perjantai 5. kesäkuuta 2009

Junttikratia

Yleisradion eilisessä vaalitentissä Kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen totesi pariinkin kertaan, että ryhmässä johon Kokoomus europarlamentissa kuuluu ei enää ole yhtään konservatiivista puoluetta nyt, kun britit ovat siitä eronneet.

No niinpä.

En tiedä pitäisikö tuohon vielä jotain sanoa, mutta siitä haluaisin huomauttaa, että mitä järkeä on äänestää europarlamenttiin näitä, jotka tietävät Euroopasta lobbauskabinettien ulkopuolelta oikeastaan vain sen, että siitä pitää puhua sä-passiivilla hornulakuskin tapaan, koska se on "coolia". Varsinkin tällä kertaa se on harvinaisen sivistymätöntä ja tyhmää, koska ehdokkaana on Eurooppaa syvällisesti tunteva, korkeakatolisen sisäoppilaitoksen kasvatti Freddy van Wonterghem. Hänen numeronsa on 201. Itse aion äänestää häntä ja vihellellä kesäsunnuntaisella kävelymatkalla äänestyspaikalle oodia illolle. Äänestä sinäkin.

PS.

Tai ei kai se pelkästään Kokoomuksen vika ole: Tääl ukkoina jo syntyy sylilapset...jne... Vaikeahan se tässä ilmapiirissä on olla muuta kuin todella teennäisen tekopirteä, jos tsempata aikoo. Todettakoon vielä se, että täysin paska - mutta viiltävän tiedostava varmaan - kyllä tuo Hectorin versio. Perjantai se on joka tapauksessa.

:)

14 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Katainen on hyvä esimerkki modernista vasemmistoliberaalista, jolta puuttuu täysin käsitys Kokoomuksen perinteistä ja arvopohjasta.

Kataisen kaltaisille sopivampi puolue olisi RKP. Valitettavasti Pohjois-Savossa RKP:n toiminta on aika vaatimatonta.

Anonyymi kirjoitti...

EU-vaalien aikaan mieleen tullut, että kukahan näkee metsän puilta.
Eiköhän EU-ideoijat ( Hiili- ja teräsyhteisön ajoista alkaen ) näe.

Puita voisi olla esim:
-johdettu monikultturisuusinto
-johdettu ilmastonmuutospessimismi
-johdettu yksi sallittu mielipide mediassa
-johdettu islamismin hyväksyntä, jotta ei oltaisi rasisteja ja ihmisoikeushirviöitä
-johdettu valtioiden vallan vähentäminen
-johdettu valtioiden velkaannuttaminen
-johdettu yksityistäminen
-jne
Muodostavatko nämä puut metsän, jonka voisi nähdä. Jos metsä on näkyvissä, keitä käytetään sokeina,innokkaina hyödyllisinä idiootteina?

IDA kirjoitti...

"Katainen on hyvä esimerkki modernista vasemmistoliberaalista, jolta puuttuu täysin käsitys Kokoomuksen perinteistä ja arvopohjasta."

Sen lisäksi siltä puuttuu täysin käsitys europarlamenttiryhmänsä muiden puolueiden arvopohjasta.

Jos olisin kokoomuslainen äänestäisin kristillisdemoraatteja. He edustavat eurooppalaista, konservatiivista oikeistoa..

Anonyymi kirjoitti...

"Katainen on hyvä esimerkki modernista vasemmistoliberaalista, jolta puuttuu täysin käsitys Kokoomuksen perinteistä ja arvopohjasta."

Asia lienee tasan päin vastoin. Katainen nimenomaan tuntee ne arvot munaskuitaan myöten ja osaa sen tähden pysyttäytyä niistä kaukana.

Anonyymi kirjoitti...

"Sen lisäksi siltä puuttuu täysin käsitys europarlamenttiryhmänsä muiden puolueiden arvopohjasta."

Myös tämä menee metsään. Jyrki-boy tuntee ja tietää nämä asiat, mutta abortin vastustamisella ja kirkolliskokousten päätöksiin pohjautuvalla yhteiskunta-analyysillä ei Suomessa saa riittävästi ääniä.

Vaikka Jyrki ihan aidolta kuoripojalta näyttääkin, viimeistään ääni paljastaa, että katolisen papin on turha alkaa vongata.

IDA kirjoitti...

No nyt ei ollut kysymys tuosta, vaan siitä, että europarlamenttiryhmä, johon Kokoomus kuuluu on pullollaan konservatiivisia puolueita. Kokoomus ilman jotain CDU:ta kuuluisi luontevasti parlamentin demariryhmään.

Kokoomuksen vaikutusvalta siellä on muuten niin mitätön, että mies joka valehtelee saadakseen sen, on tietenkin paitsi epärehellinen, myös pässi.

Anonyymi kirjoitti...

Niiden pullollaan olevien eurokonservatiivisten puolueiden kristillisyydestä voi olla montaa mielä. Euroopan konservatiiviryhmän/kansanpuolueen riveistä löytyvät mm. Sarkozyn ja Berlusconin jengit, jotka osaavat hyvin kätkeä kristillisyytensä. Ja siinä ryhmässä ao. poppoot ovat aika vaikutusvaltaisia.

Tuohon jengiin luen myös Kokoomuksen, mutten sen vaikutusvaltaa.

Herännäishessahtaneita essayaheja Euroopan parlamentista löytyy varsin vähän. Ja on ihan pakko sanoa, että onneksi.

IDA kirjoitti...

Konservatiivisuus on muutakin kuin kristillisyyttä. Helluntaiherännäisyyttä se nyt ei varsinkaan ole.

Tosin Essayh on toki paras ehdokas suomalaisille oikeistokonservatiiveille, elleivät Freddy ja Sampo Terho kelpaa.

Anonyymi kirjoitti...

ilmastonlämpeneminen on tosiasia! Niin no nytten ...60 vuoteen ei ole ollu näin kylmää. Mutta se ei todista mitään! Globaali trendi!

Ilkka kirjoitti...

Asiasta kirveenvarteen. Onkos missään netin syövereissä näkynyt juttua siitä miten Sepin kävi hovioikeudessa. Yritin tuossa googletella vaan tuloksetta. 26-27.5:hän ne siellä istuivat oikeutta, lopputulema kiinnostaisi kovin.

IDA kirjoitti...

En tiedä tuosta. Toivottavasti Seppo Lehto nyt ei sentään vankilaan joudu.

Jonkinlainen tyylikoulu olisi ehkä paikallaan. Tai en tiedä.

Anonyymi kirjoitti...

"Konservatiivisuus on muutakin kuin kristillisyyttä. Helluntaiherännäisyyttä se nyt ei varsinkaan ole."

Ilman muuta ja siksi Berlusconia ja Sarkozya on monissa asioissa vaikea nähdä kovin konservatiiveina. Kumpikin on eronnut, nuorta tussua halajava ja etenkin Sarkozy ulkopoliittisesti aktiivi. Ei kovin konservatiivista (jos sillä käsitteellä nyt mitään järjellistä POLIITTISTA sisältöä on).

Bordelli-Freddy ei kyllä mikään konservatiivien unelmavävy ole.

Poliittisista kiemuroista on tullut niin kimurantteja, että maksuseksimiestä äänestäessään saattaakin olla valitsemassa helluntaihihhulia. Onkos tässä laitaa!

IDA kirjoitti...

"Ilman muuta ja siksi Berlusconia ja Sarkozya on monissa asioissa vaikea nähdä kovin konservatiiveina. Kumpikin on eronnut, nuorta tussua halajava ja etenkin Sarkozy ulkopoliittisesti aktiivi. Ei kovin konservatiivista (jos sillä käsitteellä nyt mitään järjellistä POLIITTISTA sisältöä on).

Joo. olet varmaan oikeassa siinä, että nuo molemmat ovat enemmän sellaisia "dynaamisia" nykyoikeistolaisia. Varsinainen konservatismi taitaa elää Euroopan puolueissa lähinnä sellaisina pohjavirtoina ja puolueiden osina. Ei brittienkään konservatiivipuoluetta minään konservatismin mallikappaleena voi pitää.


"Bordelli-Freddy ei kyllä mikään konservatiivien unelmavävy ole."

No tuskin se nyt enää kenenkään unelmavävy on :)

"Poliittisista kiemuroista on tullut niin kimurantteja, että maksuseksimiestä äänestäessään saattaakin olla valitsemassa helluntaihihhulia. Onkos tässä laitaa!"

No on. Kaikkihan meistä syntisiä ovat. Freddy taitaa olla luterilaiseen kirkkoon liittynyt katolilainen ateisti, joten hän kattaa kenttää aika hyvin.

Anonyymi kirjoitti...

Konservatiivi ja konservointi. Eikös Bresnevi ollut melkoinen konservatiivi, vanhoillinen, taantumuksellinen ja jämähtänyt paikoilleen.
Pitäisi kehitellä uusia sanoja.
Kelpaisiko, että Katainen kannattaa pankkivelkarahoitusvetoista politiikkaa. Ylijumalana FED , IMF ja kumppanit.