tiistai 2. kesäkuuta 2009

Get Up Stand Up

Suomen työvoimapulaa korjaamaan tarvitsemme ehdottomasti työperäistä maahanmuuttoa.

Siinä olikin vuoden 2009 Stand Up - komediakisan ylivoimaisen voittajan koko tuotanto. Ja sitten musiikkia. Tai pidetään samaan hintaan oikein reggaetuokio

yyy
kaa
koo
nee

Sillä tuskinpa ainakaan Kansan Uutisten päätoimittaja on nähnyt kaikkia niin sanotusti Livenä.

16 kommenttia:

Tapio Tuuri kirjoitti...

Kansan Uutisten kyseiseen juttuun ei ole siellä tullut ainoatakaan kommenttia. Jotta päätoimittaja Jouko Joentausta ei vaipuisi epätoivoon, lähetin hänelle pientä vinkkiä, että hänen kirjoituksestaan on toki syntynyt keskustelua mm. Hommaforumilla.

Anonyymi kirjoitti...

Vaan mistä saadaan työväki? En nyt halua haastaa riitaa tässä, mutta huomautan että ikärakenteen radikaali vinoutuma on ohittamaton tosiasia. Kannusteet eivät tee eläkeläisistä yhtään sen työkykyisempiä kuin mitä he todellisuudessa ovat.

En sano että pitäisi ehdoin tahdoin haaalia tänne työväkeä muualta, mutta sanon että ongelma rytisee kohta niskaan.

Ei tässä auta jäädä blogilehdelle soittelemaan!

IDA kirjoitti...

En jaksa ruveta kaivamaan linkkejä laajempiin tutkimuksiin aiheesta, koska olen koko tämän vuosituhannen yrittänyt keskittyä vain korkeampaan taiteelliseen tasoon, mistä ei tietenkään mitään tule, mutta yrittänyttä ei laiteta ;)

Pari perusjuttua kuitenkin: Jos on töitä ja varaa maksaa palkkaa on työntekijöitäkin.

Ikärakenteen vinouma ei myöskään ole niin radikaali, kuin luulisi ja se on joka tapauksessa ohimenevä.

Ihan teoreettisesti: Olettaen, että Suomen kaltainen moderni yhteiskunta ei kestä väestön vähenemistä, vaan elintason ylläpitäminen vaatii jatkuvaa väestönkasvua, niin miten luulet väestön kasvun, joka on se todellinen globaali ongelma koskaan ratkeavan ilman suurta katastrofia?

Sitä paitsi lisäväestö vain ja ainoastaan siirtää ongelmaa seuraaville sukupolville. Onko nyt näkyvissä poliittisia toimenpiteitä, jotka korjaisivat yhteiskuntaa sellaiseksi, että se tulevaisuudessa kestäisi väestön vähenemisen siististi ja kivuttomasti?

Vaikka itse luotan tässä teknologiseen kehitykseen, niin sen varaan laskeminen on kuitenkin pelkkää uskoa.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen nyky- ja lähitulevaisuusongelmat eivät niinkään liity väestönkasvuun tai väkimäärään sinällään, vaan huoltosuhdelukuun. Ja tosiaan eihän varmaan mikään työllistymiseen liittyvä juttu ole pitkällä tähtäimellä lopullinen ongelma, mutta lähitulevaisuudessa työvoiman puute aiheuttanee suuria ongelmia joksikin aikaa.

Valitettavasti näin yksityishenkilöinä elämme tätä 'joksikin aikaa' -aikaa.

"Pari perusjuttua kuitenkin: Jos on töitä ja varaa maksaa palkkaa on työntekijöitäkin."

Totta kai. Lopulta ihmisiä tulee muista EU-maista tänne töihin väkisinkin, jos ongelma päästetään eskaloitumaan. Mutta itse näkisin että parempi olisi toteuttaa tämäkin suunnitellusti.

Ikärakenteen vinoutuma vaikutti viimeksi tilastokeskuksen tilastoja tarkastellessa kyllä aikas radikaalilta, etten sanoisi katastrofaaliselta. Mutta en nyt lähde jankkaamaan, kun en jaksa tähän iltaan itsekään enää linkkiä tähän iskeä.

Ei tämä mikään tärkeä asia ole - näin yksityisjhenkilönä -, mutta olen lähinnä törmännyt uskottavaan argumentointiin työperäistä maahanmuuttoa propagoivien tahojen suunnalta ja koitan töykkiä jostain uskottavaa vastakommenttia ja tilastoa.

