maanantai 30. syyskuuta 2013
Akateeminen ote
Jollain tavoin pidän Juha Ahviosta, teologian tohtori ja kaikkea muuta. Itse kuitenkin näen, että marttyyrin kruunu on se kaunein kruunu.
lauantai 28. syyskuuta 2013
Hölmöt
Tunnen aika paljon ihmisiä, jotka ovat käytännössä katuojassa. Lähes kaikki heistä ovat hienoja tyyppejä. Yhtä asiaa en kuitenkaan ole koskaan oppinut ymmärtämään: miksi nämä ihmiset pitävät jostain rolling stoneseista? Rolling Stones ja koko rockidea on sitä, että lääkärit mukana voidaan näytellä rappiota, kun ollaan tarpeeksi rikkaita siihen, Britney Spears on siinä maailmassa oikeasti ja aidosti rajumpi kuin Iggy Pop. Ostetaan vaikka omat lentokoneet, kunhan päästään heiluttamaan persettä.
Miksi joku, joka ei edes osaa erottaa heroiniia kokaiinista ja makaa roskan keskellä omassa yksiössään, ihailee heitä. Sitä en ymmärrä.
perjantai 27. syyskuuta 2013
Positivismin rajat
Jos ohjelmoin niin, että siirtäessäni sormea osoitinlevyllä vasemmalle osoitin ruudulla siirtyy oikealle toimin täysin puhtaan logiikan lakien mukaisesti. Itse lausekin on täsmälleen yhtä täydellinen. Se ei vain ole järkevää, eikä toimi.
torstai 26. syyskuuta 2013
Ohjelmaidea
Omistamani mediayhtiö Yleisradio voisi aloittaa kulttuurihistoriallisesti korkeatasoisen keskusteluohjelman, jossa Paavo Lipponen ja Yrjö Rautio keskustelisivat valittujen vieraiden kanssa siitä kuinka he yhdistivät suomalaisen työväenliikkeen ja nostivat sen nykyiseen, huimaan liitoonsa. Ohjelman nimeksi sopisi trendikkäästi vaikkapa Coffee Shop Vasemmistoälymystö, mutta tämä on tietenkin vain alustava ehdotus.
Ainakin itse olen jo kyllästynyt siihen, että Yrjö Raution aika ja kyvyt kuluvat Apu-lehdessä viikosta toiseen jatkuvan kertomuksen kirjoittamiseen niistä tavoista millä Perussuomalaisen puolueen olisi parasta hajota. Siinä kokemus suuren poliittisihistoriallisen linjan yhdistäjänä ja kasvattajana valuu täysin hukkaan.
perjantai 20. syyskuuta 2013
Uutistoimituksesta, huomenta
Paavi Franciscus on antanut haastattelun jesuiitoille. Se on julkaistu sellaisenaan ainakin kahdessa jesuiittojen julkaisussa. Haastattelu on hyvä ja kannattaa lukea.
The exclusive interview with pope Francis
En rupea suomentamaan tai referoimaan sitä, koska siinä ei ole mitään uutisia, jos tietää katolisesta ja yleensä kristillisestä opista edes vähän alusta. Helsingin Sanomat, maailman median mukana, on kuitenkin uutisoinut ja lukematta haastattelua kirjoittanut paavi Franciscuksen suuhun lehden toimituksen oman kannan. Sinänsä hienoa, että asiat kiinnostavat, mutta toisaalta sanomalehden ainakin periaatteessa pitäisi olla jotain muuta kuin propaganda- ja juorulehti. Oli pyhästä katolisesta kirkosta mitä mieltä tahansa, niin siitä huolimatta se on sekä maailman vanhin, että maailman suurin toimiva instituutio, joten jotain siitä olisi ehkä hyvä toimituksissakin tietää, että ei jatkuvasti ihan älyttömyyksiä ilman mitään tietopohjaa kirjoitettaisi.
Se, että sama "uutinen" samalla tavalla kirjoitettuna samaan aikaan ilmestyy ympäri anglomaailman lehdistöä ja Suomen suurimmassa mielipide- ja juorulehdessä, ei kerro mistään salaliitosta, vaan siitä, että mitään ei ole niin helppo viedä kuin modernia mediaa. Mediatoimitukset eivät hallitse itse itseään.
Ja lopuksi kaikille salaliittojen ystäville uutinen: Temppeliritarit esittivät pyynnön päästä inkvisition tutkittaviksi ja tuomitsemiksi, mutta Ranskan kuningas teloitti heidät heti, kun he olivat esittäneet tämän pyynnön ;)
P.S.
Toisen mediajättimme lippulaiva Iltalehti eroaa Weekly World Newsista siinä, että Weekly World Newsilla on mielikuvitusrikas ja kirjoitustaitoinen toimituskunta.
keskiviikko 18. syyskuuta 2013
sunnuntai 15. syyskuuta 2013
Teknologia
Minulla ei ollut mahdollisuuksia matkata tänään Kouvolaan, joten katselin messun suorana lähetyksenä Alabaman Birminghamista. Saarna ei ollut aivan Kouvolan tasoa, mutta puhutteleva kuitenkin. Komplementarianismi mainittaan ja saarnan lopussa kehotettiin paneutumaan vakavammin ontologiaan ja fenomenologiaan. Loogisen rauhallisesti suhtauduin kehotukseen positiivisen optimisesti, enkä oikeastaan tuntenut länsimaisen filosofian raskasta painoa harteillani.
Voisin ehkä yrittää lukea vihdoin sitä Platonia, sillä alusta kai pitäisi alkaa, mutta liekö tuo tarpeellista?
Merkittävä yksityiskohta
Joseph De Maistren tekstit Espanjan inkvisitiosta on kääntänyt englanniksi nimellä Letters on the Spanish Inquisition Salemin katolisen seurakunnan pappi Thomas J. O'Flaherty vuonna 1843.
On aina valitettavaa, kun ammattilaiset saapuvat paikalle liian myöhään. Vahingot ovat ehtineet jo tapahtua.
lauantai 14. syyskuuta 2013
Pääministeri
Pääministerin mielestä minulla on:
- Jakamaton ihmisarvo
- Oikeus turvallisuuden tunteeseen
- Oikeus tuntea olevani yhdenvertainen
Mutta entä jos en vain tunne noin? Silloinhan oikeuksiani poljetaan, minkä päämisteri itsekin on sanonut. Omalta kohdaltani asia ei ole ongelmallinen. Olen valmis tikkana vakuuttaamaan, että tunnen noin, jos valtio ja pääministeri järjestävät minulle noin 5000 €:n kuukausieläkkeen. Tässä on neuvotteluvaraa. En kuitenkaan tiedä ovatko kaikki samalla tavalla rahalla ostettavissa, joten miten kaikki saataisiin tuntemaan noin? Ehkä olisi hyvä lähettää enemmän pääministerin puheita televisiossa? Tai pääministeri voisi vaikka osallistua vakuuttavan turvallisena hahmona Tanssii tähtien kanssa- ja Idols -ohjelmiin. Hän voisi myös vierailla jossakin TV2:n syvällisessä keskusteluohjelmassa ja kertoa mitä ihmiselle tarkoittaa, jos hänen ihmisarvonsa on jaettu.
Uskon, että näin kyettäisiin ohjailemaan kansalaisten tunteita oikeaan suuntaan myös yleisellä, poliittisella tasolla.
torstai 12. syyskuuta 2013
Ohjema maan pelastamiseksi.
Suuret asiat ovat usein erittäin yksinkertaisia. Tähänkin on olemassa hyvin yksinkertainen ratkaisu. Emme tarvitse Kukoistuksen käsikirjaa, eikä tätä oikeastaan kehtaa edes kutsua ohjelmaksi. Tarvitsemme yksinkertaisesti sitä vain, että kokoomuslaiset miehet avoimesti tunnustavat intonsa tasa-arvoon ja jäävät kaikki joukolla kodinhoitajiksi. Silloin he olisivat tarvittavan ajan poissa jauhamasta televisiossa tekopyhää jargoniaan, ja poissa politiikasta niin pitkään, että politiikkaan saataisiin järkeä.
keskiviikko 11. syyskuuta 2013
Kansankomisaarien vastaisku
Ehdinkin jo hämmästellä olisiko Suomeen syntymässä tulevaisuudessa myös liberaalia oikeistopolitiikka ajava puolue. Tietenkin se oli turhaa ihmettylyä ja taidankin ruoskia itseni, ja harrastaa muutakin mortifikaatiota muutaman päivän, rangaistukseksi moisesta pillastumisesta Suomessa korrektin ajattelun aitausten ulkopuolelle.
Väärä yhteiskunnallinen tietoisuus horjuttaa Kokoomusta.
Jos hyväksyy työväestöä, pienyrittäjiä, ja myös syrjäytyneitä tukevan sosiaalipolitiikan ja kestää sen, että kyseessä työväestön puolue, niin satun tietämään Suomessa yhden puolueen, johon kokoomusnuorten vapautta edistävät arvot sopisivat aivan hyvin mukaan.
Raskaan vientiteollisuuden toimintaedellytykset helpommiksi ( halvempi energia jne...), pienyritysten aseman helpottaminen ( välillisten kustanusten purku jne... ), tai mitä näitä luettelemaan; oleellista on se, että valtio keskittyy siihen mitä on, eikä istu jossain jotain Kukoistuksen käsikirjaa tavaamassa, miettien mitä innovaatioita, joita ei vielä ole edes olemassa, pitäisi nyt tukea. Jos perusta, eli se mitä on nyt, on kunnossa, niin ihmiset innovoivat kyllä ihan itse.
Tältä pohjalta on varsin helppoa olla vapautta arvostava konservatiivi. Toki oikeistolaisuus jää siinä jalkoihin, mutta onko oikeistolaisuus nyt oikeastaan itsessään mikään arvo?
Väärä yhteiskunnallinen tietoisuus horjuttaa Kokoomusta.
Jos hyväksyy työväestöä, pienyrittäjiä, ja myös syrjäytyneitä tukevan sosiaalipolitiikan ja kestää sen, että kyseessä työväestön puolue, niin satun tietämään Suomessa yhden puolueen, johon kokoomusnuorten vapautta edistävät arvot sopisivat aivan hyvin mukaan.
Raskaan vientiteollisuuden toimintaedellytykset helpommiksi ( halvempi energia jne...), pienyritysten aseman helpottaminen ( välillisten kustanusten purku jne... ), tai mitä näitä luettelemaan; oleellista on se, että valtio keskittyy siihen mitä on, eikä istu jossain jotain Kukoistuksen käsikirjaa tavaamassa, miettien mitä innovaatioita, joita ei vielä ole edes olemassa, pitäisi nyt tukea. Jos perusta, eli se mitä on nyt, on kunnossa, niin ihmiset innovoivat kyllä ihan itse.
Tältä pohjalta on varsin helppoa olla vapautta arvostava konservatiivi. Toki oikeistolaisuus jää siinä jalkoihin, mutta onko oikeistolaisuus nyt oikeastaan itsessään mikään arvo?
tiistai 10. syyskuuta 2013
Seinät
Kotkan pitäisi nyt panostaa päätöksentekoon, eikä seiniin. Jo pelkästään kaupungintalon purkaminenkin muuttaisi Kotkan saaren ( Örn ö ) arkkitehtoonista ilmettä huomattavan positiiviseen suuntaan ja toisi muassaan suuria säästöjä. Parasta olisi ehkä kuitenkin myydä talo ja tontti. Yksityinen yrittäjä purkaisi kyllä koko rakennuksen ja rakentaisi tilalle vaikkapa torin varrelle luontevasti sijoittuvan hotellin. Miksei muutakin. Toimistotilaa kaupungilla on jo valmiina esimerkiksi Pihkoon ja Koivulan kouluissa, joiden ylläpito tulee huomattavasti halvemmaksi, eivätkä yhteydet nykyistä tietotekniikkaa käyttäen ole mikään ongelma. Hallituksen, valtuuston ja lautakuntien kokouksille on myös varmasti edullisempaa tilaa, joka muun ajan olisi myös hyötykäytössä, paljonkin tarjolla. Uskon, että pelkästään tällä puhtaan järkevällä liikkeellä päästäisiin hyvään vauhtiin budjettivajeen umpeen kuromisessa.
Oikeiston tulevaisuus
Innostuin lukemaan Kokoomusnuorten tavoiteohjelman. Eli A-Studio aktivoi ainakin johonkin. Minusta ohjelma ei ole mitenkään huono, ja varsinkin kun pitää mielessä sen tosiasian, että demokratiassa tavoitteet eivät toteudu täydellisesti, vaan ne antavat vain suuntaa, sitä voi pitää jopa hyvänä verrattuna Kokoomuksen yleiseen tasoon.
