maanantai 9. toukokuuta 2011

Elävä kuorma

Osoittaakseni kätevyyteni kaikilla aloilla heitän pokkana vanhan sotilasviisauden: Elävä kuorma järjestäytyy parhaiten itsestään.

Kalle Isokallio, jolla ilmeisesti on aika lailla jalat maassa, totesi jossain vaalien jälkeisessä keskusteluohjelmassa, että PS:n vaalivoiton aiheuttamat reaktiot mediassa johtuvat vain siitä, että PS:llä ei ole omia virkamiehiä ja omia luottotoimittajiaan. Vielä. Kotimaan uutisia ja varsinkin erilaisia kolumneja lukiessa tulee väistämättä mieleen, että nyt on järjestäytyminen täydessä käynnissä. Eri puolueiden luottotoimittajat ja -asiantuntijat pistävät parastaan todistaakseen uskollisuuteen pakahtuvilla vuodatuksillaan, että ainakaan heistä ei kannattaisi luopua. Tilanne todennäköisesti tasapainottuu itsestään, kun PS:n luottotoimittajat tulevaisuudessa pääsevät vauhtiin.

Varsinaista ongelmaa, eli todella puolueettoman, yhteiskunnallisen uutismedian puutetta, sekään ei tietysti poista.

3 kommenttia:

Michelange kirjoitti...

Se, että PS saa toimittajakuntaan jotakuinkin omaa painoarvoaan vastaavan määrän "luottotoimittajia" johtaa parhaassa tapauksessa jonkinlaiseen check and balances -tilanteeseen, ja sitä lähemmäs "puolueetonta yhteiskunnallista uutismediaa" ei käsittääkseni ole mahdollista päästäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Tämä media on sitten kumma juttu. Toinen puoli vaahtoaa siitä, kuinka media on Soinin edessä polvillaan ja toinen puoli siitä, kuinka Persuja taas pilkataan.

Yksi asia on kuitenkin kohtalaisen selvä. Nimittäin (puolue)politiikan vastaisuus ei ole vähenemässä kävi niin tai näin. Väittäisin, että sen varjolla tapahtui keväinen Persujen nousukin. Silloin he hyötyivät siitä, mutta vallassa ollessaan ja näkyvänä poliittisena ryhmänä toimiessaan he muiden joukossa myös kärsivät siitä.

IDA kirjoitti...

Tuo on tietysti totta, että tuollainen check and balances -tilanne on ok. Itse jotenkin selkeyden ystävänä kuitenkin kaipaisin, että mediat tunnustaisivat reilusti väriä tai sitten pyrkisivät todelliseen puolueettomuuteen.

Varsinainen puoluelehdistöhän on aika pitkälle täydellisessä rappion tilassa. Ennen oli sen suhteen paremmin.

Ano: Media on Soinin edessä polvillaan, koska se haluaa Soinin mukaan pilkkaamaan persuja ;)

En tiedä onko puoluepolitiikan vastaisuutta kehittymässä. Itse kyllä kannatan siirtoäänivaalia, joka antaisi paremmat mahdollisuudet vaikuttaa ketä henkilöitä eduskuntaan äänestää, mutta toisaalta, ainakin jos puolueet terävöittävät linjojaan, puolueista kuitenkin näkee yleislinjoja ja eduskunnassahan ryhmityttäisiin joka tapauksessa.