perjantai 4. syyskuuta 2015

Moderni mielenmaisema


Aamun lehti puolusti voimakkaasti oikeuttaan julkaista kuvia kuolleista tai kenestä tahansa. Ehkä vastenmielisintä tekstissä oli tämä: "...kuvien julkaiseminen on ainoa tapa kunnioittaa näitä lapsia, ilman kuvia heidän kuolemallaan ei ole ollut mitään merkitystä"

Vain mediajulkisuus, oli se pyydettyä tai ei, tekee siis elämästä ja kuolemasta merkityksellistä. Jopa kuollut lapsi saa elämälleen ja kuolemalleen merkityksen vain siitä, että me suuret ja ihanat eurooppatädit ja -sedät näemme hänet kuolleena aamukahvipöydissämme ja voimme sitten hyödyntää häntä poliittisiin ja kaupallisiin tarkoitusperiimme.

Kannattaisi keskittyä paikallisiin uutisiin.

3 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Olen jo pitempään ihmetellyt monien ihmisten, ei vain himosuvakkien, kykyä äärikyyniseen kaksinaismoralismiin.

Tässä esimerkki juuri tältä hetkeltä:

http://www.mtvtekstikanava.fi/new2008/120-01.htm

Valtamedian VIIHDE sivuilla on otsikko: "21-vuotias näyttelijälupaus kuoli".

Oikean ihmisen oikea kuolema on parasta viihdettä. Ei mulla muuta.

Tomi kirjoitti...

OT: Mikä on IDA:n arvio persujen onnistumisesta hallituksessa tähän mennessä? Montako lupausta on jäljellä rikottavaksi?

IDA kirjoitti...

Ei vielä mikään. Katsotaan syksymmällä. Jos hallitus toteuttaa omaa ohjelmaansa se voi hyvinkin onnistua.

Suomea, tai Eurooppaa tuskin enää mikään politiikka pelastaa. Koko poliittinen järjestelmä elää kollektiivisen mielenhäiriön tilassa ja sen on mahdoton nähdä totuutta, saati puhua siitä ja toteuttaa todellisuuden vaatimaa politiikkaa.

En enää usko edes teknologian voimaan. Jos joku eurooppalainen valopää keksisi ikuisen, onnnellisen elämän, niin sitä ei osattaisi valmistaa ja tuottaa kuin Kiinassa. Eli kannattaa hiljalleen vain sopeutua siihen, että muutumme islamilaisen kulttuurialueen periferiaksi, ellei ole halukas rikkomaan rauhaansa.