannatus tulevissa vaaleissa olisi taattu. Ja jos äänestäjäkunta arvostaa vammaisia pilkkaavia heittoja niin Diarrhea on tavoitteensa saavuttanut.
Hän sitä paitsisaa sai arvotonta arvonnousua tunnettujen tahojen tukiessa mustaa huumoriaan.
Jos persu olisi tehnyt saman...

IDA kirjoitti...

Jos persu olisi tehnyt saman olisi kansalaistorilla hysteerinen mielenosoitus vihreiden järkkäämänä ja valtionsyyttäjä tutkisi jo asiaa. Tämä on totta. Mutta juuri tuollaisesta pitäisi päästä eroon. En kuitenkaan ole ollenkaan varma kannattaako tuo yksi Fatimi uhrata tuon päämäärän puoluesta. Kanuunoiden pitäisi kohdistua itse vihreään aatteeseen.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Kannattaa. Ja toivoa lumipalloefektiä.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan jospa asiassa on se synkempi puoli? Onko kukaan tullut ajatelleeksi sitä, että tämä Fatim(a) puhuu tässä lapsuuden kokemuksiaan? Sieltä maaltahan hän on kotoisin, sieltä jossa hän insestiä kertoo olevan.
Ihmettelee Huru-ukko

IDA kirjoitti...

Ei tuollaisiin voi ottaa kantaa. Itse tiedän sen, että maaseudulla on mukavia ihmisiä. Itse asiassa kaikkialla Suomessa missä olen käynyt on mukavia ihmisiä. En ole mistään löytänyt mitään "syvää jokea", ellei Helsingin Kampin ja kansalaistorin ympäristöä lasketa mukaan.

Nykyajan ongelma on menneisyyden ja esi-isien halveksunta. Vihreät tytöt ovat sitten tästä innostuneet niin, että piireihin päästäkseen halveksivat jopa omia vanhempiaan ja omaa kasvuympäristöään.

Veijo Hoikka kirjoitti...

IDA
Kommenttisi loppuosa sen kertoo, mutta muuttaisin termin tytöt henkilöiksi.
Ja henkinen vaurio on niin vaikea, että sen laastaroimiseen ei Jopo riitä. Sen hoitamiseen vaadittaisiin ammattilaiset töihin.
Loppu, kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Niinpä, piireihin päästäkseen!! Siihen saumaan sopii sekin, että omista lapsuuskokemuksista vaietaan, mutta syyllistetään niistä muita. No jääköön tämä Fatim(a) ja hänen syynsä muiden pohdittaviksi. Kuitenkin saman laidan ins-pedotutkijat toidistavat kerta toinsensa jälkeen, että näin olisi.
Huru-ukko

Veijo Hoikka kirjoitti...

IDA
"En ole mistään löytänyt mitään "syvää jokea", ellei Helsingin Kampin ja kansalaistorin ympäristöä lasketa mukaan."
Videoklippien mukaan em. paikoissa musiikkia ei tullut mandoliinityyppisesti, vaan rytmillä ja ryskeellä, ja sitä eivät suomiekakstyypit tuottaneet. Heistä kukaan ei myöskään näyttänyt syväjokisilta. Mitähän blogisti haki kommentillaan? Minkä syvän joen löysit? Ateneumin rantamilta ehtymättömän kullanhuuhdontakeskuksen?