tiistai 14. huhtikuuta 2009

Vakavaa politiikkaa

Kommentoidaan nyt syntynyttä tilannetta muutenkin, kuin rennolla itkupotkuraivaritasolla. Kunhan tästä on päästy ohi yritän taas löytää oman tapani kirjoittaa.

Ensimmäiseksi on tietysti ikävää, että niin sanottu maahanmuuttokriittinen linja koki Perussuomalaisissa takaiskun. Tämän hetken varovaisimman arvion mukaan 20 000 ääntä heitettiin siinä samalla hukkaan. Lisäksi tämä äänistä luopuminen perusteltiin valheellisesti, kuten Jiri Keronen aika hyvin asian esittää omassa blogissaan.

Toiseksi taas ei voi mitään, mutta kunnioitetun Puheenjohtajan katastrofaalisista esiintymisistä on tullut mieleen vähän sellainen kuva kuin Jutta Urpilainen menisi jonnekin ikänsä kovaa työtä painaneiden, asbestikeuhkosta kärsivien ja viimeisillään olevien keuhkotautiparantolaan selittämään kuinka rankkaa hänellä on, kuinka politiikka on kovaa ja ankaraa työtä, kuinka hän on tyhjän päällä ja kuinka se vetää nöyräksi, mutta vilpittömän uskon ja ihmisrakkauden avulla on jotenkin tullut pärjättyä ja nyt mennään kärsimään via dolorosaa oikein Europarlamenttiin. Ja huutaisi vielä lopuksi lähtiessään, että tulkaa tasaiselle, jos uskallatte. No joo, ehkä hieman - mutta vain hieman ;) - tilannetta dramatisoiden ja karrikoiden siis.

Itse uskon, että ellei tilanne jotenkin selkiinny, niin Perussuomalaisten kannatus laskee. Halla-ahosta voi ja saa olla montaa mieltä, mutta on aivan turha väittää, että Perussuomalaisten mahdollinen profiloituminen maahanmuuttopolitiikassa ei tällä hetkellä olisi henkilöitynyt vahvasti häneen. On itsestään selvää, että kun Halla-aho heitettiin vääristelevien syytteiden vuoksi syrjään, kuten tehtiin, tulee seuraavalle asiassa profiloituvalle käymään samoin. Ellei hän sitten ole joku harmiton "postimerkki otsaan ja Saharaan kävelemään" - heppu. Voi tietysti olla, että poliitikkojen on pian pakko muuttaa maahanmuuttolinjauksiaan laajemminkin, mutta sitä ei juuri voi pitää muuna, kuin pakon edessä reagoimisena. Omia ajatuksia ja rohkeutta käydä asiassa vastavirtaan on hyvin harva poliitikko esittänyt. Suurin osa niistä jotka ovat ovat vasta nousemassa esiin.

Maahanmuuttopolitiikasta riippumatta elin jo siinä luulossa, että Perussuomalaisten mukana voisi tulla tervettä, uutta poliittista kulttuuria. En varmaan ole ollut täysin väärässä, enkä olekaan, mutta vähintäänkin lievä takaiskuhan tämä nyt oli. Halla-ahon vahvuus oli minusta nimenomaan siinä, että hän ei ole pyrkimässä mihinkään asemiin. En usko, että hän suostuisi esimerkiksi puolueen puheenjohtajaksi, vaikka siitä maksettaisiin kohtuullisen hyvää palkkaa. Tuskin hän lähtisi edes ministeriksi, jos saisi ajatuksensa ja tavoitteensa muuten läpi. Halla-aho ei ole, toisin kuin Soini, ammattipoliitikko. Voi olla, että Perussuomalaisissa ei ymmärretä tätä kuviota. Puoluejohdon kyllä pitäisi se tajuta.

Summa summarum: Totean edelleen samaa. Päätös, joka minusta on huono, on osoitus linjaristiriidoista, jotka pitäisi selvittää ilman, että selkeästi vääristelevän median ja muiden raivopäiden annetaan vaikuttaa päätöksiin.

Halla-ahon ehdokkuuden torppaaminen ja Soinin oma ehdokkuus olivat molemmat virhepäätöksiä. Sitä oli jo ehkä vaaliliitto KD:n kanssa. Liittoa pidetään pelkästään teknisenä ja tekniset vaaliliitot pitäisi lailla kieltää, koska politiikan ei pitäisi olla peliä asemista, vaan yhteisten asioiden hoitoa. Voipi olla naivi käsitys, mutta niin vain pitäisi olla.

Kirjoitan tämän siis nimimerkillä IDA aivan hyvillä mielin, enkä koe lainkaan häiritseväni kunnioitetun Puheenjohtajan rauhaa, enkä missään nimessä pyri millekään tasaiselle hänen kanssaan, vaikka jonkun rehellisen pelin voisin pelatakin.

Seuraavaksi samalla kanavalla toivottavasti jotain aivan muuta...

8 kommenttia:

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Mihin tarvitaan jotain kellaribunkkerissaan bloggailevaa Halla-ahoa, kun kaikkien tuntema rehti perusdemari Kari Rajamäki jo kertoo, miten asiat ovat?

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Rajamäki+ruttasi+Thorsin+lain/1135233862452

http://www.kaleva.fi/plus/index.cfm?j=715590

http://www.aamulehti.fi/uutiset/kotimaa/thors-yllattaa-kymmenia-pakolaiskeskuksia-lisaa-viela-tana-vuonna/139810

Karu totuus alkaa selvitä: maahanmuuttokriittisyys ei tarvitse tohtori Halla-ahoa mihinkään.

Kekke kirjoitti...

"Karu totuus alkaa selvitä: maahanmuuttokriittisyys ei tarvitse tohtori Halla-ahoa mihinkään."

Se olisi varmaankin Halla-ahon itsensä mielestä ihan :thumbup
Karu totuus silti on, että hän raivasi meille tien.

IDA kirjoitti...

Mihin tarvitaan jotain kellaribunkkerissaan bloggailevaa Halla-ahoa, kun kaikkien tuntema rehti perusdemari Kari Rajamäki jo kertoo, miten asiat ovat?Rajamäki harvoin kirjoittaa mitään lukemisen arvoista tai vetelee sen suurempia yhteiskunnallisia linjauksia. Rajamäen kantaa esimerkiksi Pakistanin kohta romahtavaan tilanteeseen on mahdoton tietää. Halla-ahon kanta kansallismielisenä taas on helppo aavistaa.

Rajamäki on niin kauan kuin muistan ollut tuota mieltä. Se ei ole vaikuttanut nykyiseen tilanteeseen, eikä hänen puolueensa SDP ole koskaan tullut esiin noilla teemoilla vaaleissa.

Molempia kuitenkin varmasti tarvitaan.

Anonyymi kirjoitti...

"Metallityöväenliitto",

Kyllä se nyt vaan on Hakaniemen toriltakin katsottuna asiat siten, että

1) Rehti perusdemari Kari Rajamäki muiden rehtien perusdemarien ja kokkareiden mukana kaksi kuukautta sitten äänesti Astrid Thorsin ulkomaalaislain puolesta.

2) Ja tämä huolimatta 30.000 nimeä käsittäneestä, pikavauhtia kerätystä ja julkisuutta saanesta Thorsin lakiesitystä vastustaneesta kansalaisadressista.

Kaikki muu on jonninjoutavaa selittelyä ja aika säälittävää jopa irtopisteiden keruuksi. Opportunistista populismia, johon rehdin perusdemarin lisäksi sortuvat nähtävästi varsin monet muutkin, esimerkiksi Zysse.

t. ex-demari Kokoliha

milla kirjoitti...

"Halla-ahon vahvuus oli minusta nimenomaan siinä, että hän ei ole pyrkimässä mihinkään asemiin. En usko, että hän suostuisi esimerkiksi puolueen puheenjohtajaksi, vaikka siitä maksettaisiin kohtuullisen hyvää palkkaa. Tuskin hän lähtisi edes ministeriksi, jos saisi ajatuksensa ja tavoitteensa muuten läpi. Halla-aho ei ole, toisin kuin Soini, ammattipoliitikko. Voi olla, että Perussuomalaisissa ei ymmärretä tätä kuviota. Puoluejohdon kyllä pitäisi se tajuta."

Tämäpä pitää laittaa talteen. Mitenköhän luulet, että ammattipoliitikoksi päädytään? Ettei vain eduskunta- ja Eu-vaalien kautta. En ymmärrä tätä tässä hetkessä elämistä ja täydellistä sinisilmäisyyttä.

IDA kirjoitti...

Tämäpä pitää laittaa talteen. Mitenköhän luulet, että ammattipoliitikoksi päädytään? Ettei vain eduskunta- ja Eu-vaalien kautta. En ymmärrä tätä tässä hetkessä elämistä ja täydellistä sinisilmäisyyttä.Täytyyhän sitä kehua, kun kerran valitsijayhdistyksessä olen ;)

Ja tuota mieltä oikeasti olen, vaikka ajatuksen muotoilu on ehkä huono ja poliittinen. Voidaan sanoa sitten vaikka: uudentyyppinen poliitikko. Ei pitäisi olla nokan koputtamista?

Hetkessä elämistä en itse myönnä. Sinisilmäisyyden kyllä, sillä olen ja haluankin olla idealisti.

Anonyymi kirjoitti...

"Halla-ahon vahvuus oli minusta nimenomaan siinä, että hän ei ole pyrkimässä mihinkään asemiin."

Juu vaaleihin osallistutaan koska ei haluta mihinkään. No onhan tämäkin tapa selittää Jussin eduksi se, että hän ei ole *kelvannut* mihinkään ja jos on, esitti heti niin naurettavan suuruudenhulluja vaatimuksia että yhteistyöhalut loppuivat muilta siihen.

IDA kirjoitti...

Juu vaaleihin osallistutaan koska ei haluta mihinkään. No onhan tämäkin tapa selittää Jussin eduksi se, että hän ei ole *kelvannut* mihinkään ja jos on, esitti heti niin naurettavan suuruudenhulluja vaatimuksia että yhteistyöhalut loppuivat muilta siihen.Ei asettautuminen ehdokkaaksi vaaleissa ole mitään pyrkyryyttä. Halla-aho on asettautunut ehdokkaaksi lähinnä pyynnöstä.

Tuo ilkkuminen on sinänsä typerää, koska se nyt on ainakin totta, että Halla-aho on noussut politiikkaan pelkästään omia mielipiteitään itsenäisesti esittämällä ilman minkään puoluekoneiston tai mediamyllytyksen apua.

Minusta tuo jäkätys kuulosta sellaiselta valtapuolueita puolustavalta "sedät antaa leipää, ei setiä saa pilkata" - itkulta, jossa meidän pitäisi vain alistua siihen, että "uskokaa nyt kuinka pelisäännöt ovat oikeat ja Ilkka Kanervan tekstarien tirkistely, jota me mediassa Lefan kanssa kriittisen intellektuaalisesti harrastamme, ratkaisee vaalit".

Mulle se ei ainakaan käy.