lauantai 21. toukokuuta 2011

Kritiikin kritiikki

Harvoin tulee luettua, niin surkeaa roskaa kuin nuori taiteilija tässä yrittää esittää, joten kommentoidaan.

Ensinnäkin: On hienoa, jos minua pidetään Milla Hannulan ystävänä. Tämä ei ole niin itsestään selvää, vaan Millalla on siihen oma sanansa sanottavana. Se miten Jussi K. Niemelä suhtautuu ystävyyteen on tietenkin vain likaista ja tunsin itse ainoastaan vihaa luettuani tuon jutun. Ei kiinnosta.

Tosiasiat ovat kuitenkin nämä: Milla, joka varmasti osaa kirjoittaa paremmin kuin sinä tai minä, kysyi minulta tarinaa kirjaan. Kirjoitin se samantien ja se on myös julkaistu sellaisenaan. Itse en edes muista mitä siinä on. Milla soitti minulle minulle ja kysyi voiko tämän nyt näin laittaa ja vastasin, että laita vaan, koska nopeus ja ajattelemattomuus on rehellisyyttä. Milla laittoi ja näillä mennään.

Ystävyys on tuollaista. Niemelä voisi unohtaa sen.

11 kommenttia:

Tiedemies kirjoitti...

tämän vuosikausia internetin keskustelupalstoilla ja -foorumeilla harjoittamaa määrätietoista propagandaa sisulaisen kiihkonationalismin puolesta...

ROTFLMAO. Sori, en voi ottaa Niemelän juttua vakavasti.

Kumitonttu kirjoitti...

Ei oo totta! Niemelä tuntuu olevan aikamoinen saarnamies. Wikipedian mukaan Niemelän mielestä militantti islam on uhka maailmanrauhalle ja tarvitsee vastavoiman. Hänen mielestään vihreitä vaivaa ponnettomuus islamin suhteen, itsensä suvaitseminen hengiltä. Niemelän mukaan islam ei ymmärrä ajatuksenvapauden periaatetta Niemelä puhuu ihan järkeviä. Tällainen purkaus viitannee johonkin henkilökohtaiseen kaunaan ilmeisesti Halla-ahoa kohtaan. Mutta sinänsä harvinaisen ala-arvoinen esitys ihmiseltä, joka kuitenkin muutoin maailmassaan näyttää pyrkivän hyvin kriittiseen arviointiin eri asioiden suhteen. Tässä kohtaa voinee reilusti sanoa, että Niemelän vintiltä paloi sulake ja tuo kirjoitus on näpytelty pimeässä.

IDA kirjoitti...

TM:

Älä nyt. Kyllä tässä vielä käy niin, että koko Suomi tunnustaa maamiesten oikean uskon ;)

Tässä kohtaa voinee reilusti sanoa, että Niemelän vintiltä paloi sulake ja tuo kirjoitus on näpytelty pimeässä.

Näitä sattuu.

Harvinaisen tyhmä juttu tuo kuitenkin on. Niemelä on jutussa mainituista henkilöistä todennäköisesti ainoa, joka on lukenut Alfred Rosenbergiä. Ei tosin saksaksi, koska ei osaa :D

Valkea kirjoitti...

Jos sivuutamme sen, että Niemelä henkisesti häiriintynyt sosiopaatti, hänen jutuissaan ilmenee selvä salaliittofriikin maailmankuva. Kulissien takana tiukasti järjestäytyneet salaorganisaatiot suunnittelevat salamyhkäisesti vallankaappausta, ja pienten urhoollisten tietovuotojen ja yksityisen salapoliisityön avulla Niemelä paljastaa nyt sen valtavan vallankumousatomipommin, joka on räjähtämässä. Tarinassa on kaikenlaisia jännittäviä elementtejä ja roistoja, kuten natseja, psykologiaa, salaisia yhteydenottoja, Niemelän oman likaisen natsimenneisyyden valkopesua, hämäriä tekstilainauksia, Rosenbergin tekstejä, yhtäläisyyksiä, vihjeitä ja monta muutakin asiaa. Lisäksi lohdullisesti sen mitä ei ole, voi keksiä. Näiden näennäisesti erillisten asioiden koordinoidun kokonaisuuden monimutkaisuus polttaa tavallisilta ihmisiltä sulakkeet päästä, mutta Niemelän päässä syttyy lamppu. Kauhea salaliitto. Kun vielä Niemelän lukemattomat henkilökohtaiset kaunat heittävät bensaa liekkeihin, lopputulos on se mitä on.

Sanoisinkin tässä nyt ihan julkisesti, että jumalauta jätkät, ottakaa mut mukaan salaliittoonne. Ette te kuitenkaan tee siellä mitään muuta kuin ryyppäätte ja vikittelette naisia. Mä hyppään yli siitä edellisestä ja siirryn suoraan siihen jälkimmäiseen.

Valkea kirjoitti...

Wikipedia: "Niemelällä on suoritettuna vain peruskoulu."

- Tarvinneeko tuohon paljoa lisätä.

Vasarahammer kirjoitti...

Minua henkilökohtaisesti nyppii se, että niinkin hyväntahtoisesta tyypistä kuin IDA tehdään jonkinlainen natsien puolestapuhuja. En vain yksinkertaisesti voi käsittää tätä.

Suomen Sisu on ehkä yksi maailmanhistorian onnistuneimmista salaliitoista.

Tai sitten netin kautta syntyneet epämuodolliset verkostot vaikuttavat enemmän kuin mikään salaliitto.

Uskon enemmän jälkimmäiseen.

Valkea kirjoitti...

