maanantai 6. heinäkuuta 2015

No antaa mennä.


Länsirajan takana sijaitsevassa Puuhalandiassa, joku kirjailija oli soittattanut toivekappaleenaan radiossa Ultima Thulen hienon Sverige, Sverige fosterland - laulun. Teko oli aiheuttanut pöyristymistä.

Liza Marklundin musiikkivalinta.

Minä paskat välitän mitään asiayhteydestä. Jos soitat kaikkien aikojen merkityksellisintä ruotsalaista rasistirokkibändiä, sinulla ei ole enää ihmisarvoa”, on varmaankin hienosti ja rohkeasti sanottu kaikkien niiden mielestä, joihin mikä tahansa propaganda, joka on valtion konformistisesti hyväksymää, uppoaa kuin veitsi voihin. Itse en voisi vähempää piitata, joten antaa lattapäiden kabineissa keskenään sopiman ihmisarvon mennä menojaan. En jää sitä kaipaamaan, vaan soitan vielä hienomman Ultima Thulen versioiman Änglamarkin. Se voisi ihan hyvin kuvata omaa kotiseutuani. Täällä ihmiset on luotu Jumalan kuviksi ja jokaisella on luovuttamaton arvonsa. Niin on tietysti muuallakin, mutta joissain paikoissa, kuten suljetuissa toimituksissa, sitä on ilmeisesti vaikeampi ymmärtää. Olkaapa siis hyvät:

Änglamark

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Mainitsit Ultima Thulen varmasti kauneimman kappaleen. Pyysin samaa aikoinaan Jannelta, kun olimme Tukholmassa katsomassa Thulen keikkaa. Omisti sen meille kaikille Suomalaisille. Oli hienoa olla Suomalainen tuhannen Svensson edessä silloin.

-Miinamies