tiistai 26. huhtikuuta 2011

Tilanteita

Poliittinen tilanne Suomessa on erittäin hyvä. Ensimmäistä kertaa sitä ihan aidosti on kiinnostunut mitä eduskunnassa tapahtuu, mutta samalla suhtautuu siihen erittäin levollisesti ilman, että se mitenkään häiritsisi ajattelua. Pettymyksiä varmaan tulee, mutta eipä voi väittää, että siellä ei olisi melkeinpä parhaat mahdolliset voimat niitä voittamassa.

Maailmantilanne taas on seuraava 33 kierroksen jälkeen:

1. Barcelona 88
2. Real Madrid 80
4. Valencia 63
3. Villarreal 57

5. Athletic Club 51
6. Atletico Madrid 49

7. Sevilla 49
8. Espanyol 45
9.. Levante 42
10. Mallorca 42
11. Sporting 41
12. Real Sociedad 38
13. Deportivo 38
14. Getafe 37
15. Racing 37
16. Málaga C.F. 36
17. Zaragoza 36

18. Osasuna 35
19. Hércules33
19. UD Almeria 26


Eli Athletic Club edelleen eurokentille menossa, kun jäljellä on viisi ottelua: Vieraissa Espanyol; kotona Levante; vieraissa Deportivo; kotona Malaga; ja viimeiseksi vieraissa Racing. Eivät mitään pahoja rasteja nuo. Tosin tällä hetkellä periaatteessa nuo kaikki pelaavat vielä europaikoista tai putoamisesta. Seuraamme tilannetta jännittyneinä maanantaista 2.5 lähtien, jolloin Espanyol - Athletic Club alkaa klo 22:00 Suomen aikaa.

Rupesin taas lueskelemaan amerikkalaisia valtamedioita. Varovainen startti kahjoliberaalin New York Timesin parissa toi mukanaan mielenkiintoisen törmäyksen aivan hyvään artikkeliin: A Case for Hell.

Verkossa on myös hyviä kirjoja, joihin ei välttämättä törmäisi ollenkaan ellei verkossa olisi niin paljon tieteellisen maailmankuvan omaavia loogisen puhtaalla järjellä toimivia ateisteja: Scientific Insights into the Evolution of the Universe and of Life. Kyseessä ei tietenkään ole mikään lukion biologiaan ja Sam Harrisin kirjaan perustuvan näkemyksen veroinen tieteellinen suoritus, mutta väittäisin, että ihan lupaava suoritus kuitenkin evoluutiokriittisiltä hihhuleilta. Omalla vaatimattomalla tavallaan se ehkä todistaa, että myös tietämättömillä hihhuleilla on evoluution myötä heilläkin mahdollisuus tavoitella puhtaan loogisrationaalista, tieteellistä näkemystä, vaikka he eivät ole kotomaisen peruskoulun biologiaa koskaan lukeneetkaan. En tiedä, luen jos jaksan.

1 kommentti:

Kari Rydman kirjoitti...

Onpas mielenkiintoinen tämä Vatikaanin tiedekonferenssin anti, ja sitä vain parantaa professorien keskustelu kunkin esitelmän jälkeen. Merkkasin tuon opuksen kirjanmerkkeihini.