perjantai 30. lokakuuta 2009

Ateismi on kommunismia

Päivän Kymen Sanomien mielipidepalstalla sosiaalidemokraatti ja ateisti kehottaa muita jättämään kirjoittamisen aikuisille ja esittää näkemyksenään, että lasta ei saisi kasteessa liittää seurakuntaan, eivätkä vanhemmat saisi itse kasvattaa lastaan. Eivät ainakaan silloin, jos heillä on väärä tai muuten puhtaasta, kommunistisesta opista harhautunut maailmankatsomus. Tuo huolestuttavalla tavalla leviävä "meemi" - opetuslapset toistavat posket innosta punaisina oppi-isänsä keksimiä termejä - on ilmeisesti tällä kertaa lähtöisin niin sanottujen Välkkyjen perustavalta pääsihteeriltä, Välkkyjen isältä ja majakkana välkkyvältä valolta Richard Dawkinsilta, joka, kuten täten todistettu, on typerä kommari. Näin ovat myös kaikki ateistit. Sitä on turha peitellä: ulos kaapista vain.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heruta, heruta.

IDA kirjoitti...

Eiköhän tuossa tullut jo oleellinen ;D

Tuo oli siis nopea luonnostelma siitä mitä ajattelin lukiessani tätä

Anonyymi kirjoitti...

No nyt aukeaa.

Aikamoinen jyrähdys Kymistä... Eiköhän se ole jokaisen vanhemman asia päättää lapsensa uskonnollisesta tai uskonnottomasta kasvatuksesta.

IDA kirjoitti...

Kymissä kaikki kukkii kiivaammin. Ajattelin, jo hetken, että laadin lehteen vastauksen, mutta sitten järkiinnyin ja tajusin, että naapurit kuitenkin nauraisivat :)

En tiedä. Voi olla, että omista kiinnostuksista johtuen törmää vääriin juttuihin, mutta minusta tuo "lapsia ei saisi kastaa, lapsille ei saisi opettaa uskoa jne..." on levinnyt jopa huolestuttavalla tavalla.

Juho kirjoitti...

No hei, älä nyt taas ole tuollainen änkyrä. :) Höyrypäät eivät ole uskovien yksinoikeus.

Tiedemies kirjoitti...

Näin on oltava, koska näin on.

Kumitonttu kirjoitti...

Ida, mitä ateistit olivat ennen kuin kommunismi keksittiin? Entä mitä kaikki ihmiset olivat ennen kristinuskoa?

IDA kirjoitti...

Ida, mitä ateistit olivat ennen kuin kommunismi keksittiin?


Ne viettivät aikaansa keksimällä sitä.

Entä mitä kaikki ihmiset olivat ennen kristinuskoa?

Tiedottomia

:)

Anonyymi kirjoitti...

Ei nykyaikaan kuulu se, että lapset liitetään kommunistisen puolueen jäseneksi, ja he saavat (ehkä) erota puolueesta vasta monien vuosien päästä.

IDA kirjoitti...

Ei nykyaikaan kuulu se, että lapset liitetään kommunistisen puolueen jäseneksi, ja he saavat (ehkä) erota puolueesta vasta monien vuosien päästä.

Nykyaika ei olekaan mikään totuuden mitta, eikä lapsikaste verrannollinen puoluejäsenyyteen. Ja olisi kyllä kummallista sekin, jos vanhemmat eivät saisi opettaa omia, vaikka sitten kommunistisia, näkemyksiään lapsilleen. Se on täysin eri asia, kuin järjestäytynyt poliittinen kasvatus.

Anonyymi kirjoitti...

Myös yhteiskunta, jossa kirkko on erotettu valtiosta, voi tukea kristillistä nuorisotyötä, jos se tukee muutakin aatteellista työtä. Kristuksen kansa menee rippileirille, punikkien pennut pioneerileirille ja sinistyneet tai vihertyneet mukulat menevät Prometheus-leireille. Malli sopii nykyiseen monikulttuurisuutta korostavaan eetokseen. Sen sijaan uskonnonopetusta ja uskonnollisia kouluja ei tueta. Jos maksaa korkeaa kirkollisveroa, luulisi saavan vastineeksi pyhäkoulut. Kirkot ja seurakuntatalot voisivat varmaan muutenkin olla tehokkaammassa käytössä.

Hyvä oli kuunnella tänään rekviemi lähellä olevassa kirkossa.

Metallityöväenliitto kirjoitti...

Valtio liittää meidät kaikki elimellisiksi joskin myös uhrattavissa oleviksi jäsenikseen lupaa kysymättä. Valtio opettaa meille koulussa hyvän ja pahan, miten kustaan. Minä en ole koskaan allekirjoittanut mitään "yhteiskuntasopimusta". Mutta kun esivallan käsky on käynyt, aseisiin on ollut pakko meikäläisenkin tarttua. Valtion mielestä me maksamme sille velkaa.