keskiviikko 27. elokuuta 2008

Sotaa

Ennen edellistä sotaa oli vielä paljonkin ihmisiä, joiden asumukset eivät olleet juurikaan kuvan taustalla näkyvää mökkiä kummoisempia. Nykyään meillä on paljon enemmän menetettävää. Kaikilla taas ei ole - ja hekin kutsuvat itseään ihmisiksi vaikka eivät olekaan suomalaisia - mikä on hyvä muistaa sekin.

Lännen olisi tunnustettava vaikutusvaltansa väheneminen. Sekä lännen hallitukset, että erilaiset ihmisoikeusjärjestöt voisivat vetäytyä maailmalta. Tosiasia kuitenkin on, että he herättävät enemmän vihaa kuin sympatiaa kaikkialla missä he kulkevat. Vastapainoksi länsi voisi terävöittää omaa puolustustaan ja toimia sinä mikä se itselleen ominaisesti on: maailman rikkaimman, monipuolisimman ja vapaimman kulttuurin puolustajana.

Ulkoministeri Alexander Stubb puhui Gruusian sodasta koodilla 080808. Se on sama kuin Pekingin olympialaisten avajaispäivämäärä. Olisi erittäin "kiinalaista", jos maailman ovelimman sodan alkupäivämääräksi jäisi historiaan juuri Olympialaisten avajaisten päivämäärä. Kiina ja Venäjä ovat jo aikaisemmin harjoitelleetkin sotaa yhdessä niiden seutujen ympärillä missä Gruusiakin sijaitsee.

Noin on, rukoilkaamme.

Ei kommentteja: