torstai 8. toukokuuta 2014

Vierailu


Kävimme Kotkan PS:n kanssa vierailulla puoluetoimistossa ja eduskunnassa. Arvioin heti alkuun kuntoni väärin jättäessäni muut odottamaan hissiä lähtien reippasti harppomaan rappuja ylös toimistolle. Viidennen kerroksen kohdalla iskivät jo maitohapot tai ainakin hengästyminen. Olen aina sanonut, että Perusta on ehkä parasta mitä puolue varsinaisen puoluepolitiikan ulkopuolella on saanut aikaan. Oli hieonoa tavata Simo sen julkaisujen parissa ahkeroimassa. Riikalle annoin nopean tilanneselostuksen "comsi comsaa", mutta lupasin, että vielä yritetään täysilllä, joten pyydänkin tässä anteeksi kaikilta, joita ehkä karkeilla sanoilla olen loukannut. En ole edes tarkoittanut niitä.

Eduskunnan kahvilassa törmäsin Halla-ahoon ja kysyin mitä hän siellä tekee. Eduskunnan turvatoimien vuoksi totesin itse olevani vangittuna sinne, enkä voinut toteuttaa suunnitelmaani lähteä aina välillä kaupungille rentoutumaan. Kansanedustajat ovat tässä suhteessa paljon vapaampia, mutta eivät ilmeisestikään käytä vapauttaan sen ansaitsemalla antaumuksella. Juho esitti erittäin hyvän kysymyksen hallitukselle. Lieneekin täysin selvää jo, että nämä kaksi miestä tullaan valitsemaan europarlamenttiin perussuomalaisten ottaessa hienon vaalivoiton. Oppaaseemme ja itse rakennukseen ihastuin niin totaalisesti, että en osannut edes kysyä mitään.  Rakennus, jota aiemmin olen pitänyt vähän mahtipontisen muodottomana möykkynä, on lähemmin tarkasteltuna todella hieno ja sen keskiössä oleva pyöreä sali kupoleineen jopa kaunis.

Hyvä reissu kaiken kaikkiaan ja eurovaalien jälkeen taas: Näillä mennään. Athletic Club pelaa ensi syksynä Mestareiden liigassa, joten toki Eurooppaa tarvitsee myös jonkinlaista poliittista valvontaa.

Ei kommentteja: