perjantai 16. lokakuuta 2015

Kritiikki


Mikäli Suomessa on aikaisemmin ollut jonkinlainen maahanmuuttokriittinen liike, niin se näyttäisi nykyisin lähinnä riitelevän keskenään ja arvostelevan toisia maahanmuuttopolitiikkaan kriittisesti suhtautuvia toimijoita siitä, että nämä eivät toimi oikein. Tämä onkin juuri oikea, ja odotettu, aika siihen. No, itse en olekaan koskaan ollut mikään kriitikko, vaan kansallismielinen konservatiivi, joten olen tavallaan ulkopuolinen ja tänne näyttää siltä, että keskeiset ratkaistavat asiat maahanmuuttokriittisessä liikkeessä olisivat kuka olisi tarpeeksi valovoimainen johtaja, jotta saataisiin yli puolet äänistä vaaleissa, kenen kanssa kehtaa lähteä mielenosoitukseen ja ketkä sieltä on ehdottomasti pidettävä pois, että ei mene maine. Eli mistään ei kyllä näin tule mitään mikä varmasti monille sopiikin.

Olosuhteet tietysti ovat sellaiset, että uutta vastustusta nykyistä, lähes mielisairasta politiikkaa vastaan kyllä syntyy piireissä, jotka ennen eivät ole olleet missään liikkeissä. Sen järjestäytyminen vie kuitenkin aikaa, jota ei oikeastaan ole.

Sillä voi lohduttautua, että Angela Merkelin kaatuminen merkitsisi Suomen valtion elämälle ja politiikalle enemmän kuin Juha Sipilän kaatuminen. Tilanne on tietysti Suomen kannalta valtiona nöyryyttävää, mutta eipä meillä ole kymmeniin vuosiin ollut johtavia poliitikkoja, jotka olisivat arvostaneet itsenäistä, riippumatonta Suomen valtiota, saati halunneet sellaista. Ja kansahan täällä on äänestänyt, eli sitä saa mitä tilaa.

Mitään Eurooppaa taas ilman kristinuskoa ja sen moraalisia periaatteita ei edes ole. Sekularismi loppupeleissä ole yhtään mitään, eikä siitä, kuten on jo nähty, ole vastustamaan islamin leviämistä millään tavoin. Itse asiassa se on koko ajan suosinut sitä. Ei kukaan viitsi nousta vastustamaan mitään sen vuoksi, että saisi katsella viihdettä netistä, tehdä abortteja, harrastaa eutanasiaa ja pelata väkivaltaisia tietokonepelejä. Eikä ole aihettakaan.

Elämme paitsi naturalistisessa, myös henkisten ideoiden maailmassa. Helposti näkee kuinka kommunismi oli saatanasta: ateismi on ainoa mikä sen ideoista elää edelleen. Eikä se tietenkään voita koskaan vaikka voikin ajoittain olla vahvaa.

Näillä mennään, periksi ei kuitenkaan anneta. Ehkä historia kertoo kuin helppoa Isiksen oli tulla Suomeen: yksinkertaisesti huijaamalla ne hölmöt uskomaan, että 10-30 vuotiaat miehet olivat syyrialaisia, sotaa paossa olevia naisia, vanhuksia ja lapsia, ja täysillä meni pohjolassa läpi, tai sitten se kertoo jotain muuta. Itse kuitenkin jatkan poliittista tarkkailua kansallismieliseltä ja konservatiiviselta pohjalta ja annan kriitikoiden olla kriitikoita.

4 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Kommentoin tuota ensimmäistä kappaletta:

Maahanmuuttokriittinen liike tarvitsisi johtajan. Nyt Halla-aho on vain ideologinen johtaja. Hänen pitäisi mielestäni ottaa selkeästi rooli liikkeen kärkihahmona.

Soinin johtamien persujen ongelma ei ole se, että puolueen ohjelma olisi huono tai persuedustajat olisivat huonoja. Ongelma on ideologinen heikkous ja johtajavaltaisuus.

Jos puolue olisi ideologisesti vahva, johtajavaltaisuus ei olisi ongelma. Koska ideologia on höttöinen ja populistinen, johtaja voi sen sisällä säveltää omiaan miten tahtoo.

On olemassa selkeä pelko, että persut munaavat itsensä hallituksessa eivätkä pysty pysäyttämään matujen maahantulon aiheuttamaa tuhoa. Tämä itsessään olisi tuhoisaa koko maalle, koska persut menettäisi uskottavuutensa puolueena. Aika monelle suomalaiselle persut on se edustuksellisen demokratian viimeinen toivo. Jos persut epäonnistuvat ja kuihtuvat pienpuolueeksi, peli on menetetty pitkäksi aikaa.

Kolmanneksi kyse on maan pelastamisesta, ei puolueen. Olen havainnut, että jopa persujen mamukriittiset edustajat eivät ole täysin tajunneet tilanteen koko vakavuutta ja sitä, että puolueen pitäisi olla nykyistä selkämmin eurostovastainen. Nykyinen löllölinja EU:n suhteen ei riitä eikä se vakuuta, jos puolueen puheenjohtaja puhuu Der Spiegelin haastattelussa niskuroivien Itä-Euroopan maiden rankaisemisesta.

IDA kirjoitti...

Jussi tavallaan on jo aatteellinen johtaja, ei hänen minusta tarvitse vastentahtoisesti ottaa mitään puolue/henkilöjohtajan paikkaa. Se voisi olla suurta ajantuhalaustakin, koska ihmiset ovat ihmisiä ja puolueiden sisäinen elämä on ihme kyläpäälliköiden kähmintää.

Persujen ongelma puolueena ehkä on, että ei ole perehdytty yhteiseen, ideologiseen puoleen kovinkaan paljon, vaan keskitytty paikallisiin ongelmiin ja niiden ratkaisuun. Niissäkin on tullut kunnallisen pienuuden vuoksi aika paljon takkiin, mikä saattaa näkyä seuraavissa vaaleissa. Harva varmaan osaa sanoa mitä kristillissosiaalisuus poliittisena aatteena pitää sisällään, kansallismielisyydestä tiedetään kyllä paljon enemmän. Eli puolue ei ole ideologisesti kovinkaan vahva, vaan päätöksiä tehdään tilanteen mukaan peilaamatta niitä varsinaisesti pitkään, ideologiseen linjaan.

Itselläni on pitkään ollut se käsitys, että Soini mielelläänkin delegoisi puheenjohtajan tehtäviä. Nyt ongelma tietysti on se, että koko puheenjohtajisto Tynkkystä lukuunottamatta on ministereitä.

Omasta mielestänikin kyse on nimenomaan maan pelastamisesta. Siksi en olisi lähtemässä tässä vaiheessa hallituksesta mistään hinnasta. Jos onnistutaan saamaan aikaan pitkäkestoisia, maata hyödyttäviä päätöksiä, niin on ihan sama, vaikka kannatus seuraavissa vaaleissa romahtaisi.

Ikävä tosiasia kuitenkin on, että Euroopan ja Suomen tilanteeseen tuskin löytyy ratkaisua pelkästään puoluepolitiikan kautta. Tarvittaisiin kokonaisvaltaisempaa, jonkinlaista kulttuurillista muutosta. Puoluepolitiikka voi kuitenkin olla tärkeänä, jos ei tärkeimpänä, osana sitä edistämässä.

Vasarahammer kirjoitti...

"Ikävä tosiasia kuitenkin on, että Euroopan ja Suomen tilanteeseen tuskin löytyy ratkaisua pelkästään puoluepolitiikan kautta. Tarvittaisiin kokonaisvaltaisempaa, jonkinlaista kulttuurillista muutosta. Puoluepolitiikka voi kuitenkin olla tärkeänä, jos ei tärkeimpänä, osana sitä edistämässä."

Mielestäni tässä tarvitaan puolueista riippumatonta kansanliikettä. Se Tornion viritys on paras yritys tähän mennessä.

Kulttuurimuutokset tapahtuvat hitaasti. Niihin ei nyt ole aikaa.

Toisaalta järkevöitymisen merkkejä on ilmassa eri maissa. Norjassa aloittavat matujen palautukset suoraan Venäjälle ilman turvapaikkatutkimusta. Jopa Höblässä kirjoitettiin, että olisi aika sulkea rajat. Suoraan vaadittiin Schengenin kumoamista ja kirjoittaja oli joku pakolaisjärjestöaktiivi.

Vyöry on liian suuri jopa maailmanhalaajille.

IDA kirjoitti...

No ymmärrän kyllä, jos pakolaisjärjestöaktiivit haluaisivat pysäyttää nykyisen vyöryn. Tällä on vain hyvin pieneltä osin kysymys pakolaisuuden kanssa ja tämän uudisasutuksen hallintaan pistetyt resurssit ovat Euroopan laajuisesti melko suoraan pakolaisten auttamisesta pois.

Nimenomaan puolueista riippumaton kansanliike olisi tarpeellinen.