maanantai 16. huhtikuuta 2007

Valtiomies

Hyvät ihmiset!

Uusi hallitus on nyt muodostettu. Eurooppalaisena suurvaltana kävimme neuvottelut asemamme edellyttämällä vastuullisella tavalla. Niistä ei paljon tiedotettu, mutta voin vakuuttaa, että ne sujuivat ystävällisissä, rakentavissa ja jopa leppoisissa merkeissä. Keskeiset tavoitteet olivat kaikille neuvotteluihin osallistuville osapuolille yhteiset. Tavoitteemme on edelleenkin johtaa Eurooppaa, pelastaa maapallo ja rakastaa teitä kaikkia ihmisiä.

Hallitusohjelman luonnos
nyt kirjattu. Kehotan teitä sitä lukiessanne pitämään mielessä, että sen ovat laatineet parhaat mahdolliset voimat, joita itse rohkenisin kutsua jopa valtiomiehiksi. Siitä reaalipoliittisesta asiantuntemuksesta huolimatta mitä tämä hallitukseni edustaa on ohjelma onnistunut tavoittamaan elämänsä aamussa, opettajansa hellässä huomassa kohti parempaa huomista ponnistelevan, mallikelpoisen lukiolaisen ajatukset ja tyylin. Ohjelman eräänlaisena isänä olen siitä erityisen ylpeä.

Maailman ihmisille sanoisin, että meitä ei tarvitse pelätä. Vaikka ohjelma sanoo - sitaatti -Suomi kuuluu jokaiselle asuinpaikasta, elämäntilanteesta, äidinkielestä tai etnisestä taustasta
riippumatta - sitaatti loppu - tarkoituksemme ei ole laajentaa verotusoikeuttamme Suomen kansalaisten ja etnisten suomalaisten ulkopuolelle. Edelleen aiomme pysyä tutussa nettomaksajan roolissamme kaikissa niissä kansainvälisissä sopimusyhteisöissä joihin olemme sitoutuneet tai sitoudumme. Jos pieni leikinomainen ilmaus tässä yhteydessä sallitaan: "Niin kyllähän te meidät tunnette."

Hyvät ihmiset. Olen varma, että tämä ohjelmamme maailman kehitykselle luo hyvän pohjan ponnistella eteen päin. Iloinen tanssi kukkakedoilla ei enää ole teidän tahdostanne kiinni vaan me voimme taata sen teille itsenäisesti, omilla päätöksillämme. Tämä on suuri askel. Nyt pyydän anteeksi sitä, että joudun lopettamaan tämän tiedotustilaisuuden tähän. Ainoa konkreettinen kuningasideani, eli maailman tutustuttaminen suomalaisiin huippuinnovaatioihin avaamalla suomalaisia työvoimatoimistoja Kiinaan odottaa sekin toteuttamistaan. On siis tehtävä työtä.

Lopuksi haluan pyytää omasta ja hallitukseni puolesta anteeksi, jos hallitusohjelmamme loukkaa jotain kansainvälisiä tahoja. Olemme tietenkin valmiit neuvottelemaan sellaisista kohdista, jos niitä on ohjelmaamme sen huolellisesta perkaamisesta huolimatta jäänyt, ja sitten tinkimättä noudattamaan sitä politiikkaa, josta yhdessä sovimme.

Hyvät ihmiset. Anteeksi.

3 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

"Sukupolvet ja rajat ylittävä ajattelu on sinivihreän hallitusohjelman johtoajatus."

Venäjällä ollaan huolissaan porvarihallituksen innosta palata edellisten sukupolvien rajakiistoihin, niinkuin tässä kohdassa uhataan.

Jukka Aakula kirjoitti...

Hieno teksti !

IDA kirjoitti...

Kiitos.

Pääministeri voisi tosin maksaa siitä jotain, koska se kuitenkin käyttää sitä useampaan kertaan tulevan kauden aikana ;)