tiistai 2. elokuuta 2011

Eduskunta

Toivomukseeni, että eduskunta viettäisi monella tavalla järisyttävän vaalituloksen jälkeen kesäloman ja mietiskelisi sen aikana lähinnä juna-aikataulujen parantelemista, ei vastattu. Nyt vaaditaan jo tasavallan presidentin kantoja siihen kuka on sopiva valiokuntien johtoon ja kuka ei.

Jokainen järkensä säilyttänyt ihminen tietää, että Jussi Halla-aho - tai PS puolueena - ei ole vastuussa Norjan joukkomurhista yhtään sen enempää, kuin miten me kaikki olemme syntisiä ja vastuussa maailmassa olevasta pahasta. Ei ole mitään perusteita harkita hänen asemaansa tällaisten tapahtumien vuoksi. Kuitenkin asiasta tunnutaan keskustelevan joka paikassa.

Perussuomalaiset saavuttivat yhden Suomen historian suurimmista vaalivoitoista. Jussi Halla-aho oli ääniharava maan pääkaupungissa ja selkeästi väkirikkaimmassa kaupungissa Helsingissä. Valiokuntapaikat ja valiokuntien puheenjohtajuudet jaettiin eduskunnan omien sääntöjen mukaisesti. Jussi Halla-ahon erottaminen paikaltaan olisi vähintäänkin lievä petos itse kansanvaltaista hallintojärjestelmää - jota ainakin sosialidemokraattien luulisi myös arvostavan - vastaan. Ja se petos tulisi eduskunnan taholta.

Loma olisi hyvää aika keskittyä asioihin. Toivottavasti enemmistö kansanedustajista on nauttinut lomastaan ja havaitsee syksyllä, että eduskunta voisi keskittyä myös asiakysymyksiin. Niistä keskusteleminen olisi julkisuudessakin mukavampaa.

1 kommentti:

Kolhoosi kirjoitti...

"Toivottavasti enemmistö kansanedustajista on nauttinut lomastaan ja havaitsee syksyllä, että eduskunta voisi keskittyä myös asiakysymyksiin."

Näinpä. Vihapuhekeskustelu on vain sumuverho. Nyt viedään huomio pois Kreikan tukemisesta eli korrektisti "vastuunkannosta".