lauantai 29. elokuuta 2015

Propagandan alkeet


Tunnettu keskustavaikuttaja kirjoittaa Facebookissa: ""Kehotan suomalaista valtamedia lopettamaan isisken hirmutekojen ja propagandan uutisoinnin. Näillä uutisilla saadaan vastakkaisen asettelun valtaväestön ja muslimien keskuudessa, ja näillä palvelemme just isista ja islamafoobikoita.Omasta mielestäni kyseessä on ns. facebookläppä, enkä viitsi ottaa siihen kantaa, koska en viitsi osallistua sen synnyttämään keskusteluketjuun, jossa muuten tuodaan julki Isiksen olevan juutalaisten kehittämä salaliitto, kuten kuulemma mediakin on.

Kiinitänkin vain huomiota siihen kuinka eri tavoin media käsittelee poliitikkojen kirjoituksia riippuen siitä kuka ne on kirjoittanut. Itse asiasisällöllä ei ole niin väliä. Keskustavaikuttaja voi rauhassa vaatia median hiljentämistä ja hänen seinällään voi rauhassa puhua juutalaisten salaliitosta ja media pysyy siitä hiljaa. Jonkun toisen ei tarvitse kuin asettaa sanansa väärään järjestykseen, niin koko suomalainen media on hänen kimpussaan oikeamielistä teeskennellen. Tämä kaikki on täysin selvästi ja julkisesti nähtävissä, joten sen kiistäminen olisi varsin turhaa.

Propagandan ensimmäinen asia onkin valita kohde. Ja propagandamediana suomalainen media on sen jo tehnyt. Vaikka sen propaganda vielä onkin surkeaa, niin perusteet on jo kuitenkin laskettu.

Ei kommentteja: