lauantai 20. kesäkuuta 2009

Poliittinen eläin

Netsi ei koskaan nuku. Vaikka istun parvekkeella katsellen leppeässä tuulessa silmieni tasalla liehuvaa Suomen lippua haluan kiinnittää huomionne tähän:

Theo van Gogh ja Pim Fortyim

En pidä mistään teorioista, joten latelen faktat: Molemmat noista miehistä joutuivat nykyeuroopassa harvinaisen poliittisen murhan uhreiksi. Heidät siis tapettiin sen vuoksi mitä mieltä he olivat. Nykyään tätä pidetään lähinnä ok asiana, johon ei oteta kantaa, kuin olkia kohauttamalla tyyliin eihän se mulle kuulu. Nämä ovat faktoja ja niitä kannattaa miettiä.

Fortyimin tappoi eläinsuojeluaktivisti, joka ilmoitti motiivikseen halun suojella muhamettilaisia*. Theo van Goghin tappoi muslimi, joka oman ilmoituksensa mukaan vihasi länsimaita ja sitä mitä Theo van Gogh edusti.

mielipide, ei faktaa:

Nyt, kun ympäri Eurooppaa heräilee poliittinen liike, jonka ideat perustuvat hyvin pitkälle siihen mitä tuossa keskustelussa pohditaan, pyritään tuo politiikka demonisoimaan, koska se ei olekaan sitä politiikkaa, joka hyväksyisi kasvottomien ihmisten teurastamisen kaduille samalla itku silmässä omaa suvaitsevaisuuttaan toitottaen.

mielipide kiinni.

Näin on. Loogisen empirismin edustajana en ota asiaan yhtään mitään kantaa. Kehotan vain katsomaan tuon keskustelun. Noin keskustellen Euroopassa pääsee hengestään, joten kannattaa olla hiljaa siinä maailmassa, jonka Paavo "Kihti" Lipposet ovat "rakentaneet".


*Itse asiassa tuo kertoo niin täydellisesti länsimaisten moraalisäteilijöiden asenteet muita kohtaan, että se pitäisi lyödä jotenkin kiveen.

Ei kommentteja: