torstai 25. elokuuta 2011

Kaksi peliä

Tänään Athletic Clubin ottelu Turkissa Trabzonsporia vastaan, sekä tietysti HJK Shalken vieraana. Ratkaisin ongelman päättämällä meloa ylävirtaan aidon totuuden ja sivistyksen lähteille. Näkeehän näitä ja HJK:n pelin ensimmäisen puoliajan voikin seurata mukavasti suurscreeneiltä, jos viitsii, ennen paluuta sinne, missä joki muuttuu mereksi.

Ja Athletic Clubin osaltahan jatko onkin jo varma, vaikka joukkue jäi kotonaan huonoon 0 - 0 tulokseen. Nimittäin vedonlyönti kannattaa aina. En ole vielä mitenkään katsonut miten jatkot menevät, mutta olisihan se hienoa, jos Athletic Club kohtaisi HJK:n jatkossa ja HJK joutuisi kohtaamaan miljoonien suomalaisten Athletic Clubin kannattajien raivon ja vihapuheen.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Teemu Pukilla oli paikkoja tehdä maali. Yhden maalin hän sai tehdyksi.

IDA kirjoitti...

Niin oli. Teemu Pukki pelasi loistavan pelin. Ensimmäinen maalipaikka meni tosin pahasti ohi. Itse löin vetoa Kouvolan asemalla, että Shalke johtaa 2 - 0 ennen kuin poistun 21:45 Suomen aikaa, eli 15 minuutin pelin jälkeen. Hävisin surkeasti.

HJK aloitti todella hyvin. Ihailtavan hyvää peliä oli. Shalken saamat rankkarit olivat kyseenalaisia. HJK:n olisi pitänyt vain vetää kovempaan puolustukseen vaikka ulosajojen uhalla, mutta jos tuomari viheltää tuollaisista niin mitäs teet?

Joukkueiden tasoero nimenomaan pelaajareservien laajuudessa, kestävyydessä ja siinä kuinka peli pelataan loppuun asti oli niin selvä, että HJK:n kannattaisi analysoida kautta ilman viimeistä puoliaikaa. Mitä voisi tehdä, että se olisi kestetty? Taidoissa HJK ei juuri Shalkelle hävinnyt ja HJK:n ensimmäinen maali oli legendaarisen hieno. Pitäisi vain saada joukkue pelaamaan niin, että sellaisia maaleja tehtäisiin vielä 80 peliminuutin jälkeenkin.

C.G.B. Spender kirjoitti...

Ensimmäisen pelin tuomarilinja oli parempi. Nyt jotkut farfanit sukeltelivat pitkin kentää ja se oli siinä.

Huntelaarin kilari oli pelin hauskin hetki.

IDA kirjoitti...

Kunnioitukseni Muurista kohtaan nousi kyllä entisestään. Muurinen repii selkeästi huonommasta porukasta kuitenkin aina potentiaalin voittaa hienolla taitopelillä.

Jos jostain löytyisi sellainen valmentajahybridi, joka pystyisi yhdistämään Muurisen optimisten pallopelin ja todella raa'an peruspalloilun ja löytäisi pelaajat, jotka kykenevät niin radikaaleihin pelitavan muutoksiin kesken pelin, niin sitä joukkuetta olisi mahdoton voittaa.

HJK:n, eikä Suomenkaan, ongelma ei ole siinä, että ei osattaisi pelata hyvää taitojalkapalloa vaan siinä, että ei osata pelata "huonoa" perusfutista.

Anonyymi kirjoitti...

HJK:n ei kannata myydä Pukkia halvalla. Hintapyyntö pitäisi laittaa niin ylös että ostajakandidaatti maksaisi sen juuri ja juuri. Hinnaksi vähintään 2 miljoonaa, eli Klubin tämän vuoden budjetin suuruinen summa. Mieluummin pelais ensi kaudenkin Klubissa.

Mitäs mieltä olet siitä lohkosta johon Athletic Bilbao arvottiin, eli F-lohkosta. Lohko on siis tämmöinen:
Paris Saint-Germain FC (FRA)
Athletic Club Bilbao (ESP)
FC Salzburg (AUT)
ŠK Slovan Bratislava (SVK)