maanantai 19. toukokuuta 2014
Järkipolitiikkaa Kotkan demareilta
Hannu Eklund niminen kirjoittaja jaksaa aina ajoittain korostaa Kymen Sanomissa oman maailmankatsomuksensa järkiperäisyyttä. Näin vaalien alla kyseinen sosialidemokraattinen kirjoittaja huomioi myös perussuomaiset.
Järkipolitiikkaa
Ajattelin ensin vastata kirjoitukseen. Sen ainoan kerran kun olen Kymen Sanomiin kirjoittanut kirjoitus kuitenkin leikattiin mielettömäksi ja mielipidekirjoitusten merkkirajoitus tekee aiheen käsittelyn muutenkin turhaksi. Hyväntahtoisesti voi ajatella niinkin, että Eklundin kirjoituksen järjettömyys johtuu juuri siitä, että isoja asioita on tungettava muutamaan sanaan.
Joka tapauksessa, menemättä tässäkään siihen mitä katolinen usko ja katolinen kirkko ovat, voi todeta sen, että kirjoituksessa mainittu pyhä Johannes Paavali II tunnetaan muun ohella myös merkittävänä eurooppalaisena filosofina ja yhteiskunnallisena ajattelijana. Kotkan demarit taas tunnetaan siitä, että he jakavat Sapokassa makkaraa. Se on hyödyllistä ja järjellistä toimintaa, mutta suhteellisuudentaju kannattaisi säilyttää arvioitaessa maailmankatsomusten ja politiikan järjellisyyttä.
Mitä kirjoituksen väitteisiin tulee, niin perussuomalaiset eivät todellakaan toimi, valitettavasti :), katolisen kirkon opetuksen mukaisesti. Perussuomalaisilla ja katolisella kirkolla ei ole keskenään mitään tekemistä ja puolue on täysin kirkosta riippumaton. Soini puheenjohtajana on katolilainen, mutta maallikko. Katolisen kirkon papistolla ei ole edes oikeutta osallistua politiikkaan.
Sosialidemokraateilla sen sijaan on jopa puheenjohtajatasolla ihmisiä, jotka saarnaavat kirkossa. Eurovaaliehdokkaina heillä on luterilainen ja ortodoksinen pappi. Eklundin kirjoituksessaan mainitsemissa asioista ortodoksinen kirkko opettaa täsmälleen samoin kuin katolinen kirkko ja luterilainenkin samansuuntaisesti. Ero katolilaisuuteen on siinä, että noiden kirkkojen papit näyttävät osallistuvan sosialidemokraattien politiikan tekoon. Eikä siinä mitään pahaa ole. Olisi noloa, jos sosialidemokraattinen politiikka olisi viritetty niin järjelliselle tasolle, että maassa, jossa enemmistö on kristittyjä, eivät kansalaiset ja papistosta valitut ääniharavat voisi ymmärtää sitä oletetun järjettömyytensä vuoksi. Vaikea sitä on ymmärtää nytkin, mutta se menee ehkä sen piikkiin, että demareilla vaikuttaa olevan niin kova kiire levitellä väärää näkemystä perussuomalaisista, että oman politiikan kirkastamiselle ei jää aikaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti