perjantai 26. kesäkuuta 2009

Vihreä liike

Vihreän liikkeen voima on sen oikeassa lähtökohdassa: Elävän luonnon kunnioittamisessa. Jo se, että kunnioittamisen sijaan puhutaan suojelusta, rapauttaa ideaa. Ilman lähes jokaisen ihmisen jakamaa kunnioitusta luontoa kohtaan vihreää liikettä ei edes olisi ja kuitenkin ne, jotka kunnioittavat elävää luontoa tietävät, että heidän mahdollisuutensa suojella sitä ovat harvinaisen rajatut. .

Nykyisen vihreän liikkeen voi kuvailla aika hyvin pelkästään sen perusteella mitä näkyy mediasta: Joschka Fischer on hyvästä ruuasta kihdin saanut ja helvetin hyvin lihonut perusporvari, jota huvittaa kertoa juttuja, kuinka hän oli neuvottelemassa Iranin ydinvoimalasopimusta, vaikka kaikki menikin päin vittua, Heidi Hautala taas on perheenäiti, joka kunniallisilla päivilläänkin vielä "diggaa" Joschka Fischeriä, kuin teinityttö Antti Tuiskua. Mehiläiskuningatar Heidin ( Satu Hassin esittämä kielikuva, ei minun ) ympärillä sitten pyörii kuhnureina Osmo "Metropolis" Soininvaaran ja Jarkko "Saruman" Tontin kaltaisia hyödyllisiä idiootteja, jotka vetäisivät asfaltin ruohon päälle missä tahansa missä se edistäisi heidän omia pyrkimyksiään ja missä tahansa he pääsisivät ilman riskiä sanomaan, että he "suojelivat".

Ei mulla muuta, kunhan analysoin aikani kuluksi Suomen Vihreän liikkeen.

8 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

Sori, mutta tää on skeidaa.

Luontoa ei "suojella" miltään ihmisestä riippumattomalta uhkalta, vaan pösilöiltä, jotka laskevat sontaa järviin, kaivavat turpeet soista ja hiilet kukkuloista ja polttavat niitä kunnes kaikki paistutaan kuin mitkäkin kabanossit.

Sillä, onko se uhkakuvat todellinen vai ei, ei ole niinkään väliä. Tuollaisia pösilöitä on olemassa ja "luontoa" - siis tätä meidän ympäristöämme - täytyy niiltä suojella.

Karakterisointisi on vähemmän rehellinen kuin väitä persuista ja kkonservatiiveistä kiilusilmäisinä natseina soihdut käsissään valmiina pistämään koko maailman palamaan.

Ei sillä, en minäkään enää aio vihreitä äänestää. Syynä ei ole se, että olisit tällä oikeassa, vaan se, että olet väärässä. Tuollaisia vihreitä voisi äänestääkin.

Teillä on näissä jutuissa vikana se, että haukutte vihreitä jatkuvasti jutuista, joita ne eivät ole tehneet. Ei se olisi tarpeen.

Anonyymi kirjoitti...

Tiedemiehelle:
Mikä on maailman suurin saastuttaja? Se on valtio. Miksi vihreät eivät käy valtioiden kimppuun? Vihreät eivät voi elää ilman valtiota.

Luontoa ei "suojella" suoraan ihmiseltä, vaan byrokraattien laitoksilta.

IDA kirjoitti...

Sori, mutta tää on skeidaa.

Voi olla. Tämä oli vain nopea, tiivistävä huomio kaikesta informaatiosta mitä ympäriltä tulee.

Kirjoitin sen lukiessani Kahden tornin neljättä lukua, joka minusta on uskomattoman hyvä.

Teillä on näissä jutuissa vikana se, että haukutte vihreitä jatkuvasti jutuista, joita ne eivät ole tehneet. Ei se olisi tarpeen.

Vuoroin vieraissa ;)

Itsehän kuulemma olen halla-aholainen ja korostaisin sitä, että Vihreät puolueena käyttävät valtion oikeutta taistelussaan vapaata sanaa, ja elävää luontoa, vastaan.

Tiedemies kirjoitti...

Vihreät puolueena käyttävät valtion oikeutta taistelussaan vapaata sanaa, ja elävää luontoa, vastaan.

Vapaata sanaa ja demokratiaa vastaan kyllä, elävää luontoa, ei.

Cityvihreiden syyttäminen on jotenkin älytöntä. Kyse on trade-offista: sullotaan jengi Helsinkiin, niin linnut voi pesiä muualla. Jos jengi asuu hajallaan, niin sitä asfalttia vedetään tuonne maakuntiin moninkertaisesti verrattuna siihen, että Uusimaasta tehdään betonikolhoosi.

IDA kirjoitti...

Cityvihreiden syyttäminen on jotenkin älytöntä.

No en oikeasti syytä. Tämä vapauden, veljeyden ja tasa-arvon valistusfilosofi Saruman on vain liian hyvä, oikeaan osuva ja kuvaava juttu.

Ei malta olla käyttämättä, sori ;)

sullotaan jengi Helsinkiin, niin linnut voi pesiä muualla. Jos jengi asuu hajallaan, niin sitä asfalttia vedetään tuonne maakuntiin moninkertaisesti verrattuna siihen, että Uusimaasta tehdään betonikolhoosi.

Tavallaan totta. Asiat kuitenkin unohtuisivat muutamassa sukupolvessa. Eivätkä kaikki ihmiset oikeastaan halua sinne. Ne alkaisivat muuttaa sieltä pois.

Tiedemies kirjoitti...

No eivät kaikki sinne halua. Siksi Vihreille onkin tärkeää hankkiutua demokratiasta eroon.

En minä oikeastaan sitäkään niin paheksuisi, jos se rajoittuisi vaan siihen betonikolosseihin sullomiseen.

Tiedemies kirjoitti...

(Jotta kenellekään ei tulisi epäselväksi, niin ylläoleva nyt ei ole ihan tosissaan kirjoitettu...)

IDA kirjoitti...

(Jotta kenellekään ei tulisi epäselväksi, niin ylläoleva nyt ei ole ihan tosissaan kirjoitettu...)

Juu. Tajusin kyllä heiton.

Itsehän ihan oikeasti olen sitä mieltä, että vihreät ovat matkalla kohti uutta feodaaliyhteiskuntaa, jossa varsinainen kansa jätettäisiin hallinnon suhteen tahdottomiksi kohteiksi, mutta tämän näkemyksen vakava perusteleminen olisi aika pitkä juttu eikä se oikeastaan ole minun juttuni. Rupeankin pian taas piirtämään kuvia :)