keskiviikko 31. elokuuta 2011

Tekstinselittäjä

Iltalehden jonkinlainen Näkökulma PS:n Turun tilaisuudesta on herättänyt jonkin verran keskustelua verkossa: Persujen tarjoilut "vain suomalaisille". Kyseisessä tekstissähän kielellisesti uskomaton lahjakas Iltalehti leikittelee sanalla persussuomalainen ja PS:n uudella, englanninkielisellä nimellä. En itse ostaisi kyseistä lehteä, jos haluaisin nauttia lukemastani, enkä kyllä osta muutenkaan. Toisaalta en ole mikään kriitikko, kunhan nyt selitin tekstiä keskustelua luettuani.

Sen verran monella kojulla olen ollut, että voin kokemuksen perusteella sanoa, että noin ei yksinkertaisesti toimita minkään suomalaisen puolueen kojuilla. Ehkä sellaisilla, joissa lehtimiehille on erityistarjoilua, mutta sellaisilta luonnollisesti tavalliset, sivistyneet ihmiset pitääkin pitää poissa.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sen verran tyhmä kun olen, niin en saanut kommentistasi selvää, mikä lehtijutussa oli väärin ja/tai todellisuuden vastaista.

Saisiko siihen selvennystä?

IDA kirjoitti...

En tiedä mikä siinä oli väärin. Tulkitsin sen noin. Kokemusteni perusteella en pidä uskottavana, että jonosta oltaisiin oltu ajamassa ketään pois.

Anonyymi kirjoitti...

Eli tässä on toimittajan omakohtainen kokemus ja sinun arveluun pohjautuva tulkintasi vastakkain?

Toinen vaihtoehto on se, että toimittaja valehtelee sumeilematta ja härskisti, mitä pitäisin moisen uutisoinnin yhteydessä aika epätodennäköisenä.

IDA kirjoitti...

En usko, että toimittaja valehtelee sumeilematta ja härskisti, vaan käsitin niin, että hän epäonnistui tuossa tekstissään, mikä sinänsä on hienoa, koska se kertoo meille, että sattuuhan sitä paremmissakin piireissä.

Itse ainakin heti tekstin luettuani ajattelin, että siinä vitsaillaan PS:n uudella, englanninkielisellä nimellä tyyliin: "not true finns, only finns."

Kyseessähän ei ollut uutinen, vaan jonkinlainen näkökulma.

Anonyymi kirjoitti...

Asiasta toiseen:
et ole nähdäkseni kommentoinut Mika Myllylän kuolemaa.
Jos en ihan väärässä ole niin sinähän taisit viime vuosikymmenen alussa kehottaa häntä kuolemaan?

IDA kirjoitti...

En yleensä kommentoi kenenkään kuolemaa. Ja olet kyllä ihan varmasti täysin väärässä.

Vasarahammer kirjoitti...

Mika Myllylää nimitettiin eräällä Suomen tunnetuimmista jalkapalloaiheisista keskutelufoorumeista "suojeesukseksi". Ei, en odota IDA:n irtisanoutuvan moisista mielipiteistä.