IDA kirjoitti...

Se, että suuret ikäluokat siirtyvät eläkkeelle - ja siirtyvät aikanaan myös ajasta ikuisuuteen - on tietenkin tilastollinen tosiasia. Sen vaikutuksesta huoltosuhteeseen on erilaisia näkemyksiä ja varsinkin siitä tarvitaan huoltosuhteen heikkenemistä paikkaamaan mitenkään erityisesti ulkomaista työvoimaa.

Voin yrittää kaivaa jotain tutkimuksia, jos kerkiän ja löydän verkosta.

Väestön määrän säätely poliittisin päätöksin on minusta aina aika kyseenalaista. Kiinan väkiluku kasvoi yhdessä ihmisiässä lähes kolmikertaiseksi vaikka muuttoliikkeet suuntautuivat Kiinasta ulos.

Ilkka kirjoitti...

http://www.youtube.com/watch?v=1BNWmnHPFvE

IDA kirjoitti...

:D

http://www.youtube.com/watch?v=zIRW_elc-rY&feature=channel

Anonyymi kirjoitti...

Eihän työvoimapulaan mitään erityistoimenpiteitä tarvita, suomalainen teollisuus hoitaa ongelmaa hyväksi havaitulla tavalla: alipalkatut virolaiset ja ukrainalaiset tekevät hommat ja suomalaiset katselevat sivusta.

Nyt kun vielä verohelpotuksin tuetaan esim. rakentamista, niin tosiasiassa suomalaisten veronmaksajien tuki valuu baltialaisten hämärämiesten ehitüksiin.

Sitä minä olen koko ajan ihmetelly, että tietyt kansalaispiirit ulkomaalaisvainoissaan jättävät hermeneuttisen koskemattomiksi virolaiset, puolalaiset, latvialaiset etc. työnsankarit.

Kuitenkin he täällä suomalaisten pöydissä syövät huomattavasti tukevammin kuin Somalian neekeri tai Marokon mokkanaama.

Tässä olisi aidon huolen ja kapinan paikka, mutta jostakin hommaforumista sen synnyttämiseen ei ole. Siellä askaroidaan c-sarjan asioilla.

IDA kirjoitti...

Ei keskustelupalstalla toki ole tarkoitus mitään kapinaa tehdäkään.

Kaikki kunnia raksaliiton miehille, jotka yrittävät ( tai ainakin yrittivät kun vielä rakennettiin ) juosta paikasta toiseen tilanteen perässä. Voisin kertoa aika hurjia juttuja siitä miten nykyään rakennetaan, mutten viitsi, kun ne ovat kuulopuheita.

Valtiovallan suhtautumisen valottamiseksi riittää kai se täysin julkinen tieto, että Pääministerin virka-asuntoa pusattiin pimeällä työvoimalla.

Anonyymi kirjoitti...

Okei, täsmennetään kapina kovääniseksi vastarinnaksi.

Kyllä niitä tarinoita on varmaan kaikilla kerrottavaksi, rakentamisen laatu kun on mitä on. Toisaalta se ei välttämättä ole virolaisten vika, suomalainenkin osaa tehdä sutta, koska kiire ja aikataulut painavat päälle.

Osa kiireestä tulee siitä, että suomalainen yrittäjä joutuu tekemään sopimuksensa käytännössä nollakatteella, koska alekslepajoen tarjous on aina halvempi ja raivoroosnan vielä sen alle. Arvaat varmaan, mistä syystä.

Viranomaisten valvontamahdollisuuksia on vähennetty, kun työsuojelupiirien resursseja vähennettiin porvarihallituksen täysin tietoisella päätöksellä vuosi sitten.

Siksi ihmetyttääkin, että niin monen persun vaihtoehtopuolue ja ilmansuunta löytyy Kokoomuksesta tms, jonka kaiken järjen mukaan pitäisi olla aika kaukana sellaisten ihmisten toiveista, jotka omalla työllään yrittävät itseään elättää. Niin ja rehellisellä pelillä...

Kai se on vaan fantastista.

IDA kirjoitti...

En itsekään tarkoittanut, että rakentamisen ilmeinen häsälämeininki olisi virolaisten, puolalaisten tai muiden syytä. Itse väittäisin, että perussyy on kansallisen politiikan puute.

