tiistai 21. huhtikuuta 2009

Hallitsemattomat siirtolaisvirrat

Roope on tehnyt erittäin hyvän yhteenvedon siitä, miten asiat ovat kunnallisvaalien jälkeen edenneet kaikkien oikeiden puolueiden yhteiseen julkilausumaan asti.

Koska "pääministeri" Vanhanen sanoo, että puheet hallitsemattomista siirtolaisvirroista on ehdottomasti lopetettava puhun niistä. On itsestään selvää jokaiselle, jolla on lukutaitoa, että siirtolaisvirrat Eurooppaan ovat olleet hallitsemattomia jo pitkään. Vanhanen olisi voinut selvittää sen itselleen vaikkapa vain lukemalla yhden Jussi Halla-ahon tekstin, eikä olisi tarvinnut edes vaivautua siihen raskaaseen ja masentavaan urakkaan, että olisi seurannut ulkomaista mediaa. Vanhasella on kuitenkin ollut muut mielessä ja hän onnistuikin ennustamaan mahdollisen taloustaantuman vuosia Keskustan kansanedustajan Markku Uusipaavalniemen ja ihan normikeskustelijoiden jälkeen. Tällä hetkellä Vanhanen varmaan kuumeisesti miettii olisiko sittenkin puhuttava lamasta taantuman sijaan. Ja mikäpä siinä, hyvä kun pohdittavaa riittää.

Niin tai näin, niin siirtolaisvirrat myös Suomeen ovat nyt hallitsemattomia, koska maahanmuuttotilanne ei ole millään muotoa hallinnon hallussa. Tulevia määriä ei pystytä ennustamaan, vastaanottokeskuksia joudutaan perustamaan kovalla kiireellä ja kuntia suorastaan painostetaan perustamaan niitä. Hallituksen politiikkana taas on alentaa Suomeen tulon kynnystä samalla, kun muut Euroopan maat korottavat omia kynnyksiään. Tästä voi olla vain yksi seuraus ja se taas on seurausta hallituksen hallitsemattomasta politiikasta. Valtiolaiva ei käänny nopeasti ja kun komentosillalla ei ole ketään, jolla olisi järkeä, se kääntyy vieläpä hallitsemattomasti, joten parannusta tuskin on hetkessä odotettavissa.

"Pääministeri" Vanhasen mieliksi siis vielä kerran: Hallitsemattomat siirtolaisvirrat vyöryvät Suomeen.

Uudesta Kanavasta löytyy hyvä kirjoitus siitä, kuinka maahanmuuttokriittinen keskustelu on Suomessa kehittynyt internetissä ja sieltä ulos. Ehkä Vanhanen on kuitenkin saanut edes yhden reippaan keskustanuoren mukaan suunnitteleman tätä EU-politiikkaa, joka riistäisi kansalaisilta vapaan internetin ja ajaisi sitä toivovat sinne missä työpaikatkin ovat, eli Kiinaan. Tuonhan täytyy olla Suomen politiikkaa, koska EU:n ytimessä päätöksiä tekevät Suomi, Saksa ja Ranska.

PS.

Matti Vanhanen onkin ratkomassa kiinalaista aluepolitiikkaa:

Kiinassa vieraileva pääministeri Matti Vanhanen (kesk) kehui asumisen puutarhakaupunkimallia luennossaan Pekingin Tsinghuan yliopistossa. Vanhanen sanoi suosivansa hajautettua kehitystä aluesuunnittelussa ja ihmiskokoisia aluerakenteita, joissa mahdollisimman moni voi päivittäin liikkua pyörällä ja kävellen.

"Kiinallekin voisi olla strateginen valinta kehittää pieniä, ekologisesti ja taloudellisesti kestäviä kaupunkeja", hän sanoi yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle puheessaan maanantaina.
:D

Ei kommentteja: