lauantai 28. helmikuuta 2015

Jatkuva edistys


Ihmisen jatkuva kehittyminen ja viisastuminen jaksaa hämmästyttää. Voi sanoa, että kaikki historian tragediat olisi voitu välttää, jos vallassa olisi ollut valistunut nykyihminen, tuo kaiken mitta ja valistusfilosofi/tiedemies Markiisi de Saden onnellinen lapsi. Ajatellaan vaikka vuoden 1918 äärimmäisen ikäviä tapahtumia. Mikäli silloin olisi ollut vallassa nykyisten hallitusten kaltainen dynaaminen yhdistelmä olisivat ihmiset kuulleet transistoriradioistaan - ne olisi silloin jo kevyesti keksitty ja niitä olisi myös tasapuolisesti jaettu - jotain seuraavan kaltaista:

- Herra ministeri! Kaduilla liikkuu miehiä kiväärien kanssa ja sosialidemokraattisen puolueen radikaali siipi...
- Anteeksi nyt arvon toimittaja, näillä ei ole mitään yhteyttä keskenään. Kaduilla rähisevät, lähinnä nuoret miehet, kärsivät sosiaalisista ongelmista. Sosialismi taas on rauhan ideologia.
- Mutta aikooko hallitus jotenkin toimia...
- En usko, että tässä mikään tavanomaista kummallisempi toiminta on tarpeellista. Tämä kaikki on ihan normaalia kehitystä, ehkä pienten kasvukipujen kera. Mutta kun kerran kysyitte voin kertoa, että Yleisradio aikoo lukea koko Pääoman ääneen radiossa.

Ja näin olisi vältetty turha väkivalta ja sosiaali- ja terveysministeriöllä olisi ollut aikaa keskittyä Espanjan taudin täysimittaiseen hoitoon.


Pakkoruotsi


Perussuomalaiset on eduskunnan ainoa puolue, joka vastustaa pakkoruotsia

Näin valiokunta äänesti

Jokainen järkevä ihminen tietää sisimmässään pakkoruotsin mielettömyyden, joten en ryhdy jauhamaan siitä. Sen sijaan ihmettelen politiikan epärehellisyyttä. Edellisen kansalaisaloitteen aikana perusteltiin voimakkaasti kansalaisaloitteen olevan niin arvokas asia, että sen on päästävä suuren salin käsittelyyn. Tällä kertaa samat perustelijat ovat sitä mieltä, että kansalaisaloitetta ei tarvitse käsitellä suuressa salissa. Eli kansalaisaloite onkin arvokas asia vain, jos kansalaisaloitteen sisältö miellyttää kyseisiä poliitikkoja.

Äänestäkää nyt sitten näitä. Itse äänestän perussuomalaisia.

Tunteen voima


Bob Dylanin ja John Lennonin perijätär, nykyrockin haastava hahmo Madonna on todennut Ranskan tuntuvan aivan Natsisaksalta. No keitäpä me olemme epäilemään rockin jättiläisiä ja onhan Madonna aina näyttänyt siltä, että hän voisi hyvinkin todella tietää miltä elo Natsisaksassa tuntui.

torstai 26. helmikuuta 2015

Espanjan tauti


Annoin periksi, luovuin symbianista ja siirryin androidiin. Luulen, että Messengerin aiheuttama ärtymys, oletin aluksi, että jokaiseen tärinään ja piipitykseen pitää tietenkin reagoida, altisti minut niin heikoksi, että minuun tarttui sitkeä influenssa. Ettei minua nyt aivan modernistiksi luultaisi, niin huomasin jotain olevan vialla lukiessani viiden Mooseksenkirjan Douay-Rheims ja Vulgata versioita rinnakkain. Olin äärimmäisen hämmentynyt kuinka kaikki alkoi tuntua puuduttavalta sekavalta kesken Leviticuksen ja mitattuani kuumeen huomasin sitä olevan noin 40 astetta. Nelisen päivää lähinnä nukuttuani kuume hävisi, mutta väsymys jatkui noin viikon ja sitten kuume palasi. Nyt kuume on taas mennyt, mutta jäljellä on todella ärsyttävä yskä. Ensi syksynä todennäköisesti otan rokotteen, jos sellaisen saan.

Tämä kaikki tietenkin vain pohjustuksena sille miksi olen innostunut katsomaan televisiota. Omatuntoni ei ole niin kehittynyt ja herkkä kuin jesuiittaisillä, joten olen katsellut vähän kaikkea mössöä mitä Netflix ja Areena tarjoavat ilman sen kummempia tunnontuskia. Downton Abbeysta jopa pidän ja toisin kuin jesuiitoista minusta siitä olisi voitu jättää koko suffragettiliikkeestä ja ensimmäisestä maailmansodasta alkanut ongelmallinen, kaiken pilaavan, metallisen torvimusiikin rantautumiseen johtanut kehitys kokonaan pois. Vanhassa vara parempi ja olisi joskus kiva katsoa sarjaa, joka menisi ajassa koko ajan taaksepäin. Olisi vain soiteltu viuluja eikä gramofoneja ja menty taaksepäin aina aikoihin, kun Downton Abbeyn paimenet ensimmäiset pajupillit keksivät. Kaikkea ei voi tietenkään saada ja sarja kyllä on erittäin hyvä, sekä mielenkiintoinen.

Yritin katsella myös suomalaisia sarjoja, mutta en saanut otetta kuin Kimmosta. Metsoloitakaan ei aina jaksa katsella uudestaan. Hovimäki oli ihan hyvä, mutta Dowton Abbeyhin verrattuna liian tyypitelty mikä ehkä johtuu turhan pitkä aikavälin kuvaamisesta liian vähissä jaksoissa.

Noista linkitetyn Jesuit Post - artikkelin sarjoista olen nähnyt House of Cardsia ja Walking Deadia. Lopetin niiden katsomisen suunnilleen samoista syistä mitkä artikkelissa on mainittukin. Ehkä katson House of Cardsin tulevan, viimeisen kauden, mutta tuskin nyt heti sen ilmestyessä. Säästän sen siihen, jos tulee taas sellainen aika, että ei jaksa lukea edes Mooseksen kirjoja. Game of Thronesiin en tunne mitään mielenkiintoa, mutta Mad Men voisi olla ihan mielenkiintoinen sarja. Downton Abbeyta, jossa olen toisen kauden alussa aion katsella aina, kun sattuu huvittamaan ja siihen on aikaa.

Noin yleisesti haluaisin enemmän Moraalisia tarinoita tyyliin Eric Rohmer. Niihin keskittymällä pysyisi varmaan influenssakin paremmin kurissa. Voisin jäärämäisesti sanoa, että nykytelevisiosta puuttuvat moraaliset tarinat täysin ja tietenkin myös tuomitsen tällaisen asiaintilan.

lauantai 21. helmikuuta 2015

Varovaisuus


Poliittisessa puheessa on syytä noudattaa äärimmäistä varovaisuutta. Ei ole mitään syytä itkettää sosialidemokraattisia rautakouria, jotka menettävät herkät yöunensa pienimmästäkin sanomisesta. Se on vain tylyä. Rautakouraa on kohdeltava lempeydellä ja pidettävä huoli siitä, että hänen höyhenpatjansa alle ei kukaan pääse laittamaan hernettä. Hänhän saattaisi herätä ja se se vasta kaameaa olisi.

keskiviikko 18. helmikuuta 2015

Kouvola ( se on paastoa nyt )


Pirteän markkinahenkinen ja moderni Kouvola ei millään tavoin paljasta paaston alkaneen. Kahvila tosin on mukavan hiljainen ja kirkon sisällä asia tietenkin oli enemmän kuin selvä. Kotkassa eilen kesken kulttuurilautakunnan kokouksen tasan kello 18.00 sen sijaan ortodoksisen kirkon kellot alkoivat soimaan kaikuvasti alkavan paaston merkiksi. Kotka onkin ehkä säästynyt pahimmalta modernismilta, sillä onhan se Kymin ytimen vieressä. Ortodoksisen kirkon kellot varmaankin osaltaan vaikuttivat siihen, että Kotka sai palkattua hämmentävänkin hyvän kulttuurijohtajan. Itse luulin, että nykyihmiset eivät liiku niillä rahoilla, joita Kotkalla on kulttuuriin pistää, mutta ilokseni olin selvästi väärässä.

Toisaalta mitäpä rahasta, ei siitä ole kuin haittaa ja paastonaika siis todellakin on alkanut. Mitäpä siis pitäisi tehdä nyt: Kääntyä ja uskoa evankeliumi, ei sen kummempaa ja se käy varmaan Kouvolassakin, vaikka onkin helpommin sanottu kuin tehty.

maanantai 9. helmikuuta 2015

On monarkian aika


Kotkan valtuuston sosialistijohtaja tyhjensi tänään neljän hengen kansoittaman parven, kun asiantuntijat olivat antamassa valtuutetuille tietoa Kotkan Energian, sosialistien jo päättämästä, myynnistä. Parvelta löytyi asiantuntemusta kenttäteoriasta, tykistön suuntaamisesta, piirianalyysista ja pankkitoiminnasta ainakin. Lisäksi siellä taisivat olla ne kaikki, joita Kotkan valtuuston toiminta yleensäkään kiinnostaa.

