torstai 11. kesäkuuta 2009

Poliittinen kenttä

Nyt, kun PS on aloittamassa jotain kurikampanjaa ja sekä kansanedustaja, että puoluejohtaja kiukuttelevat äänestäjilleen tehdäkseen itsestään kepudemarikokoomuksen on muulla oppositiolla oma etsikkoaikansa.

Pasi Laakso ja Kristian Parviainen kirjoittavat asiasta oleellisen. Itse odottelen ulkopuolisena mielenkiinnolla ja totean vain näin. Politiikan penkkiurheilijoille on tarjolla mielenkiintoiset eduskuntavaalit, jos vasemmisto vain niin haluaa.

Jalkapallosta kieltäydyn sanomasta mitään muuta kuin, että eteenpäin on menty, nuorempi Eremenko syötteli hyvin.

3 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Ei vasemmisto mihinkään romahtanut. Painopiste vaan siirtyi Vasemmistoliitolta Vihreille.

Suomalaisen teoreettisen sosialismin pääideologi Uschanov tunnustaa Soininvaaran suuruuden nykyvasemmiston auktoriteettina vanhassa Totuuden uutisessa, jota siteerataan metsämies Sampsan blogissa:

Tämän hetken johtavaksi suomalaiseksi vasemmistolaiseksi kriitikoksi Uschanov nimeää vihreän Osmo Soininvaaran.

Sampsa itsekin toteaa, että

Vihreistä blogeista löytyy melkoisesti samoja nimiä kuin vasuriblogeista.

Uschanov uusii kosintansa uudessa Soininvaaran kirjoituksessa

Minäkin äänestin näissä vaaleissa vihreitä enkä demareita....

Nimimerkki Hmmm kommentoi puolestaan Soininvaaran blogissa erittäin oleellisen asian, mikä on ainakin minulta jäänyt tajuamatta. Nimittäin se, että puolueet käyttävät maahanmuuttopolitiikkaa häikäilemättä keskinäiseen valtataisteluunsa, ja laskun maksavat... no, ketkähän? Em. Hmmm kirjoittaa:

Milloin vihreät ovat kumartaneet rasistien suuntaan? Demarit kumarsivat sinne Rajamäellä, kokoomus Pöntisellä.
Millähän työväenliikkeen saisi hajotettua? Maahanmuutolla? Kyllä sinne joku kiila isketään.


Maahanmuutollapa hyvinkin; Kun kommunismin ikiaikainen vartioasema Helsingissä, AKT:n toimipiste HKL:n varikolla, on moniosaajien hallussa, alkaa Vasemmistoliiton peli puolueena olla menetetty. Vasemmistoliitolla olisi mahdollisuus vedota köyhiin pienipalkkaisiin siivoojiin, mutta kun Vihreä ilmastopolitiikka on vienyt tehtaat Kiinaan, niin ainoat siivoojat ovat hekin kauppakeskusten zahra-abdullaheita.

Vasemmistoliitolle voisi löytyä ratkaisu Päijät-Hämeestä: Lahti ei kaipaa huutavaan työvoimapulaansa monikulttuurista ratkaisua, vaan on rasistisesti määritellyt, että päivystyksen, Launeen ja keskustan terveysasemilla lääkärien on jatkossa hallittava suomenkieli nykyistä paremmin. Valitettavasti tämänkin väylän tukkeena majailevat Vihreät, joiden rasismin vastainen argumentointi on niin pyhää, ettei Arhinmäki uskalla sinne päin edes katsoa.

Vasemmistoliitto voisi yksiselitteisesti määritellä, että terveyspalvelut ja sosiaalituet kohdennetaan paremmin, ja kertoa kenelle maksuttomia palveluita tarjotaan ja millä ehdoilla. Se riittäisi, sillä saisi kymmenisen prosenttia kannatusta ja vakavasti otettavan leiman otsaansa. Mutta Vasemmisto on täysin kyvytön käymään arvokeskustelua, vaan keskittyy huutamaan kliseitä toisilleen.

Anonyymi kirjoitti...

US: "Soini tekee selväksi, että hänen puolueensa on ainakin käytöksen puolesta hallituskelpoinen eduskuntavaalien 2011 jälkeen.

Soini täsmentää, että kovenella kurilla ei tarkoita missään tapauksessa Jussi Halla-ahon kaltaisia tapauksia.

- En tarkoita henkilöitä, jotka eivät ole ehdokkaina, Soini tarkentaa."

Eikö ainoa mahdollinen tulkinta Soini lausumasta ole se, että Halla-ahoa ei huolita eduskuntavaaliehdokkaaksi 2011???

IDA kirjoitti...

kumitonttu:

Älä nyt masenna :)

Vasemmistolla olisi ihan oikeasti mahdollisuus, jos he tietäisivät ketkä heitä kannattavat ja mistä he ovat kotoisin.

Osmo "Odelta" ei kannata kopioida kun perustulo, jonka senkin oikeistolainen Hankamäki esittää paremmin.

Anonyymi:

En tiedä. En kuitenkaan usko tuohon, koska pakkohan on mennä edellisten kunnallisvaalien terveeltä pohjalta.

Jos Halla-aho ei olisi ehdokkaana tai lähtisi omalta listaltaan vaaleihin, niin se merkitsisi sitä, että PS ei saisi kansanedustajaa Helsingistä.

Ja mikäli taas uusi joutsenpuolue saa siivet alleen, niin siinä menee sitten vasemmistonkin mahkut samalla, kun PS kutistuu takaisin 3 - 5 prosentin puolueeksi.