tiistai 16. kesäkuuta 2009

Analyysi

Jyrki Virolainen niminen kirjoittaja on kirjoittanut melkoisen osuvan vaalianalyysin ennen vaaleja. Hitaan toiminnan joukkojen huoltomiehenä luin sen vasta nyt.

Itse jostain syystä, kai siitä, että tunnen jonkun verran PS:n riviporukkaa, luotan Soinin rehellisyyteen, mutta en toisaalta hyvän kirjallisuuden ystävänä voi olla nauttimatta noista luonnehdinnoista. Soinin ärsyttävin piirre on se, että hän jaksaa aina uhota politiikan olevan kovaa työtä. Politiikan ei pitäisi olla työtä, vaikka se kuulemma työlästä onkin, jos pestinsä aikoo hyvin hoitaa.

Niin ja tietenkin tuo ansaitsee jo tämän kriittisen maininnan: liian pitkä, en jaksanut kuin vähän alkua :)

2 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Luin Soinista viikonlopun Iltalehdestä. Pakko myöntää, että mies on todellinen oman tiensä kulkija. SMP:n nuorisopoliitikkoa 80-luvun Espoossa pidettiin varmaankin kummajaisena.

Jos Timppa olisi hakenut pelkästään poliittista uraa, hän olisi liittynyt Kokoomukseen tai Demareihin.

SMP:n riveissä leipä jäi varmasti kapeaksi varsinkin, kun ennen kansanedustajuutta piti kärvistellä Vistbackan eduskuntasihteerinä.

Timpan ulosanti ja itseluottamus ovat myös vuosien varrella kehittyneet.

IDA kirjoitti...

Joo. Tuossa mielessä politiikkaa kyllä voikin pitää kovana työnä ja Soini on varmasti ollut aika epätoivoisissa tilanteissa silti linjansa pitäen.

Silti aika noloa olisi, jos PS:stä nyt tulisi joku kepudemarikokoomus, koska siinä ei todellakaan ole mitään tavoiteltavaa.

Vaatisi suurempaa yhteiskunnallista muutosta, jotta politiikka voisi olla vapaata yhdistys- ja harrastustoimintaa, mutta siihen pitäisi kyllä pyrkiä.