perjantai 8. elokuuta 2008

Feminismistä

Feminismi on hieno aate. Ilman sitä tulisi kaikenlaista stressiä, sydän- ja verisuonitauteja ja muuta sellaista. Nyt, kun tietää, että nainen hoitaa homman kuin homman siinä missä mieskin, niin voi ottaa paljon lunkimmin.

Itse puhemies Maokin sanoi - sen siis täytyy olla totta - aikoinaan, että naisen ruumis kestää hyvin saman kuin miehenkin ruumis, joten pidetään yllä vaan samat tuotantonormit ja työajat sukupuolesta riippumatta.

Näin on hyvä.

PS.

Toisaalta meillä on myös masentavaa taantumuksellisuutta. Suomen hallitus suunnittelee lakia, joka sallisi vain poikien rituaalisen silpomisen. Tämä johtuu ilmeisesti siitä, että tytöillä ei ajatella olevan henkisiä ominaisuuksia, eivätkä he siten siis ansaitse sitä vanhempien rakkautta, joka liittäisi heidät uskonnon rakkaudelliseen yhteisöön? Vaikea asiaa muuten on käsittää.

YLE-areena ( 19 minuutin kohdalla ). Ohjelma poistuu kuukauden kuluessa. Lastensuojelun keskusliitto, Lääkäriliitto ja vastaavat lausunnonantajat vastustavat, mutta ministeriön tätien ja muslimimiesten edessä sellaiset järjestöt ovat luonnollisesti voimattomia.

On toki kuitenkin huomattava, että ohjelmassa esiintyvän ministeriön edustajan mukaan ihmisoikeusajattelu on kuitenkin alkanut Suomessa kehittyä vasta kymmenen viimeisen vuoden aikana ja nyt ollaan jo tilanteessa, jossa ihmisoikeusajattelun nimissä poikien rituaalinen silpominen valtion piikkiin voidaan Suomessa sallia. On vain jaksettava uskoa, että kehitys jatkuu yhtä suotuisana ja tasa-arvo tässäkin puuhassa vielä saavutetaan.

Ei kommentteja: