keskiviikko 20. elokuuta 2008

Sinivalkoiset

Suomen jalkapallomaajoukkue kohtaa tänään Israelin. Ottelu alkaa Tampereella kello 19:00.

Rukoilkaamme.


Puoliaikatilanne: Suomi 1 - Israel 0

Radion kommentaattorina on Janne Hyppönen ( Kotkan Työväen Palloilijat ) mikä tekee radion kuuntelemisesta erittäin informatiivista. Suomi on hallinnut peliä. Hyppösen näkemys oli jo vartti ennen ensimmäisen jakson loppua, että peliä pitäisi rytmittää, koska tällä tempolla ei jakseta loppuun asti. Maali syntyi 42. minuutilla. Toisella puoliajalla kannattaa siis ehkä alkuun ottaa rennosti ja pidellä palloa. Ken elää se näkee.

Radio Suomelle kuitenkin myös pitkän pitkä miinus. Jalkapallo-otteluiden väliajalla ei soiteta mitään Ultra Brata ja Hectoria, vaan barokin ajan saksalaista, luterilaista kirkkomusiikkia. Niin on sovittu.


Lopputulos: Suomi 2 - Israel 0

Suomi hyytyi toisella jaksolla, kuten ennustettu olikin. Israel ei kuitenkaan onnistunut tekemään maalia. Litmasen vaihtaminen kentälle piristi taas hieman Suomen peliä ja Israelia onnistuttiin hieman väsyttämään. Hieman ennen varsinaisen peliajan loppua Johansson sitten teki toisen maalinsa Litmasen syötöstä.

Näin radion mukaan. Vain Merisää jäi puuttumaan.

Eteenpäin on menty.

6 kommenttia:

Vasarahammer kirjoitti...

Valitettavasti tämä ottelu jää väliin sekä livenä että tv:n ääressä.

Saksa-ottelussa, joka päättyy Suomen huikeaan voittoon, olen luonnollisesti mukana stadionilla.

H-Moilanen kirjoitti...

Menen katsomaan ottelua paikanpäälle. Äskeinen rankka sade on lakannut ja aurinkokin näkyy.

IDA kirjoitti...

Itse en taida päästä edes Saksa-otteluun. Ei mitään tekosyitä kuitenkaan: Tunnustan kaiken ja alistun Jalkapalloyhteiskunnan määräämään tuomioon.

Onhan tässä jotain synkeän raamatullista. Ensin piestään Israel ja heti perään Saksa. Toisaalta Hyypiän mukaan tuloksella ei tänään ole niin väliä.

Vasarahammer kirjoitti...

Näin peliä sittenkin televisiosta kymmenen minuuttia vähän lopusta. Suomen voitto oli niukka mutta ansaittu. Tuosta on hyvä jatkaa.

Turvis kirjoitti...

Terveisiä vaan Ratinan märältä penkiltä. Vasen laita Kallio-Kolkka oli virkeä ja suurin osa hyökkäyksistä kulki heidän kauttaan. Roman, oma osseettimme, pelasi hyvän pelin. Kaveri vaikutti jotenkin kypsemmältä.

En tiedä, mitä Forssellille voisi tehdä, että alkaisi homma toimimaan maajoukkueessakin. Pimennossa.

Huuhkajamerkki menee myös Aton kymmenelle minuutille. Kysyn vaan, että miksi Hjelm ei peluuta kaljupäätä kärjessä Tamussa.

IDA kirjoitti...

Vaikea sanoa Hjelmin ajatuksista.

Kolkka ja Eremenko olivat radionkin perusteella hyvässä vedossa.

Radiossa positiivisiksi puoliksi nähtiin lisäksi lähinnä ensimmäisen jakson todella kova peli, mutta toisaalta toivottiin, että sellaiseen vauhtiin ei kokoaikaisesti lähdettäisi Saksaa vastaan, vaan pyrittäisiin välillä rauhoittamaan peliä, koska Saksa rankaisee väsyneitä puurtajia paljon varmemmin kuin Israel. Lisäksi, vaikka alkuun Hyypiän puuttuminen toisella jaksolla horjutti puolustusta niin loppua kohti tuli kuulemma ilmi, että Hyypiän puuttuminen ei kuitenkaan olisi mikään katastrofi. Ja mahdollisuutta pitää Litmanen vaihtomiehenä pidettiin positiivisena juttuna, joka voi kääntää pelin kuin pelin.