perjantai 30. elokuuta 2013

PakkoruotsiOlen vältellyt käynnissä olevaa pakkoruotsikeskustelua, koska en yksinkertaisesti jaksa. Tuen kansalaisaloitetta ja olen vakaasti sitä mieltä, että koulujen ohjelmassa pitäisi olla tasan yksi pakollinen vieras kieli. Ihan sama minkä eurooppalaisista kielistä kukin valitsee ( itse suosisin latinaa ).

Pakkoruotsin puolustajien "argumenteilta" ei kuitenkaan voi välttyä, jos sattuu kahvilassa lukemaan lehden ( hankin varmaan itselleni joululahjaksi Chromebookin, jossa on sisäänrakennettu 3G, joten pääsee tuostakin kiusauksesta sitten ). Mikäli edelleen ajatellaan, että sanomalehdet ( ja Yleisradio ) edustava suomalaista sivistyselämää, niin on pakko päätyä siihen onnelliseen johtopäätökseen, että Suomi ei sivistyneistönsä osalta ole vielä läheskään kypsä kuulumaan Eurooppaan. Niin käsittämätöntä tuubaa nuo "argumentit" ylivoimaiselta osaltaan ovat. Välillä  muutenkin tuntuu, että jokaisen joka kirjoittaa johonkin valtamediaan yhteiskunnallisista asioista on suoritettava säännöllinen itsensähäpäisyriitti, jolla hän todistaa kuuliaisuutensa vallitsevalla eetokselle. Suomalaista sivistyneistöä ajatellen olisikin parasta, jos palaisimme aikaan, jossa matka Tukholmaan oli "siististi cool" ja täynnä kansainvälisyyden vapauttavia tuulahduksia. Me muut toki voisimme jatkaa vapaasti, yhtä pakollista vierasta kieltä opiskellen.

5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Pakkoruotsin kannattajilla ei ole yhtään järkiargumenttia. He tietävät sen itsekin. Siksi he vievät keskustelun sivuraiteille, kuten perustuslakiin, rasismiin, älyyn ym.

Anonyymi kirjoitti...

Pakkoruotsin kannattajien käyttämät perustelut ovat argumentointivirheitä, kehäpäätelmiä, väitteitä jotka eivät pidä paikkansa, sekä semmoisia jotka eivät liity asiaan mitenkään.

Kävi vapaaehtoista ruotsia ajavalle kansalaisaloitteelle miten tahansa, niin ainakin se on saanut edes julkisuutta.

Ihan toinen asia. Mitä IDA arvelet Teemu Pukin siirrosta Celticiin? Osa siirtosummasta kilahtaa Kotkan kassaan. Peliaikaa on varmaan paremmin luvassa kun kerta hänet ostetaan rahan kanssa. Skotlannin liigamestaruuskin on todennäköinen. Kun kyse on hyökkääjästä niin peliaika edellyttää että tekee tarpeeksi maaleja. Mestarien liigan lohkovaihe näyttä Celticille hankalalta kun vastassa ovat Barcelona, Milan ja Ajax. Täytyy panostaa kotipeleihin. Ajaxia vastaan on parhaimmat mahikset. Pukilla on niissä peleissä tehtävänä huiputtaa Niklas Moisanderia. Pysyis vaan sitten terveenä kun skottifutis on semmoista tappelufutista. Toisaalta eikö skottifutis ole semmoista kalinaa josta tämän blogin nimikin on peräisin?

IDA kirjoitti...

Hyvä tietysti, jos Teemu Pukki saa suuremman roolin joukkueessa kuin mikä Schalkessa oli. KooTeePeelle en uskaltaisi rahaa antaa :D Itse en kyllä tiedä Celticin joukkueesta oikeastaan mitään. Koviahan nuo vastustajat ovat.

Joku nero futisforumilla keksi nimittää brittifutista yleensä hätäpäiden kalinaksi. Nakata kirjoitti minulle, että perusta blogi ja pistä sen nimeksi se. Tein sitten näin.

Athletic Club on aloittanut kauden hyvin. Vieraissa kaatui Valladolid ja kotona Osasuna. Nyt sunnuntaina vastassa Real Madrid vieraissa; siitä voitto ja lentoon.

Anonyymi kirjoitti...

Olen myös pakkoruotsia vastaan, mutta pidän käsittämättömänä tätä kohkaamista asian puolesta ja vastaan. Kouluaineista pitäisi ensimmäisenä poistaa uskonto, sitten terveystieto ja vasta sitten ruotsin pakollisuus. Näiden tilalle äidinkieltä, matematiikkaa ja shakkia.

Lisäksi liikunnassa hiihto ja telinevoimistelu pitäisi kieltää henkisen rapauttamisen ja ihmiskoeluonteisuutensa perusteella. Tilalle pallopelejä ja kreikkalais-roomalaista judoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hiihto on yksi halvimmista ja tehokkaimista liikuntamuodoista (olettaen tietenki että lunta tulee talvella::) ja siihen ei tarvita kalliita urheilupaikkoja riittä kun tekee ladun jonneki ja sivakoi sitä...