sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Kaikki liittyy kaikkeen

Konfutsen ja Gandhin syntymäpäiväjuhlija Google ei näytä viettävän Franciscus Assisilaisen muistopäivää. Tuskin on rahasta kiinni.

Baski nimeltä Ignatius Loyola syntyy; Jesuiitat aseistavat Paraguayn intiaanivaltion imperialisteja vastaan; valistusfilosofit karkottavat jesuiitat; Intiaanit orjuutetaan ja joukkomurhataan ilmeisesti valistuksen keksimän giljotiinin kunniaksi; Ruotsi ryöstää kirkon omaisuuden; .... ; Suomalaiset kommunistit tekevät talkootyötä Nigaraguassa avustaen sandinistien suorittamaa intiaanien joukkomurhaa; ... ; Valladolid - Athletic Club Bilbao tänään kello 18:00 Suomen aikaa.

kokoonpano tänään:

Iraizoz

Iraola
Ustaritz
Ocio
Koikili

Susaeta
Javi Martinez
Gurpegi
Yeste

Toquero
Llorente.

Penkillä:

Armando
David Lopez
Castillo
Etxeberria
Iturraspe,
Etxeita
Muniain.

Tuomarina Mateu Lahoz saldolla voitot 0, tasapelit 0, tappiot 3. Eli ilmeisesti näitä uusia, mitään osaamattomia.

Varoituksen saanut Yeste on jo vaihdettu Etxeitaan, samoin Llorente Etxeberriaan. Tilanne 25 peliminuutin jälkeen Valladolid 0 - Athletic Club 1. Ja Ustariz sai punaisen kortin, mikä osoittaa ennakkoarvelut tuomarista oikeiksi. Maalin teki Susaeta 9 peliminuutin kohdalla.

Werder Bremenille viikolla kärsitty vierastappio UEFA:ssa todisti ainakin sen, että Muniain on niin sanottu superjunnu, mutta näissä oloissa hän tuskin pääsee kentälle.

Puoliaikatulos: Valladolid 0 - Athletic Club 1.

No niin. Tuomarin epäpätevyydestä ja hämmentävän herkästä kortin heiluttelusta johtuen Valladolid siirtyi jo 2 - 1 johtoon. Muniain otettiinkin sitten kentälle Toqueron tilalle ja hän pamautti maalin. Tilanne 2 - 2. Kymmenisen minuuttia peliä jäljellä.

Lopputulos: Valladolid 2 - Athletic Club 2. Eli vierastasuri, mikäpä siinä. Hädissään tuomari paikkaili jo menetettyä mainettaan antamalla kaksi punaista korttia Valladolidin huligaaneille, mutta se ei juuri enää miestä auttanut, vaan kyllä tämä esitys ripittäytymistä ja syvää itsetutkiskelua vaatii. Athleticista punaisen sai siis Ustariz ja varoitukset Aitor Ocio, Koikili, Yeste ja Etxeita. Maalit: Susaeta ja Muniain. Seuraava liigapeli kahden viikon päästä 18.10 kotiottelu Sportingia vastaan. 10. päivä Espanjan imperialistisen kuningaskunnan "maa"joukkue pelaa vieraissa Armeniaa ja 14. päivä samoin vieraissa Bosnia Herzegovinaa vastaan MM-karsintoja. Parasta mitä voimme toivoa on, että Fernando Llorentea ei noissa peleissä rasitettaisi. Nöyrin raportoijanne ainakin aikoo nauttia tästä kahden viikon lomasta täysin siemauksin. Kiitän huomiosta, sarjataulukot iltaotteluiden jälkeen.

Sevilla voitti Real Madridin ja Llorenten loukkaantuminen saattaa olla pahakin. Sarjataulukko kuuden kierroksen jälkeen:

BARCELONA 18
REAL MADRID 15
SEVILLA 15
DEPORTIVO 12

VALENCIA 11
MALLORCA 10

ATHLETIC CLUB 10
GETAFE 9
SPORTING 8
ESPANYOL 8
ZARAGOZA 7
OSASUNA 7
UD ALMERÍA 6
AT.MADRID 6
TENERIFE 6
VALLADOLID 5
RACING 5

MÁLAGA CF 4
VILLARREAL 3
XEREZ 2

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

...valistusfilosofit karkoittivat jesuiitat...

Nonniin. Missäs se valistuksen kokopitkä kritiikki on, jota lupailit jo pitkään??? Olen täällä kieli pitkällä odottanut! ;)

IDA kirjoitti...

Edetään tipoittain. On useampi rauta tulessa nyt.

Jäin siinä verkkokirjassakin jumiin heti Rousseaun Takaisin luontoon - tekstiin, joka ei ollutkaan niin huono kuin oletin. Lähdetään siitä, että valistusta kokonaisuudessaan kuvaa tällä hetkellä parhaiten Markiisi De Saden romaani Sodoman 120 päivää ja itse ole sen verran säädyllinen, että en viitsi edes yrittää siihen suuntaan, joten pitäisi keksiä joku uusi näkökulma. Kaikki aikanaan ;)

IDA kirjoitti...

Yksi teemahan voisikin olla kirkon aito universaalius, armahtavaisuus ja paikallisuuden ymmärtäminen vastaan valistuksen eurosentrisyys, pakonomaisuus ja imperialismi?

Valistus tekee maailmasta pakettipeltoja eurooppalaiselle "älymystölle" :)

Anonyymi kirjoitti...

Näin kommenttisi Jukka Väisäsen blogissa tässä kommenttini sinulle:

Kirjoitin blogin Eläintenpäivästä

http://annaleena.blogit.uusisuomi.fi/2009/10/03/elainten-paiva-410/

Olen myös kirjoittanut eläinsuojeluaiheisia blogeja.

Anonyymi kirjoitti...

Rousseau on pop.