tiistai 23. elokuuta 2011

VihapuhekerhoTutkijat alkavat olla aikamme viihdeteollisuuden keskeisiä hahmoja. Uusin ehdotus peruskoulun musiikkituntien muuttamiseksi poliittisiksi kritiikkikerhoiksi on niin hämmentävän sivistymätön ja "korni", että Hollywoodin liepeillä olevat b-luokan studiot eivät kykenisi vastaavaan.

Musiikkitunneilla pitäisi opiskella musiikkia. Kyseessä on taideaine. Koko taiteen ideaa vastaan sotii se ajatus, että istuttaisiin muodostamassa taideteoksista jonkinlainen kollektiivinen mielipide, jonka katsottaisiin sitten kertovan sen mitä teos tarkoittaa. Taide on aina pohjimmiltaan henkilökohtaisista kommunikaatiota, kollektiiviset mielipiteet vain loukkaavat sitä.

Ehdotankin, että Juhani Jaskarin suomentama Nabokovin Lahja liitettäisiin peruskoulun tai viimeistään lukion ohjelmistoon pakolliseksi luettavaksi opettajille ja opetusohjelmia sorvaaville tutkijoille. Se voitaisiin tentata heiltä ulkolukuna, jossa 30 - päinen luokka heitä lukisi kappaleen pari kerrallaan kunnes koko kirja olisi luettu. Taukoja saisi pitää, mutta yhden jakson olisi kestettävä aina vähintään 45 minuuttia. Kaikki keskustelu olisi ehdottomasti kiellettyä. Harjoitukset voisi suorittaa lasten kesäloman aikana.

2 kommenttia:

Kokoliha kirjoitti...

Siedätyshoitoa taruleppäsille ja junakohtauksille:
http://www.youtube.com/watch?v=96Io-JzI9Y8

Hoidon edistyessä voidaan asteittain kokeilla myös kovempaa kamaa:
http://www.youtube.com/watch?v=YAw2DBwtALQ

Ajattelin itse(kin) pitää paussia Hommaan kirjoittamisessa. Kontribuutioni on toki ollut muutenkin vähäinen, mutta peräkammariin ilmeisesti viskatussa, juniksen aloittamassa yleisessä persujen ja konservatiivien haukkumisketjussa jotenkin vaan tuli tunne, että ehkä se kulunut Täältä katsoen ... -aloitus tarkoittaakin sitä, että slogania viljelevä taho on vetänyt sen pitkän&pitkätukkaisen, viherpunertavan ja kanootin muotoisen värkin syvälle päähänsä asti. Tällöin tuo "Täältä katsoen ..." asettuu ymmärrettävään kontekstiin.

IDA kirjoitti...

:D

En ole varmaan sitä lukenut. Onneksi. Peräkammari ei näy meille bannatuille. Voin kuitenkin hyvin kuvitella tason: Juvan osuuskaupalla on jollain lippalakki päässä ja se ahistaa ihan suunnattomasti, hei :D

Hienoja lapualaisten ja iikollien lauluja kuitenkin. Kiitos niistä.