torstai 27. maaliskuuta 2014

Yleisradio


Yleisradion näkemyksen mukaan Keskusta on suurin oppositiopuolue, koska Yleisradiossa selkeästi enemmän keskustalaisia, kuin perussuomalaisia johtajia. Ja Yleisradion periaatteiden mukaan puoluepoliittinen Yleisradio valitsee eduskunnan.

Yleisradion omistajana tunnen tiettyä sääliä niitä vilpittömiä ja hyviä, journalismin periaatteista kiinnostuneita toimittajia kohtaan, joita talossa kuitenkin vielä on töissä. Tästä syystä katsonkin, että omistajien olisi puututtava yhtiön toimivan johdon kokoonpanoon ja toimintaan viimeistään ensi vuoden keväällä, sillä vain selkeä muutos toiminnassa voi pitää yhtiön muunakin kuin huonon viihteen ja poliittisen propagandan tuottajana.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Osittain asiaa, mutta kenties ainakin tulevaisuuteen tähtäävien lukujen mukaan Keskusta todella olisi suurin oppositiopuolue. En ole varma tästä, mutta luulisin että on ollut jo pidempäänkin tapana arvioida puolueiden suosiota gallupien mukaan, sillä kolmisen vuotta vanha mandaatti katsotaan poliittisesti nopeasti muuttuvassa maailmassa käsittääkseni vanhentuneeksi kuvaamaan kannatusta. Mikäli olen väärässä, ja sinulla riittää ylimääräistä aikaa, voit osoittaa oletukseni vääräksi journalistisella tutkimuksella, jossa osoitat, että ennen perussuomalaisiin kohdistuvaa syrjivää asennetta toimittajat ovat perustaneet puolueen koon määrittelyn edellisiin vaaleihin eivätkä arvioihin kannatuksesta.

http://www.taloustutkimus.fi/tuotteet_ja_palvelut/puolueiden_kannatusarviot/puolueiden-kannatusarviot-2014/

-U

IDA kirjoitti...

Ei ole aikaa, mutta olisi mielenkiintoista oikeasti tilastoida koko juttu. Mututuntuman mukaan lähes aina, kun kyse on ollut jostain suuremmasta poliittisesta asiasta YLE:llä aiheesta ovat keskustelleet Kokoomus, SDP ja Keskusta. PS taas on ollut esillä lähinnä, jos se itse on ollut aiheena. Ennen edellisiä vaaleja ei ollut niin, että jokun kolmesta suuresta tilalle olisi kutsuttu PS.

Toisaalta nämä kaksi viimeistä perättäisiltä päiviltä ovat niin ilmiselviä, että ei oikeastaan edes tarvitse sen suurempia selvityksiä todetakseen YLE:n poliittisesti puolueellisen luonteen.

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy myöntää kyllä, että mielelläni maksan sen 120 euroo vuodessa yleveroa, kun esittävät mm HBO:n hyviä sarjoja, kuten board wlk empire ja game of thronesi esim. ja myös brittisarjoja esim. vaikkapa Doctor Who, sydämmen asialla jne..
tai ranskalainen sarja ranskalainen kylä ..

-jpt-

Anonyymi kirjoitti...

Ps. ja ehdottomasti 90-luvulla esitetty Babylon5 sarja, vois hankkia sen DVD:nä, jos eivät esitä joskus uusintana

-jpt-

IDA kirjoitti...

Nuo sarjathan näkee netistäkin. Omasta mielestäni ulkomaisten tv-sarjojen esittämisen ei pitäisi olla Yleisradion toimintaa ollenkaan. Sikäli kuin on pitäisi etsiä jotain helmiä eri puolilta maailmaa, eikä tyytyä noihin kansainvälisiin ( angloihin ) massatuotantoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Kieltämättä näkyy, mutta kansakoulussa parivuotta huonoo eknlantii (viellä vähemmän muutakaan kieltä) lukeenena pitää laittaa arvonsa hyville suomenkielisille tekstityksillekin, toinen vaihtoehto olisi tilata netistä canalista toi jostakin.

-jpt-

IDA kirjoitti...

Ainakin hdfin.com tarjoaa suomenkieliset tekstitykset. Hyvyydestä en lähde sanomaan.

Toki Yleisradiolla on puolensa tuossakin asiassa. Jonkunhan näistä pitää myös maksaa ja Yleisradio tarjoaa nuo ilman ärsyttävän pitkiä mainoskatkojakin. Ainakin sellaiset sarjat kuin Poirot ja Silta ovat olleet todella hyviäkin.