keskiviikko 27. elokuuta 2008

Vanhuus ja viisaus


Muistaakseni jossain Antti Tuurin romaanissa todettiin, että viisaus asustaa vanhoissa naisissa. 104 vuotias tamperelaismummo todistaa väitteen oikeaksi Ajankohtaisessa kakkosessa. Totuus maailman menosta kuullaan noin 44 minuutin kohdalla.

3 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Valitettavasti rouva ei koskaan ehdi nähdä Suomea jalkapalloyhteiskuntana, jossa hän olisi ehdottomasti kunniakansalainen.

Homo Garrulus kirjoitti...

Minä tunnen itseni vanhaksi naiseksi (50). Olenkohan tullut viisaaksi? Kelvolliseksi en silti ole tullut koska en pelaa.

IDA kirjoitti...

Se on pelkkä tunne. 50 on vielä nuori ja vetreä, mutta hieman henkistä viisautta kasannut. Vielä pitää puurtaa toiset 50 vuotta ja siihen vielä 4 päälle, niin voi todeta ilmiselvän totuuden jopa Tohlopin tuottamissa ohjelmissa ;)

Jalkapallo - ja pallopelit yleensä - eivät oikeastaan ole pelejä siinä mielessä kuin joku pokeri tai shakki. Jalkapallossa joukkue on se tärkein asia. Joukkueen pitää olla kasassa jotta voisi voittaa jotain oikeaa.

Jo ajattelee vaikka ManU:n legendaarista joukkuetta niin Beckham oli pelkkä rotsi Roy Keanen tai Ryan Giggsin rinnalla. Heti, kun Beckhamista tuli supertähti alkoi myös niiden joukkueiden epäonnistuminen, joissa hän pelasi ( noin vähän kärjistetysti ilmaistuna, joka tapauksessa Englannin maajoukkue ja Real Madrid ottivat miljoonissa laskettavan summan takkiin ). Nyt hän pelaakin jossain Amerikan Pepsiliigassa. Joukkuepelissä ei ole tilaa "pelaamiselle"

Musta on hienoa, että naiset pelaavat pallopelejä. Pelikarhujen korisjoukkue on maailman paras. Se vaan on ymmärrettävä, että jalkapallossa poikien b-junioreista kasattu ryhmä voittaa naisten maajoukkueen.