lauantai 13. kesäkuuta 2009

Älä lyö lyötyä...

...paitsi jos on hyötyä.

Enää ei yksinkertaisesti kehtaa arvostella vihreitä. Antaa heidän puhua itse:

Vihreän älymystön terävin kärki kolumnoi.

Itse tunnen muutaman fiksun vihreän. Tapaan aina kysellä heiltä, että eikö teitä ihan oikeasti hävetä? He ottavat asian vitsinä, vaikka itse olen kyllä ihan tosissani. Toisaalta puolue tunnistaa oman tilansa ja mukautuu realiteetteihin: Mainos, jossa vihreät mainostivat itseään älykkäiden ihmisten puolueena, on jo ajat sitten vedetty pois.

Kysyn saman, kuin ennenkin, miksi nämä vihreät ajattelijat eivät hakeudu dialogiin skinien kanssa?

6 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Eikö Ida ole huomannut, että (timo) Soinin vaara on vihdoin huomannut, että vihreät ovat punaisia, ja äärioikeisto onkin verenpunaista?

Populisteja on kutsuttu äärioikeistoksi, mutta retoriikaltaan he ovat vasemmistolaisia.

ja

Vihreillä ei ole syytä vahingoniloon demareiden ahdingon vuoksi. Demarit ovat olleet vihreiden tärkeimpiä liittolaisia.

IDA kirjoitti...

Ööö. En ole lukenut Soininvaaraa enää aikoihin. Relanderin veroinen heppu ihan ilmiselvästi.

Äläkä sä kumitonttu vielä rupea Soinia dissaamaan. Se on meidän puolueaktiivien etuoikeus ;)

Tapio Tuuri kirjoitti...

Minunkin visioni on hieman samanlainen kuin esim. Soininvaaralla. SDP kuihtuu pienpuolueeksi, kun sen duunariäänestäjät siirtyvät äänestämään persuja, ja viheräänestäjät äänestävät muutoinkin vihreitä. SDP siis menettää duunariäänestäjänsä, mutta ei pysty kilpailemaan vihreiden kanssa koko maailman parantamisessa.

Ilkka kirjoitti...

Tajusin muuten tänä aamuna että netti pidentää dramaattisesti poliittista muistia. Milloinkohan tämän tajuavat myöskin poliitikot..?

Kumitonttu kirjoitti...

Tajusin muuten tänä aamuna että netti pidentää dramaattisesti poliittista muistia. Milloinkohan tämän tajuavat myöskin poliitikot..?

Niinpä. Jo nyt alkaa löytyä vain parin vuoden takaa poliitikkojen kommentteja, jotka näyttävät nykypäivänä lähinnä irvokkailta. Ongelma ei kuitenkaan ole ennenkään ollut tiedon (poliitikkojen aiemmista tekemisistä/sanomisista) vaan markkinointikanavan puute. Minusta olisi äärettömän hyödyllistä kerätä poliittinen wikipedia, jossa poliitikkojen kytkökset yrityksiin ja viranomaisiin kerrottaisiin samalla tavalla kuin heidän aiemmat lausuntonsa pilkottaisiin analyysiksi.

Vaatii rahaa ja jonkin verran porukkaa sellaista pyörittämään, joten toistaiseksi paras tapa lienee bloggaus. Tuhannet bloggaajat käyttävät pienen hetken joka päivä asioiden muistiin kirjoittamiseksi, ja käytössämme onkin valtava tietopankki. Tätä tietopankkia media ja poliitikot koittivat piilotella, mutta Halla-aho onnistui nostamaan päänsä esiin, koska niin monet muutkin ihmiset olivat valmiita avoimesti haastamaan valtion (Ellilä ym.).

On selvää, että jokainen tekee virheitä ja myös poliitikoilla on oikeus virheisiin. On kuitenkin kohtuullista vaatia, että virheen tehnyt osaisi tunnustaa virheensä, jos asettuu julkisuuden valokeilaan eli vaaleissa ehdolle.

Timo Soini sattui aivan vahingossa istumaan sen kattilan päälle, joka losahti auki Halla-ahon luomasta paineesta lennättäen Soinin tolkuttomaan nosteeseen. Soini, ehkä liian ylpeä tunnustaakseen nosteen lähteen, säikähti itsekin ja alkoi hannata. Halla-aho on toistuvasti sanonut, että hänen ei ole tarvis olla julkisuudessa, kunhan itse substanssi, asia, tulee hoidetuksi. Luultavasti Soini itsekin tajusi, että Halla-ahon ehdokkuus ei ole tärkeää Soinin oman menestymisen kannalta. Ainoan virheen Soini teki siinä, että hän ilmeisesti kuvitteli, että vaalien jälkeen palataan samaan poliittisesti korrektiin kielenkäyttöön. Näin ei näytä kuitenkaan tapahtuvan.

Mutta nyt kun virallisesti (lue: Soininvaaran toimesta) Vihreät on siirretty poliittisen kentän vasempaan lokeroon ja Perussuomalaiset siihen viereen, veikkaan että näiden kahden julkinen nokittelu vain kiihtyy. Vasemmalla laidalla on sen jälkeen takakireä Sinnemäki, teräväkielinen Soini ja maaninen Arhinmäki. Urpilainen on yksin verkkosukkahousuineen siinä ryhmässä.

Demarien kuihtumisen toivominen lienee kuitenkin ennenaikaista iloa, koska sillä on markkinoiden ylivoimaisesti paras jakelukanava, ay-liike. Kunhan demarit saavat koneensa toimimaan, se jyrää varsinkin Vihreät alleen. Vihreiden etsikkoaika on ohi, nämä vaalit jäivät Vihreiden parhaaksi ainakin kahteenkymmeneen vuoteen. Moni oikeistolainen cityvihreä jättää tässä vaiheessa puolueen.

Vasemmistoliitto on mielenkiintoinen. Entinen jalkapallo- ja jääkiekkorähinöitsijä nousee puheenjohtajaksi. Mahdollisuus olisi profiloitua pienituloisten edunvalvojaksi, koska sitä ei mikään muu puolue oikeasti tee, mutta Arhinmäki ei malta pysyä aloillaan vaan räyhää ja agitoi kuin Lenin-setä aikoinaan. Paljoa pienemmäksi Vasurit ei enää voi kutistua, mutta aina se 5% kerää äänistä.

IDA kirjoitti...

Itsekin olen sitä mieltä, että vasemmisto vielä eduskuntavaaleissa hyvinkin nousta.

Vihreillehän mikään ei ole kammottavampaa, kuin suomalainen työläinen tai työtön ja niitä kyllä 2011 riittää, mutta vihreät eivät heidän ääniään saa. Oma villi veikkaukseni on, että PS, Vasemmistoliitto ja SDP kamppailevat silloin todella uskomattomasta vaalivoitosta, mikäli vain haluavat.

Myös mahdollinen uusi kansanliike joutsenlogoineen tulee olemaan merkittävä tekijä, mutta siinä kaiketi alkuun olisi hyvä noudattaa vanhaa totuutta, että pieni on kaunista.