Perussuomalaisista on aika pitkä matka Kokoomukseen. KD taitaa olla lähempänä, ainakin YLE:n tänään julkaiseman mielenkiintoisen tutkimuksen mukaan.Itselläni ei ole vaihtoehtopuoluetta ollenkaan, ellei sellaista sitten perusteta. Tai ehkä KD, joka sijoittuu mielenkiintoisesti YLE:n tänään julkaisemassa tutkimuksessa.

Kokoomuksen tapaista puoluetta en äänestäisi. Voisin äänestää, jos puolue olisi isänmaallinen ja konservatiivinen, mutta nythän se ei ole kumpaakaan.

Anonyymi kirjoitti...

"En itsekään tarkoittanut, että rakentamisen ilmeinen häsälämeininki olisi virolaisten, puolalaisten tai muiden syytä. Itse väittäisin, että perussyy on kansallisen politiikan puute."

Tähän voisi sopia aikuiseksi kasvamisen murros. Lapset eivät ole täysimääräisesti vastuussa teoistaan, koska ovat ympäristönsä tuotteita. Jossakin vaiheessa he kuitenkin tulevat ainakin laillisesti vastuuseen omista päätöksistään - olipa kaikilla tähän kykyä tai ei.

Samaa - toki ylimieliseltä vaikuttavaa - analogiaa voi soveltaa Viroon. Tottakai he ovat systeemin tuotteita ja olosuhteiden uhreja niin kuin me muutkin, mutta jos maassa ei kyetä minkäänlaiseen sosiaalipoliittiseen kehittämiseen, niin kai siinä alkaa olla oikeus jo vähän syyttää myös virolaisia omasta kyvyttömyydestään luoda toimivaa yhteiskuntaa.

Eu-rahoja ollaan kyllä kerjäämässä, koska oma kansansuosiota nauttiva hallitus ei veroja käytännössä kerää ja entisestään kiristää duunareitten asemaa. Sitten ne surkimukset tulevat tänne millä ehdoilla tahansa työskentelemään ja sotkemaan suomalaiset työmarkkinat.

Ainakin Virossa tämä on nimenomaan seurausta kansallisesta politiikasta eikä sen puutteesta.

Viron talousihmeestä on utuinen muisto ja noilla toimenpiteillä ei hyvää ole luvassa jatkossakaan. Sääli vain suomalaisille duunareille ja yrittäjille. Myös suomalaiset rikollisjärjestöt ovat saaneet tuta veljeskansan kilpailukyvyn.

IDA kirjoitti...

"Ainakin Virossa tämä on nimenomaan seurausta kansallisesta politiikasta eikä sen puutteesta."

No jaa. On hyvä ainakin muistaa, että ei niin kovin kauan sitten Viro vasta vapautui kansainvälisen sosialismin kahleista ja etniset suhteet Virossa ovat sen vuoksi vielä tulehtuneita. Sekin synnyttää rikollisuutta.

Anonyymi kirjoitti...

Viimeisin kommentti ainakin kirvoitti täällä Tallinnan päässä mehevät naurut.

Toivotan hyvää kesää!

IDA kirjoitti...

Viimeisin kommentti ainakin kirvoitti täällä Tallinnan päässä mehevät naurut.

No mitä? Luin siitä Antifasistisen Komitean sivuilta. Sen on pakko olla totta ;)

Ja ainakin osittain toki onkin.

Toivotan hyvää kesää!

Samaa sinne. Kunhan saadaan ugrimeininki kunnolla jyräämään, niin tulen käymään.

Anonyymi kirjoitti...

"No jaa. On hyvä ainakin muistaa, että ei niin kovin kauan sitten Viro vasta vapautui kansainvälisen sosialismin kahleista ja etniset suhteet Virossa ovat sen vuoksi vielä tulehtuneita. Sekin synnyttää rikollisuutta."

Vapautumisesta on parikymmentä vuotta. Olisi siinä aikaa ollut kestävää hyvinvointia rakentaa.

Ymmärrät varsin hyvin yhteiskunnallisia olosuhteita rikollisuuden selittäjänä. Voiko samaa soveltaa Somalian sontanaamoihin ja Palestiinan paskajalkoihin?

Minusta Viro on esiin tuoduista syistä johtuen (työmnarkkinoitten sotkeminen, rikollisuus) kaikkein vahingollisin kansakunta Suomelle. Kun siihen lisätään suomalaisten taipumus itsetuhoisuuteen itäviinaa kittaamalla, niin olisiko kansallisesta kohtalostamme kiinnostuneiden aika nostaa Viro hermeettisen koskemattomuuden jalustalta ja todeta että "Paska maa"?