torstai 22. toukokuuta 2014

82 + 1000 lehteä ja mainosta


Päätettiin tänään ( tai eilen ) lehtiä ja mainoksia jakaessa lähteä Lappeenrantaan vaalitilaisuuteen, jossa puhetta piti itse johtaja Soini. Hyvä tilaisuus ja saimme täydennykseksi Juhon ja Jussin flyereita, jotka pääsivät loppumaan.

Soini oli rauhallinen, rento ja ennenkaikkea asiapitoinen. Asiapitoisuus on ollut päivän sana myös kaikissa muissa PS:n vaalitilaisuuksissa, joissa olen käynyt. Näissä tilaisuuksissa saa selkeästi enemmän informaatiota, kuin seuraamalla vaaleja vain mediasta. Uskon saman pätevän myös muiden puolueiden tilaisuuksiin, mutta pakko myöntää, että ei niissä jaksaisi käydä.

Kotiin palattua tuli katsottua tallenne MTV3:n suuresta vaalitentistä. Se ei missään tapauksessa ollut huonoimmasta päästä, mutta silti suurelta osin varsin uuvuttava. En jaksa edes selittää kuinka typerä on se useamman, varmaankin aivan järkevän, ehdokkaan toistama väite, että Euroopan väestö ei pysty itse elättämään itseään, vaan siihen tarvitaan Eurooppaan muuttavien työläisten apua. Yleensäkin useimmille suomalaisille ehdokkaille koko eurooppalaisuus vaikuttaa olevan pelkkä kulutusyhteiskuntaa, jossa ihmisillä ei ole muita arvoja kuin talous ja viihde. Ei sellainen enää ole mikään Eurooppa, joten aika tyhjää mesotakaan mistään eurooppalaisuudesta sitten. Väestö voidaan vaihtaa, ihmiset voidaan kiskoa kodeistaan ja heitä voidaan käsitellä juurettomana ja persoonattomana massana, kunhan vain saadaan pidettyä hallinnolliset rakenteet entisellään ja rakennettua niitä vielä lisää. Tämä vaikutti olevan keskeisin sanoma. No, olihan siellä Jussi Halla-aho, Sampo Terho ja Sari Essayah ja lisäksi muiltakin, jopa Stubbilta, kuultiin satunnaisia asiallisen älyn pilkahduksia.

Yleisesti ottaen, koko nähdyn keskustelun tiivistämiseksi, lainaisin Muutoksen puheenjohtajan ja eurovaaliehdokas Jari Leinon kommenttia:

Antakaa Jörkalle lisää viinaa ja pistäkää se örisemään muistelujaan Afrikasta parhaaseen Fast Show -tyyliin.

Se nyt vain on niin, että verkko, jossa voidaan operoida teksteillä ja toisaalta pienet tilaisuudet, joissa on aikaa keskittyä asioihin toimivat paremmin kuin nuo vaaliväittelyt. 

Eräs laajempi huomio, joka keskustelua katsellessa taas iski tajuntaan oli se, että jenkkityylinen liberalismi on jo useampaa vuottaan eläkkeellä ja varmaankin haudassa viimeistään noin kymmenessä vuodessa. Kepeät mullat, harvat jäävät kaipaamaan.4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Pitänee katso löytykö tuo tentti maikkarin sivuilta (ja toimiiko paskalla työkoneella).

Pienpuolueiden tentti Ylellä oli todella vaisu. Kiitos siitä erityisesti vetäjälle. Leino ja piraattien Kivistö selkeästi penaalin terävimmät kynät. Hommalla joku kritisoi Leinon ehdottomuutta, mutta sehän oli vain hyvä. Pitää uskaltaa seistä suorana omien arvojen puolesta.

Odotin, että olisit blogannut jotain myös Sean Ricksin oksennuksesta.

IDA kirjoitti...

Sean Ricks ei ole ollut New Adventin, Zenitin tai Fidesin uutisissa :) Täytyy tarkistaa mistä on kysymys. Jos kyseessä on joku rappari tai poppari, niin tuomitsen ilman vaiheita.

IDA kirjoitti...

Jaa. Ylen toimittaja. No on melkein sama asia kuin räppäri tai poppari nykyään. Eli todetaan tolloksi.

Oma henkinen kotimaani oli Liettua, lähimmät sukulaiset Puola ja Malta.

"Mamut vie duunin ja naiset" on niin kulunutta läppää, että ei jaksa. Tosin reipasta, että Yle sossupomoistaan huolimatta pokkana syyttää työtöntä puhtaasti laiskaksi ja toteaa vanhaporvarillisesti poikamiehet nahjuksiksi. Ehkä YLE:n tarvittiin mamuja ja naisia, jotta he voisivat sanoa suoraan sen mitä "miehet" eivät uskalla?

Anonyymi kirjoitti...

Sean Ricks ei ole ollut New Adventin, Zenitin tai Fidesin uutisissa :)

Olen kateellinen kun et tiennyt mistä on kysymys. Ehkä minunkin pitäisi vain pysyä mainitsemissasi.