sunnuntai 14. elokuuta 2011

Uutinen

Eilen 13.8 2011 Katolinen kirkko Suomessa julkaisi monen vuoden työn tuloksena suomenkielisen rukouskirjan aikuisille. Kirja sisältää kristillisen tradition keskeisiä rukouksia, sekä myös uudempia rukouksia, painottaen kuin huomaamattaan Suomeen, näille raukoille rajoillemme, liittyvää hengellisyyttä.

Kriittisen arvioni kriitikkona typistäisin yhteen sanaan: kaunis. Ja ellei sitä heti tajua, niin joka tapauksessa merkittävä julkaisu, jota voi lukea ikuisuuden ainakin. Suosittelen kirjaa jokaiselle.

4 kommenttia:

Kari Rydman kirjoitti...

Pannaanpa mieleen! :)

IDA kirjoitti...

Laita ihmeessä :)

Itse koin aika syvän musikaalisen elämyksen, kun Loreton litania laulettiin gregoriaaniseen tyyliin suomeksi. Se oli uskomattoman kaunista. Tietenkin oli kuoro, joka osasi, mutta periaatteessa olisin voinut itsekin laulaa vaikka en osaakaan. Eli ihmiset vastasivat "rukoile puolestamme" osat laulaen ja se kuulosti todella hyvältä, kauniilta musiikilta.

Anonyymi kirjoitti...

Miten hyvin olet perillä Athletic Bilbaon valmistautumisesta alkavaan kauteen? Uusi valmentaja? Saapuneet pelaajat? Lähteneet pelaajat? Pelaajien kuntotilanne? Seuran budjetti ja rahatilanne? Tavoitteet liigassa ja cupissa? Europelejä on luvassa, päästäänkö niissä pitkälle? Mitä muuta?

Mitä mieltä olet siitä että maajoukkue voitti keskiviikkona Latvian vieraspelissä 2-0? Onko liikaa toivottu jos arvelee että Mixun aikakauden pohjamudat on jo käyty, ja että pelit alkaisivat vähitellen sujua? Ja taitaa tänä vuonna olla vielä harjoituspelikin jossain.

Täytyy muistaa että loput tämän vuoden EM-karsintapelit on jo menetetty joten tuloksilla ei ole enää merkitystä. Loput karsintapelit ovat käytännössä oman joukkueen yhteenhitsaamista. Ja Palloliitto ehkä kerää hyvät rahat siitä kun Alankomaat ja Ruotsi pelaavat olympiastadionilla.

Vuoden 2014 MM-kisojen karsinnat alkavat ensi vuonna ja nuokin karsinnat ovat käytännössä treeniä vuoden 2016 EM-kisoja varten. Meinaan kun lohkoon arvottiin Espanja ja Ranska, niin kisoihin pääsy on jo menetetty. Stadikka kaiketi saadaan täyteen Espnajan ja Ranskan avulla.

IDA kirjoitti...

Katsoin Latvia-pelin ja mielestäni se oli Suomelta todella hienoa peliä, joka antoi lupauksia tulevasta. Tosin Suomen joukkue on vielä heikko, joku Saksa olisi runnonut jotain 0 - 3. Kuitenkin: hyvä peli ja Suomelle tulee tuosta vielä hyvä maajoukkue.

En tiedä miksi Blbao vaihtoi valmentajaa. Puheenjohtajan vaihdos meni ihan urheiluseuran sääntöjen mukaan. Uusi valmentaja on 3 - 4 - 3 miehiä mikä on todella arveluttavaa. Tosin Bilbaon keskikenttä on Euroopan parhaita nyt ja on hyvä, että Herreralle ja Javi Martinezelli luodaan pelisysteemiä, jossa molemmat voivat olla kentällä yhtä aikaa avauksessa. Pulustuksessa ;) on tosi vahvoja nimiä, mutta on vielä heikkojakin. Sitä ihmettelen miten Llorente, Toquero ja Muniain pätevät kolmestaan kärjessä, jos tämä uusi valmentaja aikoo tuota linjaansa jatkaa. Mutta se nähdään. Siitä olen tosi tyytyväinen, että kukaan pelaajista ei lähtenyt minnekään vaan jopa itse Javi Martinez pelaa ensi kauden Bilbaossa.

Näillä mennään, veikkaan hienoa kautta. Ensimmäinen sarjapeli on Real Madridia vastaan.