torstai 31. joulukuuta 2015

Kompuutteri




Satuin joulun alussa vahingossa näkemään lähes puolet Jobbs - elokuvasta. Ei siitä sen enempää, mutta se innosti katselemaan youtubesta noihin graafisen käyttöliittymän synnyn aikoihin keskittyviä videoita, joita löytyy lähes pohjattomasti ja joista monet ovat erittäin mielenkiintoisia ja hyviä.

Yksi kysymys mikä tuli mieleen oli, että mitä jos MacIntosh olisikin jatkanut pienenä, kämmentietokonetta kehittelevänä projektina. Olisiko tekniikka silloin harpannut nopeammin eteenpäin, kännykkä kehitetty nykyiseen muotoonsa vuosia aikaisemmin ja Nokiakin jäänyt syntymättä. En tiedä, mutta en usko. Silti ajatuksena sellainen kehitys miellyttää enemmän kuin toteutunut kehitys MacIntoshin jälkeen. Chromebookiin olen itse täysin tyytyväinen, mutta onhan tämäkin kiinni vanhassa työpöytä-ajattelussa. Tosin toteuttaa sitä lähes saumattomasti verkossa ja verkon kanssa. Kirjoittamiseen ja lukemiseen orientoituneena näppäimistöstä ja dokumenteista ei kuitenkaan missään tapauksessa haluakaan eroon.

Videoista jäi mieleen se pointti, että www-selain ja koko www oikeastaan pitäisi ( olisi pitänyt ) tehdä HyperCard-ohjelman kaltaiseksi. Olen aika pitkälle samaa mieltä. Toinen pointti oli, että ohjelmistoala ei enää kaipaa ongelmia ratkaisevaa älyä, vaan se kaipaisi enemmän tyhmiä ihmisiä toteuttamaan ohjelmia. Itse olen kuitenkin ulkona :)

Lyhyt kokoelma pätkiä Allan Kayn, joka oli ideoinut tabletin jo 70-luvulla, eri luennoista:

Vähemmän on enemmän

2 kommenttia:

sozaburo kirjoitti...

Athleticilla on ollut aika hyvä kausi toistaiseksi. Siis alun liiga-kompuroinnin jälkeen. Eilen cupissa hieno nousu 0-2 asemasta 3-2 voittoon.

Aduriz jatkaa todella hienoja otteita. Valenciasta tulon jälkeen joka kausi uusi maaliennätys ja tällä kaudella näyttäisi vieläkin parantuvan. Mielestäni aika kova maalisaldo Barca&Real-kaksikon ulkopuolella.

Ehkäpä menestystä liigan ulkopuolella on auttanut myös se, että Kike Sola ja Inaki Williams ovat tehneet tasaisesti maaleja. Erityisesti ilahduttaa, etä Sola on saanut peliaikaa ja tulosta liigan ulkopuolella.

Baskimaa ja Katalonia pelasivat muuten joulun pyhinä ystävyysottelun ja baskien voittomaalin teki, yllätys yllätys, Aduriz.

IDA kirjoitti...

Itse en ole tänä kautena ehtinyt nähdä kuin muutaman pelin. Täytyy ryhtyä valvomaan myöhempään nyt kevättä kohti ja seuraamaan säännöllisemmin. Ihan hyvät asemat liigassa. Villarreal ja Real Madrid vielä kiinni otettavissa.