maanantai 15. lokakuuta 2012

Oikea oppi

Jotenkin perussuomalaisen näköinen mies.

I

Vietin muutaman päivän pakana-anarkistien seurassa. Tulen viettämään muutaman toisenkin, koska pidän ihmisistä. Luin Chestertonin kirjaa Oikea oppi ja kommentoin heille sitä. Joku ehkä oivalsi olevansa väärässä, tai sitten ei,

Joka tapauksessa kyseessä on suurin kirjallinen teko, mitä suomeksi on tehty aikoihin. Antti Nylenin suomennos on puhtaasti hieno ja se kuljettaa Chestertonin kirjoittaman tekstin suomeksi tavalla, joka ansaitsee kiitokset. Olen itse toki aiemmin lukenut kirjan englanniksi, mutta en koskaan ole tajunnut, kuinka jouhevasti se kulkee ja kuinka oikeasti se asiansa selittää.

II

Totta kai koin loukkauksena sen, että minut oli laitettu johonkin galleriaan. Kuka ei kokisi? En hyväksy ajatusta, että kunnallisvaaliehdokas olisi jollain tavoin julkinen eläin. Miksi minun pitäisi olla alakoululaisten näkemysten arvosteltavana vain siksi, että olen ehdokkaana johonkin vaaleihin. Kommentoin asiaa jo Jason Donovania hillittömästi diggaavaan Tiedemiehen blogiin, joten en jaksa, vaan kirjoitan vain näin:

Tänään

.... 5 kommenttia:

Tomi kirjoitti...

Mihinkäs galleriaan IDA on päässyt. Et kai vaan per-looksiin?

Tiedemies kirjoitti...

Moi,
Mistä päättelit että diggailen Jason Donovania? Oletan että tarkoitat sitä 80-luvun b-luokan popparia. Too many broken hearts?

Ei sillä, onhan se ajan hengen mukaista varmaan ollut, mutta olen ollut silloin about 10-vuotias eli vähän ehkä nuori diggailemaan.

Tiedemies kirjoitti...

Muuten, laitatko ehdokassivua Facebookiin jossain vaiheessa? Vai oletko siihen liian old school? :)

Lupaan tulla tykkääjäksi!

Michelange kirjoitti...

Minusta on vähän outoa, että Orthodoxy suomennettiin ennen Heretics-teosta. Tämä jälkimmäinen opus on nimittäin varhaisempi, ja Orthodoxy on kirjoitettu vastaukseksi Hereticsin osakseen saamaan kritiikkiin.

Mutta hyvä näinkin. Chesterton oli loistava apologeetti.

IDA kirjoitti...

"Muuten, laitatko ehdokassivua Facebookiin jossain vaiheessa? Vai oletko siihen liian old school? :)"

Harkinnassa on. Olin pari päivää Kuusaankoskella tekemässä torilla jaettavaksi vaalimainosta. Käytössä oli painokoneiden Rolls Royce vuodelta 1980. Kesti vähän aikaa ennen kuin tajusimme, että vedos ei onnistu, koska olimme vahingossa käyttäneet kiinnikettä kehitteen sijaan ;)