Ammattiyhdistysliikkeen ja "työväen"puolueiden välinen kiinteä yhteistyö on johtanut esimerkiksi seuraavaan tulokseen:
Maaliskuun alussa tuli seuraava isku: ns. Rüffert-tapaus. Tuomioistuimen mukaan julkisen vallan järjestämissä tarjouskilpailuissa ei saa asettaa ehtoa, jonka mukaan yritysten ja niiden alihankkijoiden on noudatettava voimassa olevaa paikallista työehtosopimusta. Seuraavakin kielteinen päätös on jo tulossa ja tiedossa: komissio vastaan Luxemburg. Komissio vaatii Luxemburgia muuttamaan lakeja, joilla suojataan maan ay-liikkeen toimintaoikeuksia halpatyövoiman maahantuontia vastaan.
via.
Ammattiyhdistysliike on tästä luonnollisesti täysin hiljaa, koska sen siteet poliittiseen demariälymystöön, joka täysillä ajaa voimaan tuollaisia päätöksiä, ovat niin vahvat ja ammattiyhdistysliike luulee, että demarit voisivat hallituksessa jotenkin toimia tuollaisia päätöksiä vastaan, vaikka demarit ja vasemmisto yleisesti kuitenkin kakistelematta hyväksyvät kaikki sopimukset, jotka sitovat Suomen valtion noihin päätöksiin.
Ja samaan aikaan demariälymystö suunnitteleekin poliittisen "työväen"liikkeen ohjaamista kamppailuun sille luontevampien ja tärkeämpien asioiden parissa ( via ). SDP:n julistautuminen feministiseksi puolueeksi olisikin luonteva askel nyt, kun työväenliikkeen pääomat on jo pistetty lihoiksi. Mitä järkeä on enää leikkiä olevansa työväenpuolue, kun työväestöllä ei ole mitään annettavaa demariälymystölle?
2 kommenttia:
Ei näistä asioista puhuta. Törmäsin pari viikkoa sitten vasemmistolaisiin AY-aktiiveihin jotka työskentelivät Turun telakalla. Äijät tulivat huhkuen ja puhkuen liiton kokouksesta ja valittivat työsopimuksista, palkoista ja puolalaisista hitsareista. Kukaan heistä ei ollut kuullutkaan Ruotsin Vaxholmin tapauksesta jossa latvialaisfirma sai Ruotsissa noudattaa kotimaansa työsopimuksia ja palkkausta.
Äkkiseltään luulisi, että tämmöiset jutut olisivat jonkin verran raskaan teollisuuden ammattiyhdistyksen kokouksissa. Ja paskanmarjat.
Rakennusliitossa ainakin tiedostetaan asioita
http://areena.yle.fi/toista?id=1287490
tuon ohjelman perusteella.
Tosin sielläkin ilmeisesti eletään siinä illuusiossa, että Suomen hallitus tai eduskunta pystyisi vaikuttamaan noihin asioihin ja, että Suomessa pystyttäisiin jotenkin pakottamaan rakentajia noudattamaan suomalaisia työehtosopimuksia tai työturvallisuuspykäliä.
Lähetä kommentti