Niille, jotka eivät tunne Niemelää, mainittakoon, että hänellä on jo pitkä valheiden historia takanaan. Esimerkkinä hänen aiemmat "paljastuskirjoitussarjansa", joissa mm. hänen keksimänsä henkilöt, hänen alter egonsa, suoltavat puppuista tajunnanvirtaroskaa.

Mutta se siitä.

Tästä jutusta tuli mieleeni paljon tärkeämpiä asioita, kuten miksi ihmiset joissain tapauksissa uskovat niin herkästi salaliittoihin? Valta ja sen tavoittelu, vaikka niihin sisältyy aina jotain näkymätöntä, ovat aina niin laajoja asioita, että ne eivät voi toimia sellaisilla periaatteilla, metodeilla ja yhteistyöllä, jotka ovat salattuja, ja joita ei saisi suhteellisen helposti selville. Esim. Suomessa valtapuolueet ja muut puolueet sopivat salaisesti jo kauan ennen jotain tiettyä äänestystä äänestykseen liittyvistä yhteistyökuvioista tai vaihtoehtoisesti erimielisyyksistä ja niiden rajoista, ja julkiset väittelyt ja erimielisyydet ovat lähinnä vain teatteria kansalle. Tämä on niiden tiedossa, jotka ovat riittävän kiinnostuneita politiikasta, eikä sitä voi muutenkaan oikein järkevästi nimittää salaliitoksi, vaikka se täyttää monilta osin salaliiton tunnusmerkit. Vallan osalta pätee se vanha salaliittoja paljon selitysvoimaisempi lausahdus "Poikani, kunpa tietäisit kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan." Tämä siis kaikesta käytettävästä tiedosta, tieteestä ja osaamisesta huolimatta.

Saatanpa jossain vaiheessa pohtia tätä aihetta tarkemmin blogissani.

Ilkka kirjoitti...

Ai että peruskoulupohjalla? AIka harvinaista nykypäivänä kyllä, itsellänikin on jäänyt opinnot pahemman kerran puolitiehen mutta sain sentään taisteltua yhtenä viimeisimmistä Suomessa merkantin paperit (nyk. ei kuulemma enää em. tutkintoa ole).

IDA kirjoitti...

Ei se tietenkään mikään ongelma ole. Kyllähän akateeminen maailma on hötön tuotannossa ylivoimainen.

Tuon kirjoituksen arvioinnissa asia on kai syytä muistaa, koska peruskoulupohja on juuri oikea pohja luoda muista ihmisistä oletuksia ilman mitään asiallisia perusteluja ja pohjata sitten koko tekstinsä tuollaisten oletusten vatvomiselle.

Esimerkiksi Saarelasta Niemelä ei tiedä mitään. Mutta koska hän itse ilmeisesti - oletan näin - tietää Nietzschen sanoneen ainkin: "Gott ist tott" hänen on jotenkin käsiteltävä sekin asia, että natsi Saarinen on kyseistä kirjailijaa ansiokkaasti kääntänyt. Niemelä tekee sen sitten sijoittamalla Saarisen päässään elävään henkilögalleriaan, jossa jokaisella on oma, tarkka paikkansa. Noista tuollaisista yleensä pitäisi peruskoulun jälkeen pyrkiä ja päästäkin irti mikäli pyrkii harjoittamaan kritiikkiä.

Niemelän kritiikin ytimessä on ihan päivänselvästi, että hän ei millään tavoin kykene todistamaan nationalismia edes ongelmalliseksi, saati pahuudeksi. Hänen on vain vyörytettävä jotain moskaa puolitotuuksiensa, joista hän varsinaisesti ilmeisesti haluaisi juoruta ja valehdella, siteeksi.

Kyseisen kaltainen kirjoitus olisi erittäin hyvin voinut syntyä 70-luvun peruskoulun yhteiskuntaopin tunnilla ja voittaa jonkin Keskustapuolueen myöntämän palkinnonkin. Humanisti-lehden tasosta se antaa varmaan täysin oikean kuvan.

Matias kirjoitti...

Ei kai Niemelä oikeasti usko näihin juttuihin tai pelkää mitään salaliittoa. Tässä on lähinnä vain yritys keksiä kaikkea pahaa sanottavaa tietystä porukasta. Niemelä kuulemma joskus ennen vuotta 2007 elätteli ajatusta ryhtyä "Suomen Geert Wildersiksi" (vrt. islamkritiikki), mutta sitten lähti ovet paukkuen, kun maahanmuuttokriittinen liike ei hyväksynyt häntä johtajakseen.

Ja ehkä Niemelä itsekin huomasi, että "rasismilla flirttailu" ei tuo hänelle henkilökohtaista etua, jostakin syystä järjestäytyneissä ateistipiireissä viholliseksi katsotaan sekä koti, uskonto että isänmaa, vaikka ateismin määritelmän perusteella voisi olettaa vain keskimmäistä vastustettavan.

Anonyymi kirjoitti...

Niemelä siis on entinen vihreiden jäsen (eronnut kahdesti), entinen perussuomalainen (eronnut kerran), entinen darwin-seuralainen (eronnut kerran) ja nykyinen darwin-seuran puheenjohtaja , entinen vapaa-ajattelija (eronnut kirkuen), entinen linkolalainen, entinen perustuslaillinen, ... ja paljon muuta mutta en viitsi kertoa.

Hän on älykäs ihminen joka on käyttänyt voimavaransa suureen narsistisen projektiin. Hänelle on tyypillistä haukkua muita ihmisiä - varsinkin entisiä ystäviään. Hänet voisi ohittaa olan kohautuksella elleivät monet ihmiset olisi aina nostamassa häntä erilaisiin tehtäviin hänen energisyytensä takia.

Jos häntä arvostelee joutuu hänen kostonsa kohteeksi. Tätäkin tekstiä hän lukee.