keskiviikko 21. lokakuuta 2009

mutkat suoriksi, eli...

...historiallinen totuus.

1900-luvun eurooppalaisia, totalitaarisia ideologioita kommunismia, natsismia ja fasismia vastustivat lähinnä katolinen-, luterilainen-, ja ortodoksinen kirkko, sekä niiden lisäksi muutamat yksilöt. Muut alkoivat vastustaa niitä vasta, kun Saksa uhkasi maailmanpoliittista tasapainoa Euroopassa uhaten samalla muiden suurvaltojen intressejä ja silloinkin muut iloisesti liittoutuivat kommunismin kanssa. Noiden ideologioiden sisältämän selkeän rasismin kanssa ei sekulaarien porukoiden vastustuksella ollut mitään tekemistä, vaan ne asiat tulivat kuvaan vasta sen jälkeen, kun tuhot piti selittää parhain päin, syylliset tuomita ja omat rikokset peitellä. Kirkoille sen sijaan juuri ihmisvihamielisyys ja kansoja kohtaan kohdistettu sorto oli ollut vastustuksen selkeästi keskeisin peruste.

Sekulaari älymystö, joka itse puuhasteli innolla rotuoppien parissa juuri rasistisessa, siis rotuja arvottavassa mielessä, onkin tuosta syystä nykyään niin sekaisin etsiessään rasismia ja fasismia vaikka kiven kolosta. Senhän ei tarvitsisi katsoa kuin peiliin, jos se aidosti olisi huolestunut siitä mistä nykyaikainen fasismi voi hiipiä uhkaamaan maailmanrauhaa. Ja sitä se ei pysty tekemään koska sekulaarin älymystön perinteet edellyttävät, että syyllinen on löydettävä ulkopuolelta: muista.

Aika yksinkertaista. Ei historiallisten totuuksien tajuaminen ja niiden soveltaminen nykypäivään tuon monimutkaisempaa ole :)

Ei kommentteja: