keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Kytät III

Suomeen puuhataan kansalaisten talkoovoimin ylläpitämää ilmiantoverkostoa.

Itselleni on oikeastaan yksi ja sama onko verkossa kansaa kiihottavaa materiaalia vai ei. Saa olla tai sen saa hiljaisesti siivota poiskin ja tuskin huomaisin mitään tapahtuneen. Tosin nykyään on muistettava, että annettujen tuomioiden valossa valtion tavoitteena ei suinkaan ole rasistisen ja kansaa kiihottavan materiaalin poistaminen verkosta, vaan ihmispersoonien äänen hiljentäminen valtiokoneiston tieltä. Ellei näin olisi koko asialla, siis sillä saako verkossa vapaasti julkaista mitä tahansa, ei sinänsä olisi suurta merkitystä. Kiina toimii ihan hyvin ja Suomi voisikin ottaa siitä oppia miten perinteinen, toimiva ja asiallinen sensuuri järjestetään. Siellä kansalaiset sentään tietävät miten asiat sensuurin suhteen ovat, kun taas Suomessa joutuu ihmettelemään päättääkö joku huumeista sekaisin oleva valopää hippi sen mitä saa julkaista ja mitä ei.

Vakavampi puoli asiassa on se, että valtio suosii ilmiantamista ja kehottaa siihen. Väitän, että vielä ennen 60-lukulaisten lopullista valtaan marssia moinen olisi ollut skandaali. Vaikka itse en niin kauhean vanha ole - kiitän joka päivä luojaa siitä, että vanhempani eivät olleet 60-lukulaisia vaikka ikä olisi melkein natsannut - niin muistan ajan, jolloin ilmiantoihin suhtauduttiin todella torjuvasti ja lastenkin kesken harrastettiin sellaista moraalipohdintaa, että saako naapurin ilmiantaa, jos se on tehnyt jonkun rikoksen; siis jonkun oikean rikoksen eikä vain kirjoittanut jotain tekstiä. Nykyään kaikki siis on toisin ja ilmiantamista pidetään kansalaisvelvollisuutena. Koska tiedän syyllisen tähän, niin sanon sen: syyllisiä ovat 60-lukulaiset kollektiivisesti.

Kiinalainen, ja varmaan monen muunkin maalainen, sanonta sanoo, että seuraava sukupolvi niittää sen minkä edellinen on kylvänyt, joten kenenkään ei tänään pitäisi ihmetellä, jos taskut sattuvat olemaan tyhjät.

15 kommenttia:

milla kirjoitti...

Eli jos joitain on syrjitty siksi, että pitää toppakenkiä kesällä, omistaa pulleat posket, liian ison takapuolen tai minkä vaan "erottavan tekijän" hän ei voi soittaa ilmiantopuhelimeen. On se niin väärin: syrjintäpuhelin syrjii väärin perustein syrjittyjä. Vain värillä on väliä.

milla kirjoitti...

Itse asiassa voisin ilmiantaa IDA:n kiihottamisesta sä-passiivia käyttävää kansanryhmää kohtaan ja itseni klassista kieltä yleiskielessä viljeleviä kohtaan.

Tuomion toivossa, leikkioikeudenkäyntejä syksyn ratoksi odotellessa..

IDA kirjoitti...

Ilmiannetaan toisemme?

Tai nostetaan suoraan oikeusjutut toisiamme vastaan ja vaaditaan hillittömiä korvauksia henkisestä kivusta ja särystä. Kun korvaussummat menevät päittäin kumpikaan ei häviä, mutta saadaan hauskoja käräjäjuttuja. :)

milla kirjoitti...

Näyttöni eivät kuitenkaan riitä, vaikka korottaisin ääntäni ja sanoisin: "latinismeja viljelevät ovat homoja".

Kaikille tasavertaiset mahdollisuudet päästä käräjille!

IDA kirjoitti...

Sanottava pitää vain muotoilla oikein. Kun sanoo, että muslimit olivat täysiä homoja, kun ne opettivat matematiikan ja latinan apinoiden tasolla oleville keskiajan eurooppalaisille, niin käräjätuvan ovi on jo vähintään raollaan sillä muslimeja ei pilkata.

milla kirjoitti...

.. "muslimit olivat täysiä homoja, kun ne opettivat matematiikan ja latinan apinoiden tasolla oleville keskiajan eurooppalaisille, niin käräjätuvan ovi on jo vähintään raollaan sillä muslimeja ei pilkata."

Alku oli lupaava, mutta sitten haukuit eurooppalaisia apinoiksi, mikä vähentää väiteketjun rasistisuutta. 0 ilmiantopistettä!

Anonyymi kirjoitti...

"kiitän joka päivä luojaa siitä, että vanhempani eivät olleet 60-lukulaisia vaikka ikä olisi melkein natsannut"

Tämän kyllä arvasi. Annas kun veikkaan: siinä missä muut vanhempiesi ikäpolven edustajat kuuntelivat aikakauden ihmemusiikkia Amerikasta, harrastivat vapaampaa seksiä, alkoivat ihmetellä Raamatun totuuksia, kasvattivat karvaa ja kokeilivat ruohoa, sinun vanhempasi keskittyivät maamiehen tietolaariin, seurakunnan nuorisokerhoon, kainoihin suudelmiin kirkkopuistossa ja teryleeniasusteisiin. Vanhempien kanssa tuli vain riitaa siitä, saako Anneli Tempakkaa kuunnella.

Menikö oikein?

IDA kirjoitti...

Menikö oikein?

No ei todellakaan mennyt :D

Vnhempani olivat ihan rock. Sain Velvet Undergroundin kolme ensimmäistä levyä ja Loadedin kaupan päälle 12-vuotiaana synttärilahjaksi.

IDA kirjoitti...

Alku oli lupaava, mutta sitten haukuit eurooppalaisia apinoiksi, mikä vähentää väiteketjun rasistisuutta. 0 ilmiantopistettä!

Joo. En vain osaa.

Pitäisi se tajuta, että euroja ja angloja ei saa solvata, jos haluaa demlamaassa linnaan.

Anonyymi kirjoitti...

Mua jäi nyt vähän vaivaan...

Kehuskelet - näin kai voidaan sanoa - sillä, että sinut siittäneet eivät olleet kuusköötlukulaisia, johon kytket vahvasti kuusköötluvun musiikin.

Sitten kerrot, että vanhempasi ovat rock ja antavat lahjoina kuusköötluvun musaa.

Edelleen mua vaivaa...

IDA kirjoitti...

Edelleen mua vaivaa...

No ei pitäisi vaivata. Itsehän kysyit ja vielä ennakoit väärin oikeaa vastausta.

60-lukulaisuus ei tietenkään tarkoita kaikkea mitä 60-luvulla tehtiin. Tämä ei ole 60-lukulaisuutta, mutta tämä on vaikka se tehtiin vasta 70-luvulla.

Anonyymi kirjoitti...

Anteeksi nyt, mutta en tiedä, keneltä olet perinyt valtuutesi määritellä sitä, mitä on kuusikymmentälukulaisuus tai oikeuteni olla vaivautunut vaivainen.

Nimittäin se sinun 60-lukuun viittaava linkkisi sisälsi etupäässä anglo-amerikkalaista populaarimusiikkia, vaikka katsoinkin vain vähän alusta. Siksi en osaa sen perusteella päätellä 60-lukulaisuuden tulkinnallesi muuta lähdettä kuin mielivallan.

Ettet vaan fabuloisi muutakin stooria?

IDA kirjoitti...

Anteeksi nyt, mutta en tiedä, keneltä olet perinyt valtuutesi määritellä sitä, mitä on kuusikymmentälukulaisuus.

Ihan itse olen ottanut sen valtuudekseni. Käsittääkseni kyseessä on niin sanottu kansalaisoikeus.

Ettet vaan fabuloisi muutakin stooria?

Eihän tuossa ollut mitään fabulointia. Kommentoin Iltalehden uutista. Kyseinen ilmiantojärjestelmä on suunnitteilla ja esitin omana mielipiteenäni ketkä ovat siihen, noin laajemmassa katsantokannassa, ;) syyllisiä.

Anonyymi kirjoitti...

Joo, niin minä vähän arvelinkin, että oman käden oikeudesta on kysymys vailla mitään kestävämpää argumentaatiota.

Faabelilla viittasin lähinnä näihin vuonna nakki saatuihin muka-lahjoihin tyyliin mun isä kävi kuussa ja toi tuliaisina pölyä. Siitä lähtien olen äänestänyt jumalaa. Katolilaista.

IDA kirjoitti...


Faabelilla viittasin lähinnä näihin vuonna nakki saatuihin muka-lahjoihin tyyliin mun isä kävi kuussa ja toi tuliaisina pölyä. Siitä lähtien olen äänestänyt jumalaa. Katolilaista
.

Ai ihminen ei siis saa omistaa edes omaa historiaansa vaan se pitäisi laittaa sinun kuvittelemaasi yleiseen muottiin?

Kirjoituksessa ei kirjoiteta uskonnosta mitään, joten olet selkeästi luonut kuvan "henkilöhistoriastani" muiden kirjoitusten perusteella. Siellä on tekstejä 60-lukulaisuudesta, joka minulla edelleen on täysi oikeus määritellä aivan itse mieleni mukaan. Se resonoiko määrittely lainkaan yleisen näkemyksen kanssa on sitten asia erikseen.