tiistai 26. elokuuta 2008

Vaatimaton, turvallisuuspoliittinen ehdotus


NATO-optio on sisäpoliittinen pelinappula, jolla NATO voidaan pitää mukana poliittisissa keskusteluissa vaalien alla ja välttää näin keskustelua varsinaisista yhteiskunnallisista asioista. Mikäli jouduttaisiin keskustelemaan todellisista asioista tulisi Kepudemarikokoomuksen kammottava tyhjyys kiusallisella tavalla ilmi. Sitä ei voi sallia.

Koska Suomi ei osaa/kykene/halua/voi liittyä Natoon on etsittävä muita ratkaisuja. Olemme jo nyt ajautuneet tilanteeseen, jossa hölmöt optimistit ovat Suomen oman puolustuskyvyn kustannuksella sovittaneet armeijaamme Naton kanssa yhteensopivaksi tilanteessa, jossa NATO ei kuitenkaan tulisi millään tavoin puolustamaan meitä. Tuollaista toimintaa tavataan hyvästä syystä kutsua täydelliseksi tyhmyydeksi, joten radikaalitkaan liikkeet eivät tässä tilanteessa ole huonoja.

Ehdotan siis, että otamme hatun kauniisti kouraan ja pyydämme autonomisen tasavallan asemaa Kiinan kansantasavallassa. Asialla on hienoinen kiire, sillä mikäli teemme tämän ennen Taiwania olisi asemamme tulevassa Kiinan tasavallassa siltä osin vahva ja voisimme edelleen ainakin kuvitella olevamme mukana jossain kansainvälisen politiikan ytimissä.

Tästä, myönnettäköön alkuun radikaalilta vaikuttavasta liikkeestä, seuraisi useita huomattavia etuja:

1. Tässä tapauksessa keskuksen hallinto todennäköisesti todellakin vain säteilisi harmoniaa ympärilleen, sillä kiinalaisia tuskin suuremmin kiinnostaisi kuinka itseämme hallitsisimme.

2. Nopean toiminnan joukot saisivat tuottavaa käytännön toimintaa vartioidessaan Kouvola - Peking ja Kouvola - Seoul rataosuuksilla kulkevia junia, joilla tavara Kaukoidän ja Euroopan välillä rullaisi iloisesti suuntaan jos toiseenkin.

3. Turvallisuuspoliittinen asemamme olisi vakaa, sillä kuka nyt Kiinaan hyökkäisi?

4. Olisimme mukana tämän ajan suurimmassa avaruusohjelmassa. Miehitetty lento Marsiin saisi suomalaiskansallista väriä, kun mukaan lähtisi suomalainen taigonautti lukemaan pääministeri Vanhasen anteeksipyynnön avaruudelle. Näin syntyvät legendat ja kansakuntamme kuva piirtyisi ikuisiksi ajoiksi avaruuteen.

5. Lapsemme oppisivat taideaineita ja keskittymistä piirtäessään innokkaan harmonisesti kiinalaisia merkkejä.

6. Kansaivälinen maine tuntuu olevan Suomelle erityisen tärkeä asia. Tällä liikkeellä Suomi olisi vihdoinkin se politiikan suurvalta, jota se tähän asti on ollut vain omien poliittisten toimijoidemme unissa. Maineemme kasvaisi uskomattomiin mittoihin ja olisi tietenkin tahraton. Kiinalaisia maamiinoja tai kiinalaisia rypäleaseita eivät hippien mielipiteet heilauttele.

7. Ja niin edelleen, sillä onhan Kiina kuitenkin pitkäaikaisin kulttuurijatkumo tällä pallolla.

Huonoja puolia tästä turvallisuuspoliittisesta liikkeestä onkin vaikea keksiä. Ehkä ikävintä on, että kiinan kielessä ei ole sä-passiivia, joten kellokkaamme joutuisivat näyttämään nuorekkuutensa ja kansainvälisyytensä jollain muulla tavalla, mutta se on toki pieni murhe kaiken sen rinnalla mitä olisi mahdollisuus saavuttaa.

2 kommenttia:

Ironmistress kirjoitti...

Vanhasta kiinalaisesta teoksesta "36 strategiaa"

Strategia 23: Hanki viholliset läheltä ja ystävät kaukaa.

"On tunnettua, että toistensa naapureina olevat kansakunnat riitaantuvat helposti, kun taas kauempana olevat ystävystyvät. Hankkimalla ystävät kaukaa potentiaalinen vihollinen joutuu kahden rintaman sotaan; hän joutuu jakamaan voimansa ja mahdollisuus, että hän hyökkää kumpaakaan vastaan, pienenee".

Tämä on vastoin Kekkosen oppia että viholliset kaukaa ja ystävät läheltä, mutta kumpaako me uskomme: suomalaista lakitieteen lääkäriä vaiko tuhatvuotista kiinalaista valtiomiestaitoa?

Kas siinäpä pulma. Jos luotamme kiinalaiseen valtiomiestaitoon, niin tuo ehdotuksesi olisi erinomainen veto - ja varmasti sellainen, mikä yllättäisi jokaisen eikä kukaan olisi varautunut siihen.

Ding hao!

IDA kirjoitti...

"mutta kumpaako me uskomme: suomalaista lakitieteen lääkäriä vaiko tuhatvuotista kiinalaista valtiomiestaitoa?"

Hyvä kysymys.

Homma voisi alkuun yllättää kiinalaisetkin, mutta äkkiähän keksittäisiin, että nämä

http://library.thinkquest.org/J003409/china.htm

olivatkin muinaissuomalaisia sammontakojia ;)