Kaksi asiaa - talouteen en edelleenkään ota kantaa - mistä olen selkeästi erimielinen ovat kiintiöpakolaiset ja Nato. Kiintiöpakolaiset eivät ole ongelma, vaan Suomen kannattaisi pikemminkin tehdä niin, että se ottaisi vain todellisen kykynsä mukaan kiintiöpakolaisia vaikkapa vuosittain joustavalla kiintiöllä. Heidäthän valitaan yleensä perhekunnittain ja niin, että joukossa on luontevassa suhteessa naisia, miehiä, vanhuksia, lapsia ja nuoria. Mielestäni tämä on ihan perusedellytyksiä sille, että yleensäkään juurrutaan uuteen kulttuuriin kivuttomasti ja kohtuullisen nopeasti. Sen jälkeen voisi ilmoittaa, että meillä ei enää ole turvapaikanhakijoille annettavana mitään kunnollista turvasäilöä tai pakolaisleiriä parempaa. Natoon liittymistä taas ei pidä tehdä välittömästi. Olen huomannut, että nykyään presidenttikin on samaa mieltä, kuin minä olen aina ollut, ja pitää tärkeänä sitä, että liittoutuminen sotilaallisesti vahvistaisi itsenäistä puolustukykyä. Sen varaan ei voi laskea, että omasta itsenäisestä puolustuksesta voidaan tinkiä luottamalla liittoutuman apuun. Jos liittouminen Natoon vahvistaisi Suomen puolustusta niin, että tositilanteessa se olisi vahvempi ilman liittoutuman apuakin, niin sitten tottakai Natoon. Olettaen, että Suomi saisi myös takuut siitä, että sen ei tarvitsisi olla mukana näissä likaisissa, tai suoraan sanoen saastaisissa, operaatioissa, joissa tuhotaan maailman vanhinta kristillistä kulttuuria ja sen kristittyjä ihmisiä. Eikä tietenkään muidenkaan kulttuurien ja niiden ihmisten tuhoamisessa.
Noin yleisesti hämmästelen tavoiteohjelman aiheuttamaa kohua. Kyllä tämän sosialismin sekaan mahtuu ainakin yksi ihan aidosti oikeistolainenkin ohjelma, jota voisi kommentoida myös asiallisesti. Ainakin pitäisi mahtua. Näiltä Kokoomusnuorilta Karl Roven ei ehkä tarvitsisi kysyä "Mutta onko Suomessa myös todellista oikeistoa?" kuten hänen tarinan mukaan piti kysyä Kanervan aikaisilta Kokoomusnuorilta. Sitäpaitsi en osaa pitää Kokoomusnuorten oikeistolaisimpiakaan painotuksia mitenkään uhkana tulevaisuuden hyvälle sosiaalipolitiikalle, koska onhan meillä Perusnuoret joka tapauksessa pitämässä huolta järkevästä politiikasta.
P.S.
Ja vastustan myös Yleisradion yksityistämistä, mutta en välttämättä pilkkomista. Tämä on aika puhtaasti kulttuurikysymys ja mahdollisesti pilkottaessa painottaisinkin enemmän kulttuuria uutis- ja ajankohtaistoiminnan kustannuksella. Suomi on niin pieni maa, että kansallisen kulttuurin vuoksi on oltava mediayhtiö, joka pystyy tuottamaan ja esittämään laadukasta ohjelmaa kaupallisista paineista piittaamatta. Ja onhan nyt Radion sinfoniaorkesteri yksi Suomen parhaista yhtyeistä kuitenkin.
Kaksi asiaa - talouteen en edelleenkään ota kantaa - mistä olen selkeästi erimielinen ovat kiintiöpakolaiset ja Nato. Kiintiöpakolaiset eivät ole ongelma, vaan Suomen kannattaisi pikemminkin tehdä niin, että se ottaisi vain todellisen kykynsä mukaan kiintiöpakolaisia vaikkapa vuosittain joustavalla kiintiöllä. Heidäthän valitaan yleensä perhekunnittain ja niin, että joukossa on luontevassa suhteessa naisia, miehiä, vanhuksia, lapsia ja nuoria. Mielestäni tämä on ihan perusedellytyksiä sille, että yleensäkään juurrutaan uuteen kulttuuriin kivuttomasti ja kohtuullisen nopeasti. Sen jälkeen voisi ilmoittaa, että meillä ei enää ole turvapaikanhakijoille annettavana mitään kunnollista turvasäilöä tai pakolaisleiriä parempaa. Natoon liittymistä taas ei pidä tehdä välittömästi. Olen huomannut, että nykyään presidenttikin on samaa mieltä, kuin minä olen aina ollut, ja pitää tärkeänä sitä, että liittoutuminen sotilaallisesti vahvistaisi itsenäistä puolustukykyä. Sen varaan ei voi laskea, että omasta itsenäisestä puolustuksesta voidaan tinkiä luottamalla liittoutuman apuun. Jos liittouminen Natoon vahvistaisi Suomen puolustusta niin, että tositilanteessa se olisi vahvempi ilman liittoutuman apuakin, niin sitten tottakai Natoon. Olettaen, että Suomi saisi myös takuut siitä, että sen ei tarvitsisi olla mukana näissä likaisissa, tai suoraan sanoen saastaisissa, operaatioissa, joissa tuhotaan maailman vanhinta kristillistä kulttuuria ja sen kristittyjä ihmisiä. Eikä tietenkään muidenkaan kulttuurien ja niiden ihmisten tuhoamisessa.
Noin yleisesti hämmästelen tavoiteohjelman aiheuttamaa kohua. Kyllä tämän sosialismin sekaan mahtuu ainakin yksi ihan aidosti oikeistolainenkin ohjelma, jota voisi kommentoida myös asiallisesti. Ainakin pitäisi mahtua. Näiltä Kokoomusnuorilta Karl Roven ei ehkä tarvitsisi kysyä "Mutta onko Suomessa myös todellista oikeistoa?" kuten hänen tarinan mukaan piti kysyä Kanervan aikaisilta Kokoomusnuorilta. Sitäpaitsi en osaa pitää Kokoomusnuorten oikeistolaisimpiakaan painotuksia mitenkään uhkana tulevaisuuden hyvälle sosiaalipolitiikalle, koska onhan meillä Perusnuoret joka tapauksessa pitämässä huolta järkevästä politiikasta.
P.S.
Ja vastustan myös Yleisradion yksityistämistä, mutta en välttämättä pilkkomista. Tämä on aika puhtaasti kulttuurikysymys ja mahdollisesti pilkottaessa painottaisinkin enemmän kulttuuria uutis- ja ajankohtaistoiminnan kustannuksella. Suomi on niin pieni maa, että kansallisen kulttuurin vuoksi on oltava mediayhtiö, joka pystyy tuottamaan ja esittämään laadukasta ohjelmaa kaupallisista paineista piittaamatta. Ja onhan nyt Radion sinfoniaorkesteri yksi Suomen parhaista yhtyeistä kuitenkin.
maanantai 9. syyskuuta 2013
Poliittinen äly
Pakko myöntää, että politiikassa tarvitaan tiettyä viisautta ja sitä voi olla nuorillakin. Jos itse olisin ollut illan A-studiossa vastaamassa Ilkka Kanervalle olisin ehkä tokaissut jotain sellaista, että mieti sinä kuule vain sitä saatteko te Jakke Laakson kanssa eläkepäiviksi datshat Mustan meren rannalta vai ette. Se olisi ehkä ollut ihan arvokkaan asiallinen vastaus Kanervan "pöyristyneeseen" puhe ryöppyyn, mutta olisi ollut poliittisesti varmasti epäviisasta.
lauantai 7. syyskuuta 2013
No näinkin
Kristinuskon ja valistushumanismin ( eli politiikan ) yksi keskeinen ero on sekin, että kristinuskon tarjoamasta pelastuksesta on täysin vapaus kieltäytyä. Valistushumanismin "pelastus" taas tungetaan vaikka väkivalloin kurkusta alas.
tiistai 3. syyskuuta 2013
Otan vastaan tarjouksia
Läpän heittäminen englanniksi sujuu, mutta mieluiten otan sen toimistohuoneen, jossa kukaan ei koskaan käy. Voin kaivaa verkosta viestit, joissa todistin jo kymmenen vuotta sitten, että verkot olisivat Nokian keskeinen liiketoiminta. Nyt kaikki muu onkin sitten myyty ja verkkojen kanssakin taitaa olla vähän niin ja näin.
En väitä ymmärtäväni taloudesta mitään, mutta näin kuitenkin kävi ja väärin panostettiin. Miten olisi 50 000 €oohhia kuussa?
En väitä ymmärtäväni taloudesta mitään, mutta näin kuitenkin kävi ja väärin panostettiin. Miten olisi 50 000 €oohhia kuussa?
maanantai 2. syyskuuta 2013
Iiik!
Onnistuin pääsemään näin lähelle Li Andersonia ja Pentti Tiusasta ilman, että Suojelupoliisi ja Valtionsyyttäjä tulivat väliin. Viha ja pöyristys suorastaan väreilivät kuitenkin ilmassa odottaen purkautumista kyynekaasupilviin.
Ei vaiskaan. Aika hyvän tilaisuuden olivat Kotkan kommarit järjestäneet. Voisimme itse ehkä ottaa jopa oppia. Eri näkemykset tulivat paneelikeskustelussa esiin, eikä vasurien ohjelma ollut mitenkään päällimmäisenä, vaan myös muille annettiin tilaa. Toisaalta nämä ovat näitä. Se mikä jäi päällimmäisenä mieleen oli se, että lähes jokaiseen asiaan on jo olemassa byrokraattinen vastaus. Ei ole byrokratiasta kiinni, että nuoret eivät työllisty, vaan sillä puolella melkein kaikki mahdollinen on jo tehty. Se vain ei auta.
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)