keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Oblomov, eli ryssäläistä meininkiä

Isompi kirjahylly olisi kova juttu, mutta en taida viitsiä tehdä sellaista. Ehtiihän sitä syksymmälläkin. Taidan istuskella kiikussa ja funtsia onko kehittyneettömämpi, kehittymättömämpi vaiko peräti kehittyneettömättömämpi oikea muoto, tai mikäli niin onnellisesti sattuisi, että ne kaikki olisivat oikein, voisin omistaa aikana sen pohtimiselle mikä niistä olisi paras.

Ryssäläinen meininki on oikeasti ihan kivaa.

3 kommenttia:

Jukka kirjoitti...

No miten sen nyt sinulle sanoisin. Toisaaltahan asia on niin että se on "kehittyneettömämpi", mutta monet sanovat kyllä nykyään että se on "kehittyneettömättömämpi".

...

TV:ssä oli joku ohjelma jostain Arkangelin kuvernementin kylästä, jossa viisikymppinen mies - ainoa kylän mies joka ei ollut ryypännyt itseään hengiltä - paimensi hevosia laitumella.

Toimittaja kysyi että miten se aika kuluu päivästä toiseen neljää-viittä hevosta paimentaessa. Mies sanoi että hyvinhän se, hän miettii elämän tarkoitusta.

...

Toisesssa ohjelmassa haastateltiin ihmisiä jotka asuivat kylässä jossa oli syntynyt Stahanov - sosialistisen työn sankari. Kylässä kävi edelleenkin bussilasteittain turisteja, joille kyläläiset myivät jotain syötävää.

Toimittaja haastatteli kyläläisiä, jotka pitivät asian tilaa loistavana. "Jos täällä ei olisi tätä nähtävyyttä eläisimme niin kuin muutkin maalaiset - varastelisimme toisiltamme."

Naamasta näki että haastateltava ei laskenut leikkiä.

IDA kirjoitti...

En jaksanut ;) sitten muualta tarkistaa, mutta Soikko-oikolukijan mielestä kehittymättömämpi olisi ainoa oikea.

"Jos täällä ei olisi tätä nähtävyyttä eläisimme niin kuin muutkin maalaiset - varastelisimme toisiltamme."

:)

Kekke kirjoitti...

""Jos täällä ei olisi tätä nähtävyyttä eläisimme niin kuin muutkin maalaiset - varastelisimme toisiltamme."

Ah, Venäjä.

Tosin itse olen hiljakkoin miettinyt olisiko ortodoksisessa munkkiveljestössä kiva elää.