On siis aika irtautua tästä oklokratiasta. Itse asiassa noista neljästä sorretusta ja solvatustakin kaksi oli paikalla vain tavatakseen valtuuston ehdotonta eliittiä. Sosialistit estivät tämän. Siksi on aika julistaa Freddy Van Wonterghem ja hänen salissa istunut hovinsa Kotkan laillisiksi hallitsijoiksi. Tukea tälle on saatavissa aina Etelä-Afrikasta asti. On monarkian aika.

sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Note to self


Olen ajatellut suhtautua omistajuuteen vakavammin, joten laiton oikein Google Keepiin itselleni ylös seuraavan asian, jotta muistaisin ottaa sen esille seuraavassa yhtiökokouksessa.

Yhtiössäni on yksi vakava puute. Se on täysin kyvytön tekemää ohjelmaa, jonka nimi olisi yksinkertaisesti "Suomi on suomalainen" ja joka esittelisi nimenomaan suomalaisuuden historiallista vaikutusta valtiomme kulttuurielämään ja muuhunkin. Näkisin, että tämä puute on korvattava harjoittamalla sen korjaamiseen tähtäävää rekrytointipolitiikkaa tulevaisuudessa. Ehkä jo seuraavien vaalien jälkeen, sillä onhan tässä demokratian suossa jopa omistavan luokan huomioitava poliittiset voimasuhteet.

keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Mielipide-erot


Hyvä kirjoitus keskustelun vaikeudesta

Oikea- ja väärämielisten sananvapaudesta

Täytyy vain toivoa, että järkevät ihmiset jaksavat olla noissa akatemioissa, vaikka akateemisuus on tuollaiseksi politiikkaan vaikuttamaan pyrkiväksi hölmöydeksi rappeutunutkin. Itse sanoisin tuollaisessa tilanteessa, että vaikka tutkimus noudattaakin metodia se on silkkaa roskaa, koska maailma nyt vain ei ole lainkaan tuollainen. Lapsikin sen näkee.

Mikäli itse perustaisin yliopiston, niin antaisin sille moton: "Älä anna metodia heikkomielisten käsiin." Toki vasta kysyttyäni tietäviltä kuinka se kääntyy latinaksi, minkä hallitseminen olisi tietysti ehto myös henkilökunnan palkkauksessa. Itse suosiolla keskittyisin hyvän jalkapallovalmentajan palkkaamiseen ja muutenkin opiston joukkueen seuraamiseen kiinalaisilla vedonlyöntimarkkinoilla.

Ihmissalakuljetus


ISIS ei salakuljeta taistelijoita Kiinaan, eikä varmasti Japaniinkaan.

"Odottakaan vain" ISIS kertoo salakuljettaneensa tuhansia taistelijoita Eurooppaan.

Japanin hallitus lupasi, että Japani ei koskaan unohda ISIS-järjestön tekoa sen teloitettua kaksi japanilaista. Euroopan toivo, ehkä ainoa toivo, onkin, että ISIS astuisi niin pahasti näiden kaukoidän valtioiden varpaille, että niille syntyisi intressi tuhota se. Euroopalla itsellään ei ole mitään aseita, eikä kykyä rajoittaa näiden sotureiden maahantuloa, vaan heidät jopa elätetään täällä. Se joka sanoo poikkinaisen sanan on rasisti, fasisti, äärioikeistolainen ja muuta ihmeellistä, eikä ansaitse sananvapautta Euroopassa. Mikäli Nato tuhoaa islamistien kaavaileman kalifaatin ottaa Eurooppa Kalifaatin puolesta taistelleet tänne keräämään voimiaan ja ryhtyy syyttämään Yhdysvaltoja julmuuksista. Tämmöinen on nykyinen Eurooppa noin maailmanpoliittisesti ja globaalisti ajateltuna. Valitettavasti en usko, että Japani ja Kiina kokevat intressikseen sen pelastamista, sillä voihan elektronista viihdettä myydä kenelle tahansa.

tiistai 3. helmikuuta 2015

Kulttuuripoliittinen huomio


Itse en ole mikään katutaiteen suuri ystävä ja tuntija. Kotkan valotaide on ihan asiallista ja Helsingissäkin kävely Kampista pyhä Henrikin katedraalille muuttuu mitä kautta tahansa esteettisesti miellyttäväksi elämykseksi melkein heti, kun Sanomien lasitalo on häipynyt näkyvistä. Arkkitehtuuri, liikkeiden somistelu jne...riittävät minulle katutaiteeksi.

Kulttuuripolitiikan tehtävänä on lähinnä luoda edellytyksiä ja mahdollisuuksia taiteelle kukoistaa ja sen ohella tukea suoraan suurempia kansallisia hankkeita. Nykyisin kulttuuripolitiikan linjasta ovat vastanneet lähinnä vasemmisto ja vihreät, koska asia ei ole suurempia puolueita juuri kiinnostanut. Perussuomallaisia kiinnostaisi, mutta hallitukseen ei ole voitu mennä tukemaan sen huonoa politiikkaa, eikä tällaisia laivoja toisaalta neljässä vuodessa käännettäisikään.

Joka tapauksessa nyt on tarjolla elävä, reaalimaailmassa toteutunut esimerkki siitä millaisia kulttuuripolitiikan erot voisivat olla teosten tasolla katutaiteessa. Ylläoleva kuva on esimerkki siitä minkä tyylistä katutaidetta perussuomalainen kulttuuripolitiikka pyrkisi synnyttämään. Allaoleva kuva on esimerkki siitä millaista katutaidetta nykyinen, vihervasemmistolainen, ja kepun, demareiden ja kokkareiden hyväksymä, kulttuuripolitiikka synnyttää. Äänestäjä valitsee.


maanantai 2. helmikuuta 2015

Super Bowl XLIX


Kävin eilen ensimmäistä kertaa elämässäni vanhassa, latinalaisessa messussa. Kaikin puolin hieno kokemus. Ehkä jopa yllätys kuinka vähän se lopulta poikkesi Novus Ordosta, vaikka olenkin aina pitänyt Novus Ordoa syvällä traditiossa olevana.

Toisenlaista, kevyempää traditiota edustaa pian alkava Super Bowl. Huomasin kotiin saavuttani, että se on tänä yönä, joten menin saman tien nukkumaan ja heräsin nyt katsomaan tätä ottelua. Tapani ja uuden traditioni mukaan en ole tälläkään kerralla seurannut kautta enkä playoffseja lainkaan. Tiedän niin paljon, että Tom Brady on ikiaikaisen suosikkijoukkeeni New England Patriotsin pelinrakentajana, joten veikkaa valistuneesti tulokseksi New England Patriots 36 - Seattle Seahawks 31. Puoliaikashown yritän parhaani mukaan jättää väliin. En tiedä kuka/ketkä siellä esiintyvät, mutta veikkaan että Billy GZ Gunner and the Gangstas from Artschool featuring Minnie "Mouse" Virgin.

Puoliaikatulos: New England 14 - Seattle 14. Patriots on ollut erittäin varma ja Seattle hutiloinut, mutta lopussa Seattle vyörytti erittäin komean hyökkäyksen. Mikäli näin jatkuu niin voidaan mennä jatkoajallekin. Kuitenkin Patriots on edennyt selkeästi enemmän ja varmemmin, joten pidetään voittoa vielä varmana. Sen verran väsyttää, että taidan mennä nukkumaan. Toista puoliaikaa on helpompi sitten kritisoida, jos sitä ei näe. Puoliajalla esiintyisi joku Katy Perry. Yleensäkin Superbowlia puhtaana urheilutapahtumana pilaavat venytetyt tauot. Olisi eri asia, jos olisi amerikoissa juhlatunnelmissa mukana. Näin paaston lähestyessä ei viitsi tehdä edes grilliruokia, saati juoda olutta tunnelman simuloimiseksi. On ehkä lähdettävä siitä, että valvotaan näistä supertapahtumista vain Jukolan viesti, kun kerran Suomessa ollaan ja pysytään.

Lopputulos New England Patriots 28 - Seattle Seahawks 24. Kolmas ja neljäs neljännes olivat hyvää peliä ja ottelu päättyi suhteellisen dramaattisesti, kuten jokainen voi itse YLE:n sivuita katsoa. Varmaan tullaan jauhamaan kannattiko Seattlen yrittää tuossa vaiheessa heittopeliä, mutta miksi ei olisi juuri tuossa vaiheessa? Onnistuminen olisi tuonut melko varman voiton ja nyt puhuttaisiin lähes neroudesta.