keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Nettipoliisi


Netin vapaaseen keskusteluun on alusta astia suhtauduttu liialla vakavuudella. Kaikki avoimet palstat ovat parhaimmillaan lennosta ylös kirjattua kapakkapuhetta. Ei niistä kannata nostaa esiin erillisiä osia tai yksittäisiä puheenvuoroja pitäen niitä sitten jonain vakavina lausuntoina. Toisaalta nettiin voi luoda myös vakavasti otettavia tiloja, mutta ne ovat aina jollain tavoin suljettuja tai luonteeltaan monologisia, lähes pelkästään julkaisevia.

Nettipoliisit eivät luo itselleen tällaista tilaa, vaan spammailevat Twitterissä kuin parhaatkin mainostoimistourasta haaveileva hipsterit ja yrittävät jopa joskus laskeutua kansan sekaan Facebookiin. Veikkaan, että he polkevat virastoon tietokoneidensa ääreen keltaisilla jopoilla, piippu suupielessä savuten.

Nettipoliiseihin pitääkin suhtautua kuin keihin tahansa kännissä ja läpällä twiittaileviin hemmoihin. He muodostavat yhden, ja omanlaisensa, kuoron Totaalisen sodan alati kehittyvällä näyttämöllä. Toivotaan, että heidän äänensä kaikuu rintamalla tyyllikkään sointuvana ja näytelmän harmoniaa kunnioittaen. Ainakin tähän asti esitys on ollut mitä mainiointa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei niihin nettikyttiin pidä suhtautua kevyesti, heillä on suuti valta päättää kenen elämä tuhotaan. Heihin pitää suhtautua kuin minin tahansa gestapoon, stasiin kgb:hen jne. Kyttä mikä kyttä, ja heille on suutin täyttymys saada joku ihan tavis nalkkiin "ns. vihapuheesta" Arvelee Huru-ukko
PS. Aiheesta on monia hyviä juttuja kirjoittanut Yrjö Perskeles

IDA kirjoitti...

Eivät he oikein anna mahdollisuuksia ottaa itseään vakavasti. Tietysti heidän pyrkimyksiään sensuuriin on vastustettava vakavasti, mutta vielä siitä päätetään muualla kuin poliisissa.

Veijo Hoikka kirjoitti...

Ajatelkaahan nyt. Kiivaana laillisuuden esitaistelijana päädyt poliisikouluun. Opit poliisin työn perusteet ja vähän nyanssejakin. Kokemuksen myötä osoitat kyvykkyytesi riittävän jopa tavanomaista konnuuksien ehkäisyä ja hoitoa monimutkaisempien rikosten selvittelyyn. Sinusta tulee oikea salainen agentti, nettivihapuhepoliisi. Siinä persukset puutuneena lueskelet netistä kaikenmaailman rasmusten ja varisten höpinöitä aamusta iltaan. Eiköhän siinä tule sellainen ahdistus välillä, että on lähetettävä niitä kuuluisia Blue Grass kommandoja vaikka se-liikkeen hulinoijia retuuttelemaan jonnekin stokkan kulmille. Kuri pitää olla!